לא שמנת, רביכה על בסיס שמן או חמאה
מרק שום הונגרי
יש אפשרות למרק חלבי בתוספת חלב או שמנת חמוצה (או גם וגם), ויש גם אפשרות למרק פרווה על בסיס ציר ירקות או ציר עוף (אפשר כמובן מאבקת מרק), בכל מקרה אחד מהמרקים ה"עניים" במצרכים אך עשירים בטעם.
המצרכים:
2 ראשי שום קלופים וכתושים דק.
3 כפות שמן צמחי (או חמאה אם מעדיפים).
2 כפות קמח
1/2 1 ליטר ציר ירקות או עוף. (אפשר להחליף את מחציתו בחלב אם רוצים).
מלח ופלפל לפי הטעם.
אגוז מוסקט מגורר (אופציונאלי).
פטרוזיליה קצוצה דק לעיטור (אופציונאלי).
יש המוסיפים למשוואה גם בצל אחד קצוץ דק בשלב הכנת הרביכה.
להגשה:
קוביות לחם (עדיף לא טרי), קלויות בתנור עד פריכות.
ההכנה:
בסיר בינוני למזוג את השמן ולפזר מעליו את הקמח ותוך ערבוב מתמיד להכין רביכה בהירה. להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן תוך ערבוב עד שהגוון הופך לחום בהיר מאוד וניחוח השום משתחרר. למזוג בזרם איטי את הנוזל לרביכה ולבחוש כל הזמן לוודא שאין גושים ורק אז להמשיך למזוג את הנוזל. לתבל לפי הטעם האישי במלח ופלפל. להביא לרתיחה ולבשל כ 10 דקות בבעבוע עדין. לבחוש מדי פעם על מנת לוודא שהתחתית לא נחרכת.
להגיש עם קוביות לחם קלוי. (קרוטונים).
לשדרוג אפשר לגרר מעט גבינה מעל. לאפות בתנור ראש שום ולמרוח את השום האפוי על טוסטונים כתוספת פיקנטית,
לא לבנות על לילה רומנטי אחרי האכילה....