לחם ופאגאניזם....

TigerCub Wabbit

New member
לחם ופאגאניזם....

שלום כולם:) כחלק מהלימודים (עיצוב אופנה) אני עושה פרוייקט בנושא לחם. אשמח לדעת אם למישהו יש רעיונות, זוכר מיתוסים, אגדות או מנהגים פאגאניים שקשורים ללחם? קל מאוד למצוא דברים שקשורים ליהדות ונצרות, אבל מעניין אותי לדעת יותר.... המון תודה מראש טל

RainBird

New member
../images/Emo24.gif היי :) אני חושב שיהיה לך קל יותר למצוא מנהגים על חומרי הבסיס של הלחם כמו חיטה למשל.

TigerCub Wabbit

New member
אבל הפרוייקט הוא על לחם :(

מצאתי לחם בסיפור הבריאה השומרי, בתרבות המצרית הקדומה, ברומא ויוון ואצל החיטים..... מעניינים אותי גם מנהגים שקשורים ללחם,בינתיים מסתמן בעיקר בכיוון של לחם כהקבלה לאלה או לאמא אדמה (שזה מצוין!) יש רעיונות?

RainBird

New member
בהצלחה אם כך. אבל תני לי להבין משהו- את הולכת להלביש אנשים בלחם?

TigerCub Wabbit

New member
חלילה!!

קיבלנו הוראה שהדגם צריך להיות כביס.
צריך לצאת ממקור ההשראה לדגם של ממש...

טלה בר

New member
ערבית

המלה "לחם" בערבית פירושה בשר, המשמשת להביע "ארוחה", בעוד שבעברית המלה "ארוחה" מובעת במלה "לחם". אתה יכול ללמוד מזה את המשמעות הבסיסית של כל מלה ואת משמעותה התרבותית לתרבות מסויימת.

gwizard

New member
מציע לך לבדוק מקורות סלאביים

בתרבות הרוסית, ללחם יש חשיבות עליונה והתייחסות מיוחדת מאוד. לדוגמה, בעת העתיקה (וגם היום) היה נהוג לפגוש אורחים עם לחם ומלח. כמו כן, לחם היה מצרך אוכל הכי בסיסי ומקובל לחשוב שמי שלא אוכל לחם עם ארוחה נשאר רעב. אני אישית גדלתי על האמונה הזאת כך שזה לא כל כך עתיק. מנהגים, כידוע, לא נוצרים סתם כך ובוודאי יש רציונל מסויים מאחורי זה אז ההמלצה שלי היא לבדוק מקורות סלאביים.

mb3inh

New member
במסורות מיתרא

הלחם מסמל את גופו של האל(מיתרא כמובן).

למעלה