לחם כוסמת ירוקה

לחם כוסמת ירוקה

מרכיבים: 3 כוסות כוסמת ירוקה
רבע עד חצי כוס מים,
מעט שמן קוקוס,
שתי כפיות מלח,
אפשר להוסיף פירות יבשים, אגוזים גרעינים, צימוקים עגבניות מיובשות, עשבי תיבול וכל מה שרוצים.

הכנה: משרים את הכוסמת במים למשך שעתים עד לילה שלם. שוטפים ומסננים.
מוסיפים חצי כוס מים ושמים במגימיקס עד למרקם שמנת.
שמים את התערובת בקערת זכוכית ונותנים לה לנוח במשך כמה שעות עד להיווצרות בועות.
(אני נתתי לזה לעמוד חצי שעה)
אפשרי לכסות במגבת. מחממים תנור ל175 מעלות.
ממוסיפים את המלח ואת התוספות שרוצים.
משמנים תבנית במעט שמן קוקוס ומוזגים לתבנית אינליש קייק.
אופים במשך 45 דקות.

מומלץ לחתוך לפרוסות דקות ואפשר להקפיא
מומלץ לקלות קצת את הפרוסות לפני שאוכלים
 

Dr T noki

New member
נשמע טעים ובריא


אפשר לעשות גם עם כוסמת חומה או שלא משיג את אותו האפקט? מה מתפיח את זה? המנוחה עד ליצירת בועות?
 

Dr T noki

New member
טוב הקישור ענה לי על כל השאלות


בשום אופן לא החומה
והתסיסה של זרעי הכוסמת מקנה אווריריות.
עכשיו רק נותר לקנות את הכוסמת הירוקה. איפה יש במקום זמין?
 
זה יוצא כמו לחם ארופאי

דחוס ולח, לכן מומלץ לפרוס דק ולהגיש קלוי מעט
 
הכנתי

יחסית למה שניתן לצפות מכוסמת זה טוב מאד, יחסית ללחם...זה לא לחם בדיוק
כמו הארופאי ההוא
רק לא חמוץ שזה לטובתו
הישן לצידי אוכל בכיף שזו היתה המטרה העיקרית.
אין בעיה למרוח על זה כל דבר וזה סופג רוטב של סלט...אז המטרה הושגה
עוד צליאקית שביקרה אצלנו אתמול לסעודה התלהבה
 

ella100

New member
:-אפשר לצפות לתוצאה טעימה מכוסמת,פשוט צריך

לאהוב אותה.
&nbsp
אני אוהבת,את החומה (לא ניסיתי את הלא קלויה)===ובצורת ההכנה נתת לי רעיון
ואנסה להכין קובות מכוסמת במקום מאורז מלא.
גיוון בטעם וקצר יותר בבישול.
&nbsp
אספר לך קוריוז-באחת הפעמים פנתה אלי(בסופר) מישהיא ושאלה אם אפשר להוסיף בורגול למרק.התברר שהיא ומשפחתה לא מכירים ולא אוכלים כל גיוון אחר==רק כוסמת בכל דבר.
&nbsp
לי זו נראתה הגזמה פראית אבל,במחשבה שניה, מבינה את העובדה שכנראה בחבל ארץ בו היא גדלה(ברוסיה אי שם) כנראה הכוסמת היתה מרכיב ראשי ונפוץ,בדיוק כמו שיש המדינות בהן התירס,על כל גלגוליו,הנו כוכב עליון.
 
זה מאד אישי

לא יודעת לענות על זה
זה קשור להעדפת המירקם הדחוס יחסית ולטעם שאינו מה שאת מכירה. אני הוספתי קשיו לא קלוי, זרעי דלעת וחמניה ופקאנים קלויים מלוחים ו...צימוקים קטנטנים...
 

Dr T noki

New member
הכנתי את זה


מאד כוסמתי... שמתי אגוזי פקאן, קשיו, גרעיני דלעת וחמניה. נראה איך זה בטוסטר
 

Dr T noki

New member
טוב, ילד אחד אהב בטוסטר

עם חומוס , ממרח אפונה או חצילים בטחינה
 
למעלה