לחם לבן ללא תוספת סוכר

יפימוב1

New member
לחם לבן ללא תוספת סוכר

לחולי סוכרת ותיפקוד כלייתי לקוי. לחם ברמן ''חלה קלה'' עולה לא פחות מ-18 ש''ח, 500 ג'. האם מיהו מכיר לחמים אחרים עם אותן תכונות.
 

יפימוב1

New member
בקשר ללחם לבן שלא מוסיפים לו סוכר

מסתבר שלרוב מוסיפים סוכר בלחם הלבן הנמכר, גם כשלא מציינים זאת במפורש על העטיפה. אני שואל אם מישהו מכיר לחם לבן שאינו מכיל תוספת סוכר, אלא ממתיק סינטטי או כלום, בדומה ל''חלה קלה'' של ברמן שיש לה תווית של ''אייל'', שעליה כתבתי שמוכרים אותה במחיר מופקע (18 ש''ח ברשת קואופ שופ). המיוחד בקמח הלבן שהוא דל יחסית באשלגן לעומת לחמים אחרים, גם הדיאטטיים, הנאפים מקמח מלא, או מכילים שיפון, או קמח נטול גלוטן, או כוסמין וכדו'.
 

אבו זקן

New member
קמח לבן הוא כמו סוכר

אוקיי, עדיין יותר טוב לא להוסיף *עוד* סוכר ללחם, אבל התוית של "אייל" על לחם לבן היא עלבון לאינטליגנציה. זה לא שונה בהרבה מהמלצה על רעל עכברים בנימוק שהוא פחות רעיל מציאניד טהור.
 

יפימוב1

New member
הכל נכון, טוב ויפה

אך איזה לחם יאכל חולה סוכרת הזקוק גם לדיאטה דלת אשלגן, והרי לחם מלא לסוגיו הוא מטבעו עתיר אשלגן. בחירתו בלחם לבן היא על-כן ברירת מחדל משום שאינו מתברך באשלגן (גם לא במינרלים, ויטמינים, סיבים וכו'), אך מגן מפני סיכוני האשלגן הגבוה. אי לכך, החיפוש אחרי לחם לבן שלא הוסיפו לו סוכרים פשוטים, אינו הזייה בעליל. נראה שהדימוי הציורי שהובא אינו קולע.
 

EB10000

New member
אני כבר שנה וחצי מסתדר מצויין בלי לחם בכלל

ולמה דווקא לבן? יש ברמי לווי לחם "בראשית" חיטה מלאה דגנים ללא סוכר. יש גם לחם שיפון מהסוג שנמכר ארוז בוואקום. הוא דחוס ומשביע מאד בכמויות קטנות.
 

שרון 337

New member
בקשר לקמח מלא:לא מתאים לכול אחד,,

לחולי-סוכרת יתאים קמח -שיפון ,המאופיין באינדקס גליקמי נמוך:
רמות הסוכר בדם ,לאחר אכילת לחם מקמח -שיפון ,נמוכות באופן יחסי ,
וגורמות להפרשה מתונה של אינסולין.
חשוב באיזון רמות הסוכר בדם, ולכן לחם שיפון מומלץ לחולי -סוכרת.
 
למעלה