לחם ללא גלוטן- שאלה

תירתיר

New member
לחם ללא גלוטן- שאלה

האם אפשר להמיר במתכונים קמח רגיל לקמחים נטולי גלוטן כמו קמח אורז, קינואה, כוסמין (אני יודעת שיש בכוסמין גלוטן) וזה בסדר? או שצריך משהו אחר? ואם יש למישהו מתכון ללחם טוב בלי גלוטן, אשמח. (האמת היא שאני אמורה להימנע רק מחיטה)
 

תירתיר

New member
באמת?

ומה עם תפיחה? לא תהיה בעיה? ובאופה לחם אפשר להחליף את הקמח חיטה בקמח אחר?
 
אני מערבבת קמחים מכל מיני סוגים

יש גם משפר אפייה ללא גלוטן ויש קמח שרובו קורנפלור שמיועד ללחם תגגלי 'לחם ללא גלוטן' ותקבלי המון מתכונים
 

תירתיר

New member
גיגלתי, אבל הבעיה היא

שאני רוצה מידע ממקור ראשון ולא מתכונים שאין לי מושג אם הם מוצלחים.
 
הייתי שמחה לעזור

הבעיה היא שאני לא מודדת כמויות אף פעם. אני שמה לפי העין. בטח יהיו אחרים שיעזרו. סליחה
 

JacobSk

New member
אני מציע לך לקנות תערובת לחם מרמוליית

עם מתקון אפיה. מחיר שלו ממש נמוח 4 ש"ח נדמלי ,כי מחיר מסובסד לצליאקים. יש בד"כ בכל סופר
 

shavririt

New member
בבקשה מתכוני לחם באתר עמותת הצליאק-

הסתכלי אצלי למטה בחתימה, והיכנסי לאתר העמותה. יש לנו מתכונים רבים ומוצלחים, כולם נוסו ונאפים בהצלחה. את הלחם של הבת שלי אני אופה כך: 1 חבילה תערובת ללחם "שביט-טבע" 1 כוס גדושה קמח קונדיטור מסובסד של גלעם 1/3 כוס קמח סויה 1/2 כוס קמח חומוס 2 ביצים 2 כפות גדושות שמרים יבשים 2.5 כוסות מים פושרים (עד 3) חצי כוס שמן 2 כפיות סוכר 1 כפית מלח בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב (את השמרים בסוף מעל הסוכר). מוסיפים שמן וביצים ומערבלים היטב במיקסר חשמלי (או של יד או קנווד וכו'). מכניסים את העיסה לשתי תבניות לחם משומנות ומשאירים לתפוח במשך שעה בתנור שחומם מעט מאד. לכסות במגבת. אופים כ-20 דקות בחום בינוני. מוציאים מן התבניות ומצננים על רשת מעל נייר סופג. כשהלחם קר לגמרי, פורסים ומכניסים למקפיא עטוף בתוך ניילון. מוציאים בכל פעם פרוסות לפי הצורך ומחממים במצנם.
 
איפה הקישור לקומונת מתכונים?

אני כבר המון זמן לא אופה ככה שקשה לי לשלוף מתכון מהראש, אבל בקומונה היו הרבה מתכונים (אני מקווה שגם שלי). אי אפשר סתם כך להמיר את הקמחים כי צריך קסנטן-גאם או גואר-גם כדי להדביק את הלחם (מה שבדרך כלל עושה הגלוטן), לרוב יש ביצים (אלא אם אסור). אני ממליצה להשתמש במרמולייט יחד עם קמחים איכותיים יותר כמו קמח חומוס, אורז, קינואה, סויה או אגוזים - כי המרמולייט הוא זול אבל (אם אני זוכרת נכון) מבוסס על תפו"א ותירס ועוד מיני תוספות לא בהכרח מומלצות. ללחמים שלי הוספתי פייברקס=סיבים, כי הקמחים הנ"ג נוטים להיות דלים בסיבים. כשהשתמשתי באופה לחם, בחרתי את התוכנית הקצרה וניתקתי את המכונה מהחשמל לכחצי שעה אחרי גמר העירבוב כדי להוסף זמן תפיחה, שלדעתי תמיד קצר מידי במכונות הלחם. באותה הזדמנות הייתי שולפת את המערבב כדי להקטין את החור שהוא יוצר בתחתית הלחם . אגב, מה יש בחיטה שמזיק לך, ולא נמצא בכוסמין, שעורה ושיפון? בהצלחה, ענת.
 
עשיתי אתמול לחם

(עשית לי חשק...) לפי מתכון מהקומונה. עשיתי כך: שתי כוסות מים חמימים, 3 כפות סוכר חום, 2 כפות שמרים יבשים, 3 ביצים, כף חומץ, 2-3 כפות שמן זית. לרטובים הוספתי את היבשים שערבבתי לפני כן בנפרד: 4 וחצי כוסות קמחים שונים (סויה,קינואה, פישתן, חומוס), 3 כפיות קסנאטאן-גאם, 1 כפית מלח, קצת תבלינים יבשים (גבישי בצל, תיבול איטלקי). לערבב הכל במיקסר, חילקתי לשתי תבניות לחם, התפחה של כשעה, אפיה 40 דקות בתנור 350 פרנהייט (אני חושבת שזה בערך 180 צלזסיוס). יצא טעים ורך.
 

b o t t e n

New member
תנסי בפורום צליאק.

לכולם שם (כמעט) יש גם אופה לחם וכבר עשו את כל הניסיונות האפשריים.
 
למעלה