לחם מחיטה מיוחדת מאתיופיה

לחם מחיטה מיוחדת מאתיופיה

פראו ד"ר מוסרת: לבקשתי קיבלתי מחברה לעבודה קמח ללחם של עולי אתיופיה. הקמח עשיר מאד בחלבון, מיובא במיוחד,נטחן ומנופה עבור קהילת עולי אתיופיה בארץ. הקמח בו השתמשתי הוא עבור דאבו - לחם הנאפה בתנור ( בתבנית דמויית סיר פלא ) ולא של האינג'רה . בתמונות שיצורפו מייד תראו שקיבלתי שני סוגי קמחים, הראשון גרגרי ובו שאריות מקליפות החיטה ויש לנקותו ולהשרות אותו במים 24 שעות לפני האפיה. השני טחון דק יותר - כמו קמח מלא. השתמשתי בקמחים לאפיית לחם הבית הרגיל שלנו: 3 כוסות ( מידה סטנד' ) קמח לבן ללחם כוס וחצי קמח מלא כוס קמח "מגורען" שטוף ומושרה במים יממה כוס קמח שיפון כף וחצי שמרים יבשים 3 כפיות שטוחות סוכר דמררה 2 כפיות מלח חצי כוס שמן זית 2 כוסות מים פושרים יש ללוש כ 15 דקות - בהתחלה הבצק דביק אח"כ נעים ללישה ( התחלתי עם המיקסר והשלמתי בלישה בידיים ). התפחה עד הכפלת נפח. עיצוב שתי ככרות. התפחה שניה וחריצת הכיכר . אפיה בתנור קר עפ"י WAN כחצי שעה בחום 180C . התקבל לחם נפלא בעל מרקם גרגרי עדין. ביקורת אמיתית מחר בעבודה. הביקורת של המשתמשים המקומיים חיובית ביותר.
 
הקמח

מימין קמח המופק מגרעין נטול קליפה משמאל קמח המופק מגרעין עם קליפה
 
קמח לאחר השרייה

כפי שנרשם הקמח הגס המופק מהחיטה עם קליפתה , מושרה במים ונשטף
 

wan

New member
נראה ../images/Emo3.gif

נפלא.תודה על הסדנה. איך הטעם? האם זה קמח-Teff
 

r66

New member
וואו, נראה מצויין ומגרה../images/Emo3.gif

החמצתם אותו כמו שהאתיופים נוהגים לעשות??? וואו,,,,,ממש מתחשק לי כזה קמח
 
מחמצת שאורית לא עשינו

מקוצר זמן ורצון להתנסות בקמחים, רק השריית הקמח המגורען ליממה. במשך השבוע נתנסה עם חמיצות שאורית ואדווח. אני מתכוונת להזמין קמח כזה ואשמח לקנות גם עבורך.
 

r66

New member
תודה רבה../images/Emo39.gif מאוד אשמח

אני מאוד מתעניינת בהחמצה של הבצק, תרשמי כל שעל
תודה
 
גור שאור../images/Emo108.gif נולד אחה"צ

במטבח בעוד 3-4 ימים שיבשיל אנסה לחם בטעם חמצמץ. ואת תמיד מוזמנת.
 
למעלה