לחם מחמצת

יפנית 55

New member
תודה


 

יפנית 55

New member
לחם מחמצת

50% קמח מניטובה מלא 100%
50% קמח לחם לבן
250 גרם מחמצת
900 מ"ל מים
22 גרם מלח

אוטולוזיה עם מחמצת שעה
הוספת מלח ולישה במיקסר עד לפיתוח חלון גלוטן.
4 קיפולים כל 45 דקות.
תפיחה במקרר 16 שעות.
עיצוב ראשון ושני.
תפיחה בחוץ שלוש שעות.
אפייה בסיר.

קמחים של הטחנות הגדולות.



 

יפנית 55

New member
היי חנה

500 גרם קמח מניטובה מלא (הקמח הזה סופח הרבה מים יחסית לקמחים רגילים, פעם ראשונה שהשתמשתי בו. )
500 גרם קמח לחם לבן.

אם משתמשים עם קמח מלא רגיל, כמות המים בערך 750 גרם. +-
 

חנהפ

Active member
אז ניסיתי לחם מחמצת מקמח כוסמין וקמח מלא

יצאו חורים שחבל"ז אבל הלחם עצמו היה לח כזה, אפוי לגמרי אבל בכל זאת לא הייתי מרוצה.
איך אפשר לשפר?
 

יפנית 55

New member
לחות בלחם

יש המון סיבות ...
לא יכולה להצביע מה הסיבה.


חוסר התפחה,חום אפייה , זמני אפייה, סוג הקמח.

ממליצה לך לצטרף לקבוצות האפייה עם מחמצת.
למדתי מהם המון.
 

יפנית 55

New member
יש כמה....

לחמא
מחשבות על לחם
מחמצת שמרים מאפים ועוד
מחמצת לחם שאור ומאפי שאור
 

יפנית 55

New member
תודה


אני בסדר... קצת בחרדות מהמצב...
חזרנו מרומא ב 16 לפברואר , נלחצתי מאוד .
אח של גיסתי , בן 56 נפטר בצרפת , חלה בקורונה.
בחול המועד הובא לקבורה בארץ.
הרבה סביב ההורים , קשה עוד יותר עם המצב של היום.

מקווים לימים טובים יותר ב"ה ושכולנו נהיה בריאים.

נהנים מהנוף הפתוח במרפסת החדשה .��



 
למעלה