לחם מלא

jojs8j3

New member
לחם מלא

למה כשאמא שלי מכינה לחם מלא אז כשהוא מתבשל אז הוא לא נראה רטוב אבל כשאמא שלי סמה אותו בתוך סכית או קופסא הלך ניהיה רטוב כזה למה זה ככה ? ומה אפשר לעשות בנידון ?
 
יש בו לחות

וכשסוגרים אותו בשקית ניילון או כלי פלסטיק הנוזלים מתעבים ומרטיבים את הכלי וגם את הלחם.
ראשית אפשר לאפות אותו עוד 10 דקות, שנית צריך לחכות שיצטנן לפני שמכניסים לשקית או קופסא. אם מכניסים להקפאה מכניסים מיד כשמצטנן ויש שקיות להקפאת מאפים שיש בהן נקסים זעירים שמאפשרים לאדים לצאת ובעת ההפשרה זה מאד משמעותי.
 
מאפסנת לחם מלא

בשקית ניר.
שומר על הלחם.
גם בהקפאה, מכניסה לשקית ניר ואותה מכניסה לשקית פלסטית.
ו
לכל ההסבר הפיזיקלי בתגובה הקודמת.
 

jojs8j3

New member
שקית נייר ?

לגביי שקית נייר לא שמעתי על זה אף פעם ...
אם אני מכיר תלחם לשקית נייר זה שומר על הטריות ?
במקפיא אני לא יסים ...

ואם אני סם תלחם בצלחת למשל ומחכה איזה שעה שעתיים אני יוכל אחרי זה להכניס לתוך קופסא או שקית רגילה ?
 
תמיד אחוז המים בלחם גבוה מאחוז המים באוויר

זו הסיבה שהלחם מתייבש עם הזמן.
כשהוא חם הקצב גדול יותר.
שקית נייר מאפשרת לאדים להתנדף, השקית מעבירה גזים.
שקית פלסטית אטומה והמים מתעבים בפנים וסביר להניח שיתפתח עובש.
למען האמת עובש זה אחלה כי הפירוש שהלחם לא מפוצץ בחומרים מונעי עובש.
תכלס, לחם שאני אופה, נשמר בשקית ניר.
בד"כ מחוסל בכמה ימים.
במידה ולא, לאחר שבוע מתחילים לראות עובש.
 
למעלה