לחם מקמח כוסמין

גברת ע

New member
לחם מקמח כוסמין

היי,

לפני כמה ימים הכנתי, או יותר נכון ניסיתי להכין לחם מקמח כוסמין.
השתמשתי במתכון פשוט שמצאתי :

1 קג קמח כוסמין לא מלא, 1 כף מלח, 1 שקיק סטיביה או 2 כפות סוכר, 1/3 כוס שמן, 4 כוסות סודה, אבקת אפייה.

לשים את כל החומרים בקערה נותנים לנוח חמש דקות, לשים שוב ונותנים לטפוח 10 דק * פעמיים, להניח ללילה שלם מחוץ למקרר לתסיסה.

פעלתי בדיוק לפי המתכון אבל כשהייתי צריכה להכין את הכיכרות הבצק לא נשאר בצורה ונהיה נוזלי מידי ויצא כמו פוקאצה דחוסה.

למישהו יש עצה מה אפשר לעשות כדי לעזור או אולי המתכון שפעלתי על פיו לא היה נכון?

אשמח לשמוע עצות.

תודה!
 

גברת ע

New member
המטרה הייתה להמנע משמרים וקמח רגיל

לכן לא השתמשתי בשמרים
 
טוב, לא ציינת שאת לא מעוניינת בשמרים....

לדעתי הטעות היא בהתפחה. אין צורך להתפיח אבקת אפיה או סודה. מדובר בריאקציה כימית שיוצרת את האוויר ולא בשמרים שצריך להתפיח.
 

TCHM

New member
המתכון לא טוב...

500 גר' קמח כוסמין
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
10 גר' מלח
15 גר' סוכר או תחליף
- לערבב היטב בקערה.
300 גר' מים
1 כפית חומץ
4 כפות שמן
- לערבב את הנוזלים ולהוסיף, לערבב עד לקבלת בצק. ללוש מעט.
- ליצור כיכר ולהניח על נייר אפיה או לצקת לתבנית משומנת.
- לאפות מיד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
 
למעלה