צ'רי מיובש?
אני מניח שאת מתכוונת לעגבניות צ'רי (או שרי) מיובשות -- תקני אותי אם אני טועה. מאחר ולא ניסיתי, ההתיחסות שלהלן היא תיאורטית למחצה, על בסיס הכרותי את עגבניות התמר והשרי המיובשות. עגבניות התמר המיובשות בולטות במתיקותן, ולאיזון המתיקות נוסף מיץ לימון למתכון. עגבניות השרי המיובשות פחות מתוקות (מסתבר שאלה שלך אפילו חמצמצות), ולכן הייתי מוותר על מיץ הלימון. "בשר" עגבניות השרי המיובשות הוא אכן דק במידה ניכרת לעומת עגבניות התמר,מה שעשוי לגרום לעגבניות להיטמע בלחם יותר מכפי שהתכוונתי. הפתרון לכך הוא כפול: ראשית, קצצי את העגבניות המיובשות לפיסות גדולות יותר (1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ, למשל) והגדילי את הכמות במעט (נניח 3 כפות במקום 2). הגדלת הכמות איננה "אמיתית", אלא באה לפצות על שגיאת המדידה הנובעת מהגדלת מימדי פיסות העגבניה. בפעם הבאה אטרח לשקול את כמות העגבניות המיובשות שהכנסתי ללחם, ואז לא יהיה צורך במשחקים שכאלה... לגבי הגבינה: זו אינה משפיעה על "תאריך התפוגה" של הלחם, מאחר ומדובר בגבינה שאינה טריה (גבינה קשה). גם השימוש בחלב טרי (אם משתמשים בו) אינו משפיע, עקב האפיה. בכל מקרה, מדובר בלחם רך ובעל תכולת נוזלים גבוהה (שימי לב ליחסי הכמויות בין החומרים היבשים לנוזלים במתכון), אשר "חיי המדף" שלו קצרים. אינני יודע בדיוק לאמר עד כמה קצרים, שכן בביתנו הוא בדר"כ "נעלם" תוך שעות ספורות...