לחם עם חמאת שקדים -וללא קמח,להכנה בבית:
מתכון לכול מי שנמנע מקמח:
לחם מחמאת שקדים -ללא קמח:
המצרכים הדרושים:
1 כוס חמאת -שקדים. (יש להשיג בבית-טבע.)
3 ביצים
כף מיץ לימון, (או חומץ -תפוחים אורגני.)
1/2 כפית אבקת סודה-לשתייה
כף ממתיק -"סוכרלוז" .(או כף דבש,או כף סילאן,למי שמותר מתוק)
1/4 כוס מים קרים
קמצוץ מלח מתובל (אפשר גם מלח רגיל .)
ההכנה:
בקערה ,טורפים הכל ביחד בעזרת מטרפה,עד לתערובת אחידה,
ויוצקים לתבנית צרה -וארוכה (תבנית אינגליש קייק.)
אופים בתנור אפיה בחום בינוני,180 מעלות, עד שמזהיב ומתייצב.
אפשר גם להכין בתבנית עם שקעים גדולים ,ולבדוק בנעיצת קיסם,
אחרי כ- 15 דקות שזה מוכן .
(זה מוכן ברגע שהקיסם יוצא נקי ויבש,ללא פירורי-בצק.)
מתכון לכול מי שנמנע מקמח:
לחם מחמאת שקדים -ללא קמח:
המצרכים הדרושים:
1 כוס חמאת -שקדים. (יש להשיג בבית-טבע.)
3 ביצים
כף מיץ לימון, (או חומץ -תפוחים אורגני.)
1/2 כפית אבקת סודה-לשתייה
כף ממתיק -"סוכרלוז" .(או כף דבש,או כף סילאן,למי שמותר מתוק)
1/4 כוס מים קרים
קמצוץ מלח מתובל (אפשר גם מלח רגיל .)
ההכנה:
בקערה ,טורפים הכל ביחד בעזרת מטרפה,עד לתערובת אחידה,
ויוצקים לתבנית צרה -וארוכה (תבנית אינגליש קייק.)
אופים בתנור אפיה בחום בינוני,180 מעלות, עד שמזהיב ומתייצב.
אפשר גם להכין בתבנית עם שקעים גדולים ,ולבדוק בנעיצת קיסם,
אחרי כ- 15 דקות שזה מוכן .
(זה מוכן ברגע שהקיסם יוצא נקי ויבש,ללא פירורי-בצק.)