לחם עם כל דבר

  • פותח הנושא GOG1
  • פורסם בתאריך

GOG1

New member
לחם עם כל דבר ../images/Emo95.gif

יש לי ילד בן שנתיים, שאוהב לטבול לחם בכל אוכל שהוא אוכל. רציתי לבקש רעיונות למאכלים לארוחת ערב (הוא אוכל בגן ארוחה חמה) עתירי רטבים... ועוד שאלה, איזה לחם להכין לו שיהיה הכי טוב מבחינת ערך תזונתי, אם כבר הוא אוכל הרבה לחם, לפחות שיהיה מזין המון תודה
 

קישלורן

New member
מבחינת הלחם

מומלץ לחם מקמח מחיטה מלאה. לא להתפתות למוכהים ולמושחרים למיניהם. אם את רוצה להכין לחם לבד יש גם קמחים שמועשרים בכל מיני ויטמינים, בייחוד ברזל וחומצה פולית. מבחינת רטבים, מה שכרגע עולה לי לראש זה טחינה (אני עושה בלי שום ויוצא יוצר טוב). חוץ מזה יש ירקות מבושלים ברוטב - אפשר בסלסה של מדינת ישראל שפורסם פה לאחרונה. גבינות כרטבים גם נחשב? מה לגבי גוואקמולי?
 

GOG1

New member
מתכון למרק תפ"א אולי?

הזדמנות להפטר מתפוחי האדמה לקראת סוף שבוע
 

קישלורן

New member
מרק אפונה סמיך

ככה אני עושה את המרק - כמה פשוט יותר טוב: להשרות שקית אפונה יבשה כחצי שעה במי ברז לשים בסיר ולכסות כ-2 ס"מ מעל האפונה, לבשל ולערבב מדי פעם מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים 2 שיני שום אבקת מרק עוף מעט מלח טוחנים טועמים ומתקנים תיבול.
 

קישלורן

New member
מרק דלעת

ליטר ציר עוף או מים 500 גרם דלעת או דלורית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים 1 בצל גדול קלוף וחצוי 1 כרישה (פרסה) מנוקה וחתוכה לקטעים 2 שיני שום כתוש 2 עלי דפנה מלח, פלפל שחור לפי הטעם מניחים את המצרכים בסיר, על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים בסיר מכוסה כ-35 דקות עד לריכוך. טועמים ומתקנים תיבול. מסננים את הירקות, מעבדים ומחזירים למרק. מביאים שוב לרתיחה ומגישים חם.
 

קישלורן

New member
במרק דלעת יש תפו"א

ובכל מרק אחר שתרצי תוכלי לשים תפו"א - המסמיך הלאומי
 

GOG1

New member
טוב אז ככה

אין לי בעיה להכין לבד לחם, אני מכינה די הרבה, ויש גם את האופה מתי שאין זמן... איזה לחם הכי מומלץ? יש לי את הקמח שיפון של שטיבל (אם אני זוכרת נכון) בבית... טחינה לא מספיק נוזלי, הוא אוהב בעיקר לטבול ברוטב של הסלט, הוא גם שותה את הנוזלים של הסלט, רוטב אדום של קציצות . מה זה הרוטב סלסלה? לא חריף?
 

קישלורן

New member
כל רוטב יכול להיות לא חריף

אם פשוט לא מוסיפים אותו. אני הכנתי עם הרוטב הזה מפרום והבת שלי אכלה בתאווה רבה. אין לי מתכון שניסיתי ללחם שיפון, אולי מישהו אחר מהחברים בפורום יוכל לעזור. נראה לי שאת יכולה לנסות כל מתכון ללחם שיש לך ולהחליף 25% מהקמח הרגיל בשיפון. לא יותר מזה כדי שלא יצא דחוס, כבד ובלתי אכיל. אני עושה טחינה לבד ואז אפשר לשלוט ברמת הדלילות. גם יותר בריא, יותר טרי ובכמות שאת רוצה אני לא יודעת אם עניתי על כל השאלות (הבת שלי פתאום התעוררה והסיחה את תשומת ליבי) אז לא להסס לשאול
 

קישלורן

New member
כל מתכון או רוטב יכול להיות לא חריף

אם פשוט לא מוסיפים חריף. אני הכנתי עם הרוטב הזה מפרום והבת שלי אכלה בתאווה רבה. אין לי מתכון שניסיתי ללחם שיפון, אולי מישהו אחר מהחברים בפורום יוכל לעזור. נראה לי שאת יכולה לנסות כל מתכון ללחם שיש לך ולהחליף 25% מהקמח הרגיל בשיפון. לא יותר מזה כדי שלא יצא דחוס, כבד ובלתי אכיל. אני עושה טחינה לבד ואז אפשר לשלוט ברמת הדלילות. גם יותר בריא, יותר טרי ובכמות שאת רוצה אני לא יודעת אם עניתי על כל השאלות (הבת שלי פתאום התעוררה והסיחה את תשומת ליבי) אז לא להסס לשאול
 
למעלה