לחם שיפון 40%
מצריך מעט נסיון בעבודה עם בצק בהידרציה גבוהה.
300 גר' קמח לבן
200 גר' קמח שיפון
10 גר' גלוטן
400 גר' מים
8 גר' שמרים יבשים
3 כפות מים
קורט סוכר
10 גר' מלח
לנפות את הקמחים לקערה, להוסיף את המים ולערבב מעט להרטבת הקמחים בלבד ולהניח לשעתיים עד 8 שעות.
לערבב בקערה קטנה את השמרים, המים והסוכר ולהניח לתסיסה.
להוסיף את השמרים לקערה ולהתחיל ללוש בעזרת וו הגיטרה, להוסיף את המלח וללוש עוד 3 דקות.
להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח, להניח למנוחה של 15 דקות.
לבצע מתיחה וקיפול שליש על שליש משני הצדדים ולהניח למנוחה של 20 דקות.
לחזור על הפעולה עוד 5 פעמים עם מנוחה בכל פעם.
לעצב את הבצק לכיכר או שניים ולהניח לתפיחה עד כמעט הכפלת הנפח. בסיום התפיחה ניתן לחרוץ את הבצק אם רוצים.
לחמם את התנור ל-250 מעלות עם אבן אפיה או תבנית תנור כחצי שעה לאחר הגעה לטמפרטורה, להחליק את הלחם לאבן ולאפות עם תבנית קטנה ובה מים חמים לאדים בתחתית התנור ל-10 דקות, להוציא את תבנית המים ולהמשיך לאפות עד השחמה וצליל חלול בהקשה.
מצריך מעט נסיון בעבודה עם בצק בהידרציה גבוהה.
300 גר' קמח לבן
200 גר' קמח שיפון
10 גר' גלוטן
400 גר' מים
8 גר' שמרים יבשים
3 כפות מים
קורט סוכר
10 גר' מלח
לנפות את הקמחים לקערה, להוסיף את המים ולערבב מעט להרטבת הקמחים בלבד ולהניח לשעתיים עד 8 שעות.
לערבב בקערה קטנה את השמרים, המים והסוכר ולהניח לתסיסה.
להוסיף את השמרים לקערה ולהתחיל ללוש בעזרת וו הגיטרה, להוסיף את המלח וללוש עוד 3 דקות.
להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח, להניח למנוחה של 15 דקות.
לבצע מתיחה וקיפול שליש על שליש משני הצדדים ולהניח למנוחה של 20 דקות.
לחזור על הפעולה עוד 5 פעמים עם מנוחה בכל פעם.
לעצב את הבצק לכיכר או שניים ולהניח לתפיחה עד כמעט הכפלת הנפח. בסיום התפיחה ניתן לחרוץ את הבצק אם רוצים.
לחמם את התנור ל-250 מעלות עם אבן אפיה או תבנית תנור כחצי שעה לאחר הגעה לטמפרטורה, להחליק את הלחם לאבן ולאפות עם תבנית קטנה ובה מים חמים לאדים בתחתית התנור ל-10 דקות, להוציא את תבנית המים ולהמשיך לאפות עד השחמה וצליל חלול בהקשה.

