כשר לפסח לאוכלי קטניות: לחם טחינה ופיצוחים טעים ודל בפחמימות.
מתכון מעולה קל ומהיר זמן ההכנה כ- 5 דקות, זמן אפיה כ- חצי שעה.
רק מערבבים לתערובת ובסוף מוסיפים כפית אבקת -אפיה. (ללא קמח וללא שמרים.)
למרות שניסיתי בעבר- לחם על בסיס טחינה ללא פיצוחים הוא לא היה טעים לי,
אך הפעם ,,לאחר השידרוג עם תוספת הפיצוחים יצא לחם מעולה בטעם מפתיע ונפלא-וגם מאוד משביע.
אני אופה בתבנית אינגליש -קייק עם ניר -אפייה מוברש בכף שמן .
מוסיפה לתערובת גרעיני -דלעת, גרעיני -חמניות קלופים,חופן חצאי שקדים ,
ואגוזי- מלך קצוצים.
(למי שרוצה לחסוך בפחמימות יכול להמתיק מעט את הטחינה
ב -10 טיפות -סוכרלוז וכפית קטנה של תחליף אחר אחר .(או כפית קטנה מייפל.)
ואפשר גם לא להמתיק בכלל ולהוסיף לתערובת כפית תבלין זעתר .
המתכון מוצלח מאוד, מקורו בחו"ל והוקלד בבלוג של קרוטית המוכשרת,
ובזכות השידרוג שלה- יצא הלחם הטעים והמיוחד הזה.
להצלחת המאפה:
1- חשוב לחמם תנור- אפיה מראש ,(לחמם כ- 10 דקות .)
2. להשתמש תבנית אינגליש -קייק קטנה ,זה חשוב לגובה המאפה.
3- בסיום האפיה כשהלחם מוזהב משני הצדדים מכבים את התנור, מניחים לצינון
על רשת ,מצננים ונהנים.
אני השתמשתי באבקת -אפיה, והמאפה תפח יפה.
(במתכון המקורי מופיע עם אבקת סודה -לשתיה,שפחות אהוב עליי.)
אגב, קטניות בחג- הפסח :
מכיוון שזהו לחם טחינה ללא קמח, ולמרות שהשומשום נהוג לשימוש לאוכלי -הקיטניות, (למרות העובדה שטחינה עשוייה משומשום שהוא לא קיטנית) ,נוהגים להשתמש בשומשום בחג -הפסח רק אצל אוכלי-הקטניות
לכן על הטחינה מצויין "כשר-לפסח" -לאוכלי הקטניות.)
את המתכון המלא תוכלו לראות
כאן:
לחם טחינה בבלוג של קרוטית.
כדאי לדעת בקשר לאווריריות הלחם וגובהו :
עירבוב ידני של המצרכים שבקערה- ייתן לכם עיסה סמיכה והלחם יצא פחות גבוה,
לעומת קבלת עיסה קלילה ואוורירית בעת עירבול של דקה במיקסר או במעבד-מזון.
בכל מקרה, ב -2 המקרים ייצא מעולה בזכות הפיצוחים הקלופים שתוסיפו ויתקבל לחם עשיר ומאוד טעים.
ראו כאן:
0
מתכון מעולה קל ומהיר זמן ההכנה כ- 5 דקות, זמן אפיה כ- חצי שעה.
רק מערבבים לתערובת ובסוף מוסיפים כפית אבקת -אפיה. (ללא קמח וללא שמרים.)
למרות שניסיתי בעבר- לחם על בסיס טחינה ללא פיצוחים הוא לא היה טעים לי,
אך הפעם ,,לאחר השידרוג עם תוספת הפיצוחים יצא לחם מעולה בטעם מפתיע ונפלא-וגם מאוד משביע.
אני אופה בתבנית אינגליש -קייק עם ניר -אפייה מוברש בכף שמן .
מוסיפה לתערובת גרעיני -דלעת, גרעיני -חמניות קלופים,חופן חצאי שקדים ,
ואגוזי- מלך קצוצים.
(למי שרוצה לחסוך בפחמימות יכול להמתיק מעט את הטחינה
ב -10 טיפות -סוכרלוז וכפית קטנה של תחליף אחר אחר .(או כפית קטנה מייפל.)
ואפשר גם לא להמתיק בכלל ולהוסיף לתערובת כפית תבלין זעתר .
המתכון מוצלח מאוד, מקורו בחו"ל והוקלד בבלוג של קרוטית המוכשרת,
ובזכות השידרוג שלה- יצא הלחם הטעים והמיוחד הזה.
להצלחת המאפה:
1- חשוב לחמם תנור- אפיה מראש ,(לחמם כ- 10 דקות .)
2. להשתמש תבנית אינגליש -קייק קטנה ,זה חשוב לגובה המאפה.
3- בסיום האפיה כשהלחם מוזהב משני הצדדים מכבים את התנור, מניחים לצינון
על רשת ,מצננים ונהנים.
אני השתמשתי באבקת -אפיה, והמאפה תפח יפה.
(במתכון המקורי מופיע עם אבקת סודה -לשתיה,שפחות אהוב עליי.)
אגב, קטניות בחג- הפסח :
מכיוון שזהו לחם טחינה ללא קמח, ולמרות שהשומשום נהוג לשימוש לאוכלי -הקיטניות, (למרות העובדה שטחינה עשוייה משומשום שהוא לא קיטנית) ,נוהגים להשתמש בשומשום בחג -הפסח רק אצל אוכלי-הקטניות
לכן על הטחינה מצויין "כשר-לפסח" -לאוכלי הקטניות.)
את המתכון המלא תוכלו לראות
כאן:
לחם טחינה בבלוג של קרוטית.
כדאי לדעת בקשר לאווריריות הלחם וגובהו :
עירבוב ידני של המצרכים שבקערה- ייתן לכם עיסה סמיכה והלחם יצא פחות גבוה,
לעומת קבלת עיסה קלילה ואוורירית בעת עירבול של דקה במיקסר או במעבד-מזון.
בכל מקרה, ב -2 המקרים ייצא מעולה בזכות הפיצוחים הקלופים שתוסיפו ויתקבל לחם עשיר ומאוד טעים.
ראו כאן:
לחם טחינה משוגע בלי קמח בכלל
לחם טחינה משוגע בלי קמח בכלל! תקשיבו רגע, לעיתים ממש רחוקות אני מתרגשת ממתכון. זה קורה ממש לעיתים נדירות. והנה הגיע רגע נדיר כזה.
www.krutit.co.il
0
נערך לאחרונה ב: