לחם

נעמה283

Active member
שלום אלישבע
חלמתי הלילה שאני מגיעה למקום בילוי של ילדים... ואני רואה שהילדים שלי במופע וצוחקים וגם בעלי שם , כנראה לקח אותם קודם לכן.
ואז אני רואה את הידיד והוא מצחיק את הגדולה שלי והיא צוחקת ממש ,זו כנראה עבודה נוספת שלו ואני חושבת לעצמי ,כנראה מצבו קשה שהוא נאלץ לקחת עבודה נוספת , והוא מצחיק ילדים במופע כמו ליצן , ואז הוא שואל אותה ,את הבת של נעמה ? הקול שלו רועד ,משהו שלא אופייני לאופי הכריזמטי שלו ... היא עונה שכן וממשיכה לצחוק. אני רואה שבהמשך הוא ממהר לעבודה נוספת שלו , ואני הולכת אחריו לביתו או נראה כמו הבית שלו למרות שזה לא ... והוא אומר לי יש לי בבית לחם בשקית קחי אותו ... אני נכנסת ורואה לחם וחצי בשקית לוקחת ואז רואה את המנקה שלו ואני אומרת לה שקט אל תעשי רעש שלא יראו אותי היא שותקת אבל אז נכנס בעלי עם הילדים,אני חייבת לצאת מהמצב הזה , אז אני אומרת לו הנה הוא ביקש שאני אעביר לך את הלחם הוא לא חושד ולוקח אני נשארת מבואסת שוב ...

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום על לחם

חלק א - הפתיחה

את מגיעה למופע לילדים ומגלה שם את בעלך ואת ילדייך שם והילדים צוחקים ונהנים. הפתיחה היא לכאורה נפלאה – בעלך עשה מעשה! הוא לקח את הילדים לבילוי והם נהנים! ממש התגשמות החלומות!! בהמשך יהיו תפניות בעלילה...

חלק ב' - הידיד המיתולוגי מופיע כליצן להנאת הילדים

בחלק הזה, מתגלה שמי שמצחיק את הילדים ובעיקר את הבת הגדולה, הוא לא אחר מאשר ליצן שהוא ידידך לשעבר! את משערת הוא במצב כלכלי קשה ומתפרנס מעבודות מזדמנות.

חלק זה הוא מילוי משאלה, לראות את הידיד מרחוק. הוא אולי במצב כלכלי קשה, אבל עושה דברים נפלאים! הוא מצחיק ילדים ומשעשע אותם. הוא יוזם פתרונות למצבו ( בניגוד לבעלך על פי רקע קודם שנתת לי). אומנם בעלך גם כן יזם את ההליכה להצגה, אבל בעלך הוא נוכח נפקד לאורך ויופיע רק בסוף. בעלך אינו מצחיק את הילדים והילדים אינם מתייחסים אליו וגם הוא אינו מתייחס אליהם. דווקא ידידך, שמצבו אינו טוב – מתעלה על עצמו ומתגבר. עד כאן זה נפלא אפילו יותר מדי... הידיד יכול היה להיות אב נפלא לילדייך, אבל הוא לא... הילדה שלך צוחקת אבל את לא... ברור, הקטע הטוב הזה הוא בעצם לא אין לו בשורות טובות באמת. הוא מראה לך את ההבדל בין בעלך אבי ילדייך ובין הדמות של ידידך לשעבר.

חלק ג
– הידיד מזהה את ביתך הגדולה

הידיד מזהה את ביתך הגדולה ואפילו שואל אותה ליתר ביטחון. בקטע הזה – לא זו בלבד שהוא מזהה את ביתך, הוא נוקב בשמך וקולו רעד, בצורה לא אופיינית לו. ברקע הזה... הוא בכלל לא מצחיק, הוא מאוד עצוב!! אבל ילדתך ממשיכה לצחוק. אבל את שמה לב לכך שהוא זוכר אותך! מאידך – הוא אינו מחפש אותך בקהל. הוא אינו שואל אותה היכן את! מה הוא עושה אחרי ההופעה? הוא ממהר לעבודתו! אולי הוא זוכר אותך, אבל החלום אומר לך – הוא טיפוס מציאותי. אינו מחפש את אהובתו לשעבר. הוא מתרכז בהווה ובמשימות שלו. אין טעם ואי אפשר להחזיר אחורה את הגלגל. יש להתקדם למשימה הבאה ( ללכת לעבודה)! האיש שאת נכספת אליו שנים, אינו מחפש אותך! הוא אפילו עוזב את המקום שבו את נמצאת ומקיפה עליו מרחוק.

חלק ד - בבית הידיד

הידיד עוזב את אולם ההצגה בדרכו לעבודתו העיקרית. ואת?? את הולכת בעקבותיו!! את לא מוותרת. במציאות את חסרת יוזמה, אבל בחלום את עושה מעשה נועז מצד אחד ובלתי אחראי מצד שני. את עוזבת את הילדים במקומם (עם אביהם הנוכח נפקד) והולכת אחרי אהובך לעבודתו... את נכנסת אחריו לבית שהוא ספק מקום עבודתו ספק מקום מגוריו. ורק אז הוא פונה אליך, לא באופן רומנטי אלא שגרתי לחלוטין כאילו את איזו שכנה ואין כאן שום דבר מוזר או מפתיע או מרגש , כאילו כלום ואומר לך – לקחת את איזה לחם בשקית... משהו סתמי לחלוטין. כאילו הוא נותן לך, מזון בסיסי זול להשביע את רעבונך. כמעט הייתי אומרת – מעליב. לא מזמין אותך לכוס קפה ועוגה, אלא אומר לך לקחת את הלחם וזהו . אין כאן דיאלוג, את לוקחת ומשתיקה את העוזרת. את מבינה שעשית מעשה מסוכן עבורך. מה שקרה כאן הוא איזו שהיא התקרבות מנוכרת, לא רומנטית , די סתמית , כמו שכנה שבאה לקחת לחם וכמעט שכבה עם השכן , אבל למרות שלא קרה כלום ... קרה המון: גם השפלה וגם סכנה שיראו אותך. ואת כאילו מנבאה כאן את סוף החלום!!

חלק ה – בעלך והילדים מגיעים לבית הידיד

לפתע מתחולל כאן ארוע שיכול להסתיים קשה ביותר מבחינתך. מה שחששת ממנו לפני רגע – התממש. בעלך והילדים נכנסו לבית ואת נכנסת לצרה וחייבת לצאת ממנה. ואכן יש לך תושיה. את מוסרת את השקית עם הלחם לבעלך, כאילו בגלל זה הגעת לבית ידידיך...

בעלך אינו מרגיש כלום, הוא קצת קהה חושים או לא אכפתי. לא קרה כלום. אצלך - היה אירוע נדיר, שהצלחת להסתיר בשניה האחרונה. בסוף הידיד' התאדה... הוא השאיר אותך עם בעלך ( שכאן הם נוכחים נפקדים), אבל מבואסת בתחושת החמצה, כמו שהיא במציאות. העובדה שהאמת לא התגלתה וניצלת מהשפלה נוספת – הפעם מבעלך – זה לא היה חשוב לך! אינך חשה הקלה. רק בתבוסה ( באסה).

החלום נפתח בצחוקם של הילדים ונגמר בעוגמת הנפש שלך, ללא נזיפה מבעלך אבל גם ללא צחוק ילדים. הכל אפור וחד גוני כל כך !
בקיצור, אף אחד מהם, לא טוב לך באמת. החלום אומר לך – להיזהר. יש יוזמות שעלולות לעלות ביוקר. הפעם בחלום הזה – יצאת בשלום - בזכות תושייתך ואדישותו של בעלך. לפחות נשארת עם ציפור אחת ביד!

אשמח לחוות דעתך כרגיל.

נעמה283

Active member
וואו אני קוראת שוב ושוב חשוב כולי צמרמורות...
אז ככה הפירוש שלך מדהים !
אבל גם יש לי כמה דברים להוסיף
נכון, הייתי רוצה שבעלי יהיה דומה לו בהרבה תכונות אופי אבל הוא לא ...
עוד דבר ,שהוא הביא לי את הלחם האמת שהרגשתי בטחון גדול ,כאילו הוא נתן לי מהאומץ שלו ,ושקמתי בבוקר הייתי מאוד כריזמטית ...
דבר נוסף ,הוא תמיד ככה בחלומות וגם היה ככה במציאות, הוא לא רומנטי במיוחד ,והוא גם מאוד כנה גם אם זה כואב ...
במציאות הוא היה כנה באהבה שלו וברצון להתחתן .. שוב מסיבות שלי לא הלכתי עם זה עד הסוף ... וכן הוא עצוב וזה אני יודעת כי זו הייתה אהבה אמיתית ...אבל הוא מצליח לקום על הרגליים וללכת קדימה לי יותר קשה כי אולי אני אישה ,רגישה יותר ...
עוד דבר נוסף ,הבאתי את הלחם לבעלי גם כי הוא חסר בטחון ואולי זקוק לכך יותר ממני , ולכן יחסינו מורכבים , אחד לא מצליח להכיל את השני ...
בגדול הרגשתי שהחלום חיובי .

אלישבע777

Well-known member
וואו אני קוראת שוב ושוב חשוב כולי צמרמורות...
אז ככה הפירוש שלך מדהים !
אבל גם יש לי כמה דברים להוסיף
נכון, הייתי רוצה שבעלי יהיה דומה לו בהרבה תכונות אופי אבל הוא לא ...
עוד דבר ,שהוא הביא לי את הלחם האמת שהרגשתי בטחון גדול ,כאילו הוא נתן לי מהאומץ שלו ,ושקמתי בבוקר הייתי מאוד כריזמטית ...
דבר נוסף ,הוא תמיד ככה בחלומות וגם היה ככה במציאות, הוא לא רומנטי במיוחד ,והוא גם מאוד כנה גם אם זה כואב ...
במציאות הוא היה כנה באהבה שלו וברצון להתחתן .. שוב מסיבות שלי לא הלכתי עם זה עד הסוף ... וכן הוא עצוב וזה אני יודעת כי זו הייתה אהבה אמיתית ...אבל הוא מצליח לקום על הרגליים וללכת קדימה לי יותר קשה כי אולי אני אישה ,רגישה יותר ...
עוד דבר נוסף ,הבאתי את הלחם לבעלי גם כי הוא חסר בטחון ואולי זקוק לכך יותר ממני , ולכן יחסינו מורכבים , אחד לא מצליח להכיל את השני ...
בגדול הרגשתי שהחלום חיובי .
הי נעמה,

אם הרגשת שהחלום חיובי, חבל שלא ציינת. להבא תכתבי את רגשותייך אחרי החלום. אזרום איתך בעניין החיובי. לחם הוא מזון בסיס מימי קדם ועד ימינו אלה. אנשים עבדו קשה כדי להוציא לחם מן הארץ וגם נלחמו על אדמתם בפגעי טבע, אויבים ושודדים. לחם הוא משורש ל.ח. ם אותו שורש של מלחמה אבל גם ... הלחמה, כלומר איחוי והדבקה של כלים מתכתיים (ע"י חום ומתכות רכות). הלחם כאן מציין גם איחוי, הלחמה וגם... החלמה ( שורש ח.ל.ם וגם חלימה או חלום). הלחם שנתן לך אהובך הכריזמטי וחדור המטרה ( עובד בשתי עבודות וגם מצחיק ילדים) נוסך בך אומץ לפי דברייך ( חבל שלא כתבת זאת בתיאור החלום!) ואת נותנת את הלחם לבעלך ובעצם גם בעלך מקבל אומץ מאהובך לשעבר!! ויש כאן אקט של ריפוי או איחוי ( החלמה והלחמה גם יחד!) אין פלא שהרגשת שהחלום חיובי, עשו גם אני מבינה זאת, לאור המידע שמסרת. למרות הכל לחלום שני פנים והוא גם בעל מסר של זהירות ומה יכול היה להיות אילו, וגם איזו שהוא ריפוי. הריפוי יושלם, כאשר את תפסיקי לחלום על ידידך ותתרכזי בהווה ובעתיד ולא בעבר שלא ניתן לתיקון אמיתי. התיקון צריך לבוא מתוכך ובעצמך בחלום את מעבירה את החלם של הידיד לבעלך. החלום אומר שאת צריכה להעביר את הלחם שלך לבעלך כלומר - להעצים אותו ולתת לו גיבוי ואולי הוא יקבל ממך ביטחון ואולי יהיה מפנה ביחסים שלכם ותוכלו להכיל זה את זה והיחסים שלכם – יחלימו, יירפאו . במקום מלחמה – החלמה והלחמה!

נעמה283

Active member
סליחה שלא ציינתי ,עיבדתי את החלום רק בסוף היום .
הפירוש שלך מתאים ביותר.
נכון אני מנסה לתת לו גיבוי כמה שניתן ,אבל גם אני כנראה עדיין זקוקה לגיבוי , בכל זאת גם אני בנאדם ...
לצערי לא חושבת שאצליח להפסיק לחלום עליו אי פעם ... אבל לחלום זה לא מזיק אני מניחה ...
כמובן במציאות לא הייתי פועלת כך .
עוד משהו שרציתי להוסיף , אחרי החלום בעלי נראה שונה קצת ,עוזר יותר ... יש לי תחושה שהחלומות הללו באמת אמיתיים לפעמים ולא רק תת מודע .
.
תודה ושבת שלום!

נערך לאחרונה ב:

נעמה283

Active member
לא יודעת אם קשור לחלום אבל בעלי מצא עבודה יכול להיות שהלחם סימל זאת וזה חלום נבואי ? לחם שווה פרנסה ?
בגלל שהידיד הוא איש מאוד כריזמטי, מרוויח טוב ואמיד ,אז זה מתקשר לפרנסה של בעלי ?
ומה הקשר בין שניהם פה ?

אלישבע777

Well-known member
לא יודעת אם קשור לחלום אבל בעלי מצא עבודה יכול להיות שהלחם סימל זאת וזה חלום נבואי ? לחם שווה פרנסה ?
בגלל שהידיד הוא איש מאוד כריזמטי, מרוויח טוב ואמיד ,אז זה מתקשר לפרנסה של בעלי ?
ומה הקשר בין שניהם פה ?
איני בטוחה שיש חלומות נבואיים. אנו יודעים עליהם רק בדיעבד. אם הם התגשמו הרי זה היה חלום נבואי. אבל רוב הדברים מתגשמים גם ללא חלום, לפעמים די לחשוב על מישהו או על משהו והנה הוא מופיע לפתע. האם המחשבה גרמה לכך? מאחר שאי אפשר לבדוק את ההשערה באופן מדעי, אני מפקפקת בקיומה. מכל מקום - בחלט ייתכן שהלחם בחלום מציין פרנסה באופן סמלי ואכן זה מה שרצית שיקרה! שתהיה פרנסה ושהוא ימצא עבודה. אילו היית מציינת שבעלך מחפש עבודה, יתכן שהייתי מקשרת את הלחם לעניין הזה, אבל מאחר שלא ציינת, את פרשת יפה את סמל הלחם!

נעמה283

Active member
אני בהחלט מרגישה שזה הפתרון הכי נכון לחלום שלי ,כי דברים מתחברים לי לאט לאט .

תודה רבה לך !!!
מה הקשר בין שניהם בחלום ?
אני מקבלת את הלחם לא משאירה אצלי ומביאה לבעלי ...

למעלה