לחמים דיאטטים

Hippolyte22

New member
לחמים דיאטטים

שלום,תוכלו להמליץ לי על לחמים דיאטטים צימחוניים או טיבעוניים? אולי כאלו שהטעם שלהם לא רחוק מהטעם הטעים והרגיל (אם זה קיים :) ).,.הייתי רוצה לשלב בדיאטה מוצרים טיבעונים וצימחוניים ואשמח אם הלחם שלי יהיה כזה...לחם כוסמין הוא דיאטטי וצמחוני\ טיבעוני?באשמח לקבל המלצות ללחמים שונים.. תודה מראש!:)
 

smaak

New member
לחם זה לא מוצר ״דיאטתי״

בכלל ההגדרה של דיאטתי היא משהו מאוד מעורפל. בתור מישהי שבעת דיאטות יש לי לא מעט ניסיון.
אני יכולה מאוד להמליץ לך על תזונה טבעונית מלאה. אני ירדתי חמישה קילוגרמים בתקופה הראשונה לטבעונות בלי להתאמץ. לא עשיתי דיאטה מיוחדת, פשוט הפסקתי לאכול מוצרים מהחי. חלק גדול מהשומנים הלא טובים שצורכים בתזונה קרניסטית (כזו שכוללת מוצרים מהחי) יורדים מהתפריט וזה מאוד עוזר לירידה במשקל.

אם את רוצה לשלב לחם בתזונה שלך, רוב הלחמים הם גם ככה טבעוניים, אבל בכל מקרה, כדאי להעדיף לחמים מקמחים כמו כוסמין למשל או חיטה מלאה. הם גם כבדים יותר ובדרך כלל צורכים מהם פחות פרוסות כי הם משביעים יותר מלחם לבן (נכון עבורי לפחות).
ועדיף שלא לאכול מהם בערב או לפני שהולכים לישון.
לנו יש מאפייה (שלנו), ובכל זאת אני לא אוכלת לחם בערב. אם אני אוכלת, זה בבוקר בדרך כלל. פעם ב- אם אין לי זמן לבשל אני אוכלת כריך בארוחת צהריים.

ובכלל, להפוך את הירקות בארוחות לדבר העיקרי ולא התוספת הקטנה שבצד. לא שאלת לגבי זה, אבל אני אומרת לך בכל זאת.
לשלב הרבה מרקים בתחילת הארוחה, זה משביע, מחמם וממלא.
 

RSPA

New member
לחם יכול להיות דיאטתי במובן זה שיהיה דל קלוריות

אני מחפש כבר תקופה ארוכה מתכון טוב ללחם "קל" שלא יהיו בפרוסה שלו יותר מ 50 קלוריות. ועדין לא מצאתי משהו טוב כזה.
אז הבנתי פחות או יותר את הרעיון שעומד מאחורי הלחמים ה"קלים" התעשיתיים שזה אומר להוסיף סיבים על חשבון הקמח הרגיל ולהוסיף מעט גלוטן ולהגדיל את הכמויות של מים. באופן כזה כך הבנתי הבצק יהיה יותר רך ואוורירי, והגלוטן עם הסיבים יאחזו בתוכו את הנוזלים. בשורה התחתונה יוכנסו לגוף יותר נוזלים וסיבים על חשבון קמח ממש והערך הקלורי יקטן. וזה טוב לדיאטה שבה לא מוותרים על לחם.

האם יש לך או לבן זוגך איזה מתכון או רעיון למתכון כזה? אשמח לשמוע על כך.
 

RSPA

New member
תיקון * שלא יהיו בפרוסה יותר מ 40 קלוריות (160 קל' ב-100 גר)

 

smaak

New member
שאלתי אותו..

הוא לא ממש מתעסק עם זה. גם בימיו בלחם הארץ זה לחם שנעשה היה במכונה.
הוא אמר שגם אחוזי הסובין על הלחם שונים, לישה אחרת, וכמו שאמרת להוסיף גלוטן וכשמדובר בלחם כהה אז כן, גם יותר מים.

אני חייבת לציין אגב, שגם כשאני בודקת כאן בסופרמרקטים, אין שם בכלל לחם קל.
אנשים בדיאטה אוכלים פתית ומשכנעים את עצמם שזה טעים.
 

RSPA

New member
הבנתי. תודה בכל מקרה...


 

ג ל ע ד א

New member
לחם קל לפי מתכון של אורי שפט

כדי לדעת כמה קלוריות יש בפרוסה, יש לעשות את הלחם, ואז לשקול פרוסה אחת ולחשב לפי הטבלה מתחת למתכון
.
מבוסס על הספר "לחם בבית" של אורי שפט
מתאים לתבנית קסטן 27X11X11 = 3267 סמ"ק
מכינים שעה מראש:
75 גרם קינואה
לבשל את הקינואה, לסנן ולצנן.
הכנת הבצק:
485 גרם מים קרים
80 גרם סובין
15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)
285 גרם קמח לבן
285 גרם קמח מלא
13 גרם מלח

משרים את הסובין במים ל-10 דקות.
מוסיפים את כל יתר החומרים ומעבדים לבצק.
מוסיפים את הקינואה המבושלת.
הערות:
הבצק יוצא נוזלי וזו גם הסיבה שהתפיחה כל כך חזקה. אם הבצק נוזלי מדי, כדאי לבצע קיפולים על משטח מקומח. אני ביצעתי שני קיפולים, כאשר אחרי הקיפול השני, עיצבתי את העיצוב הסופי ושמתי בתבנית.

לחם קל
===========
קינואה מבושלת 200
מים 485
סובין 80
שמרים יבשים 15
קמח 285
קמח חיטה מלא 285
מלח 13

תוצאות ל-100 גרם (אחרי אפיה)
אנרגיה 261 קלוריות
חלבון 10 גרם
פחממות 51 גרם
שומן 2 גרם
מתוכם שומן רווי 0 גרם
מים 58 גרם
נתרן 501 מיליגרם
כולסטרול 0 מיליגרם
 

RSPA

New member
תודה רבה וכמה שאלות.

את החשבון של קלוריות עשיתי על פי מודל של ככר לחם ששוקל 750 גרם והוא מכיל כ-30 פרוסות (כמו בלחמים התעשייתיים הפרוסים). לפי זה, אם ניקח את הנתון שצירפת, כלומר 261 קלוריות ל100 גרם ונכפיל ב-7.5 ואח"כ נחלק ב 30 נקבל שבפרוסה יהיו כ-65 קלוריות. ואם זה הנתון - הוא לא עומד בסטנדרט שהצבתי לעצמי. או שאני טועה במשהו ואשמח לדעת היכן...

באשר למתכון עצמו יש לי כמה שאלות:
1. מה תפקיד הקינואה והאם ניתן להחליפה במשהו אחר ? (אני גם מבין שהמשקל הוא 75 גרם של קינואה לא מבושלת שהופך ל 200 גרם כשהיא מבושלת. לא טעיתי, נכון?)
2. לגבי הסובין - האם הכוונה לסובין חיטה או שיבולת שועל או משהו אחר או שהכל יכול לבוא בחשבון ?
ושוב, תודה.
 

ג ל ע ד א

New member
תשובות

זה שזה לא עומד בסטנדרט שהיצבת לעצמך, אני לא אחראי.
אני נתתי לך לחם שמכיל המון סובין והוא טעים.

תפקיד הקינואה - לא יודע. זה מופיע במתכון. אני מניח שהתפקיד הוא להוסיף נופך בריאותי. אכן 75 גרם קינואה לפני בישול. אין לי מושג כמה זה הופך אחרי בישול אז הערכתי שזה 200 גרם. בדקתי שאם אתה מוסיף 50 גרם או מוריד 50 גרם זה לא משנה משמעותית את הערך הקלורי ל-100 גרם.

אתה יכול להשתמש באיזה סובין שתרצה. אני משתמש בשביבולת שועל וחיטה לחילופין.
 

RSPA

New member
לגבי הקינואה: היא משתלבת ממש בבצק או ...

שהיא משמשת מעין ציפוי חיצוני לכיכר הלחם ? אתה יודע, כמו שמפזרים זרעונים שונים מודבקים מבחוץ.
חוץ מזה תראה את המתכון המצורף מהאתר של שטיבל. איך נראות לך הכמויות של המרכיבים במיוחד הסובין? היחסים בין המרכיבים סבירים? מה דעתך?
[URL]http://www.stybel.co.il/faqpage.php?faqid=60[/URL]
 

ג ל ע ד א

New member
תשובות

חישבתי את הערכים התזונתיים של המתכון שנתת.
כן- הקינואה משתלבת בבצק.
המתכון שננת נראה בסדר. מה שלא ברור לי זה האם מסננים את הסובין או שהוא סופח את כל המים (600 גרם)
ההנחה שלי היא שכל כמות המים נכנסת לבצק וזה מה שמוריד דראסטית את הערך הקלורי.
אם אני עושה את אותו הטריק לגבי הלחם עם הקינואה (כלומר מחשב 75 גרם קינואה והשאר מים), אני מקבל ערך קלורי זהה (210 קלוריות למאה גרם)
המתכון שנתתי לך יותר מעניין.
אתה יכול להרים את כמות הסובין ל-120 בתוספת מים וזה ישפר לך את הערך הקלורי עוד יותרץ רוב השיפור מגיע מהמים שהסובין סופח.

אנרגיה 210 קלוריות
חלבון 8 גרם
פחממות 41 גרם
שומן 1 גרם
מתוכם שומן רווי 0 גרם
מים 76 גרם
פסולת 0 גרם
נתרן 484 מיליגרם
כולסטרול 0 מיליגרם
 

Hippolyte22

New member
תודה על התשובה

לגבי הטבעונות... הלוואי והייתי טיבעונית ומהסיבה של בעלי חיים אך אני לא יכולה בגלל ההתמכרות בואי נאמר,שיש לי לשוקולד ולשטויות... אני מנסה עכשיו להפחית כי זה יוצא מכלל שליטה, ולשלב כמה שאפשר מזון בריא עם זיקה לצמחו- טיבעונות בגלל שאני מאוד מאמינה באידיאולוגיה הזאת..טיבעונות תהייה חלק מחיי בשבל מסויים אבל כרגע לצערי לא, לגבי הלחם נראה לי שאנסה כוסמין.. עכשיו פה יש סוגים שונים מבחינת קלוריות וטעם?תודה רבה. :)
 
למעלה