המתכון להכנת לחמניה אחת גדולה, טעימה ודלת פחמימות:
א. ראשית מחממים תנור אפיייה 180 מעלות חום.
ב. מכינים תבנית קטנה עם ניר- אפיה מוברש במעט שמן. אפשר גם להכין -
ב-2 תבניות שקעים אישיות מסיליקון.
(אני השתמשתי בתבנית קרמיקה קטנה -שעמידה לחום התנור,
תבנית בגודל 10 ס"מ האורך - והרוחב -8 ס"מ, (עם ניר -אפיה מוברש במעט שמן.)
ג. מניחים בקערה את המצרכים הבאים :
3 כפות שקדים טחונים .
ביצה אחת .
מעט מלח, ומעט פלפל-שחור
כפית גרעיני - חמניות קלופים
כפית שטוחה גרעיני - דלעת-קלופים, או אגוזים קצוצים.
1/3 כפית אבקת -אפיה.
ההכנה :
1. מערבבים היטב את כול המצרכים שבקערה כולל אבקת -האפיה ומקבלים
תערובת מעט דלילה ,
לשידרוג,אפשר לערבב ביחד עם הביצה מעט רוזמרין יבש,או גרגרי כמון שלמים. )
2. את התערובת שבקערה יוצקים לתבנית קטנה עם ניר אפיה מוברש בכפית שמן.,
ומכניסים לתנור המחומם 180 מעלות.
זמן אפיה בתנור החם כ- 15 דקות מכל צד, או עד שהלחמניה הופכת ליציבה
ואז נהפוך אותה בקלות לצד השני .
לאחר האפיה מוציאים מהתנור ואפשר להניח על הלחמניה המוכנה כל ממרח
שרוצים, בדיוק כמו בכול לחמניה רגילה, כמו: סלט -ביצים/ אבוקדו/ גבינה מלוחה וכו'.
(אני שמתי פרוסת גבינה- צהובה- רצועות -גמבה וחצאי- זיתים.)
מתכון מהיר ופשוט להכנה - שתמיד מצליח, וכל כך טעים.
אגב,
למי שאין שקדים טחונים יכול להשתמש ב-2 כפות ממרח -שקדים טבעי.
למי שיש שקדים טבעיים לא קלויים ולא טחונים, ובלנדר -חזק בעוצמתו (450 וואט) ,
יכול לטחון בבלנדר כוס אחת שקדים בבלנדר במשך 2 דקות- לקבלת מרקם קמחי דק ,
ותתקבל כמות יפה שתספיק להכנת לחמניה אחת טרייה בכל ביום.
תכינו - ותהנו !
א. ראשית מחממים תנור אפיייה 180 מעלות חום.
ב. מכינים תבנית קטנה עם ניר- אפיה מוברש במעט שמן. אפשר גם להכין -
ב-2 תבניות שקעים אישיות מסיליקון.
(אני השתמשתי בתבנית קרמיקה קטנה -שעמידה לחום התנור,
תבנית בגודל 10 ס"מ האורך - והרוחב -8 ס"מ, (עם ניר -אפיה מוברש במעט שמן.)
ג. מניחים בקערה את המצרכים הבאים :
3 כפות שקדים טחונים .
ביצה אחת .
מעט מלח, ומעט פלפל-שחור
כפית גרעיני - חמניות קלופים
כפית שטוחה גרעיני - דלעת-קלופים, או אגוזים קצוצים.
1/3 כפית אבקת -אפיה.
ההכנה :
1. מערבבים היטב את כול המצרכים שבקערה כולל אבקת -האפיה ומקבלים
תערובת מעט דלילה ,
לשידרוג,אפשר לערבב ביחד עם הביצה מעט רוזמרין יבש,או גרגרי כמון שלמים. )
2. את התערובת שבקערה יוצקים לתבנית קטנה עם ניר אפיה מוברש בכפית שמן.,
ומכניסים לתנור המחומם 180 מעלות.
זמן אפיה בתנור החם כ- 15 דקות מכל צד, או עד שהלחמניה הופכת ליציבה
ואז נהפוך אותה בקלות לצד השני .
לאחר האפיה מוציאים מהתנור ואפשר להניח על הלחמניה המוכנה כל ממרח
שרוצים, בדיוק כמו בכול לחמניה רגילה, כמו: סלט -ביצים/ אבוקדו/ גבינה מלוחה וכו'.
(אני שמתי פרוסת גבינה- צהובה- רצועות -גמבה וחצאי- זיתים.)
מתכון מהיר ופשוט להכנה - שתמיד מצליח, וכל כך טעים.
אגב,
למי שאין שקדים טחונים יכול להשתמש ב-2 כפות ממרח -שקדים טבעי.
למי שיש שקדים טבעיים לא קלויים ולא טחונים, ובלנדר -חזק בעוצמתו (450 וואט) ,
יכול לטחון בבלנדר כוס אחת שקדים בבלנדר במשך 2 דקות- לקבלת מרקם קמחי דק ,
ותתקבל כמות יפה שתספיק להכנת לחמניה אחת טרייה בכל ביום.
תכינו - ותהנו !
נערך לאחרונה ב: