קרדיט תמונה FREEPIK
אפשר להגיד הרבה דברים עלינו הישראלים, אבל יש כמה מסורות שאנחנו אוהבים לכבד ולשמור. אחת מאותן מסורות היא הימנעות מאכילת חמץ לאורך חג הפסח, אבל הימנעות מחמץ לא אומרת בהכרח שאין תחליפים טעימים שאפשר להתפנק עליהם. למעשה, אחד מהתחליפים המוכרים ביותר הם הלחמניות לפסח שכול אחד ואחת מאיתנו מכירים מימי ילדותנו בתור הגרסה הכשרה של הלחמניות הרגילות – אז לכבוד פסח 2022 יצאנו לבדוק מה חדש בגזרת הלחמניות לפסח.
מה נשתנה הפסח הזה בגזרת הלחמניות לפסח?
כבר בשנה שעברה התחלנו לשמוע שמועות על מקומות שמוכרים לחמניות טעימות לפסח ולכן החלטנו לצאת השנה טרם החג כדי למצוא מקום שמוכר לחמניות משודרגות לפסח וגילינו שאכן חלו שינויים רבים בתחום הלחמניות לפסח.
"חשוב מאוד להדגיש שלא כל המוצרים הכשרים לפסח הם נטולי גלוטן" מדגישים בפנינו, קונדיטורית איתנ'ס שמשיקה השנה, כמדי שנה, לחמניות לפסח נטולות גלוטן לצד לקולקציה שלמה של מוצרים לפסח. "אחד התחליפים העיקריים שבהם משתמשים לייצור של מוצרים לפסח זה קמח מצות וקמח מצות מכיל בתוכו גלוטן. אם ניכנס שניה למסורת, אז ההימנעות בחג הפסח היא מחמץ שהוא למעשה קמח שבא במגע עם מים והחל לתפוח. אין במקורות שום התייחסות לגלוטן ולכן חשוב תמיד לברר האם המוצרים לפסח מכילים גלוטן או לא".
בעקבות העלייה במודעות לרגישות לגלוטן ותוצריו, מאפיות וקונדיטוריות רבות החלו לפתח ולשווק ליין מוצרים נטול גלוטן. ההתנסויות האלו בחומרי גלם שונים סייעה לאותם יצרנים להתמחות באפייה של מוצרים טעימים ללא גלוטן וכפועל יוצא מכך, בחג הפסח השנה התוצאות ייראו בשטח בדמות מוצרים טעימים לפסח שהם גם נטולי גלוטן.
"בשנים האחרונות זיהינו את החוסר במאפים איכותיים נטולי גלוטן. לא רק שתהליך הייצור דורש הבנה עמוקה בתהליכים כימיים כדי לייצר מאפים טעימים, אלא שגודל השוק לא מספיק גדול כדי שליצרנים יהיה אינטרס לשווק מוצרים טריים ואת זה החלטנו לפתור בעזרת הקמה של מפעל חדיש שעומד בתקנים המחמירים ביותר בתחום המזון. בזכות הידע שרכשנו לאורך הדרך, והמפעל שהקמנו, יש ביכולתנו לייצר לחמניות לפסח שטעמן לא נופל משל לחמניות רגילות".
על תהליך הייצור של לחמניות לפסח
"הדבר המעניין ביותר בתהליך הייצור של לחמניות לפסח זו העובדה שמדובר על התהליך שעובר הכי הרבה בדיקות." מספרים לנו בקונדיטורית איתנ'ס, "בנוסף על הבדיקות והתקנים שאנחנו נדרשים לעמוד בהם בייצור של לחמניות ללא גלוטן, כאשר מייצרים לחמניות לפסח צריך גם לעמוד בתנאים של הכשרויות השונות ואנחנו עובדים עם שלוש כשרויות שונות – חתם סופר, בית יוסף והרבנות המקומית יבנה".
"בשביל לייצר לחמניות טעימות לפסח צריך להתייחס לכל הפרטים הקטנים באותה חשיבות, לכן אנחנו משתמשים בחומרי הגלם האיכותיים ביותר ואנחנו משלבים סוגים שונים של קמחים כשרים לפסח ונטולי גלוטן כדי לייצר מגוון של מאפים קריספים ואווריריים. השנה החלטנו שכל המאפים והבצקים שלנו לחג הפסח יהיו גם נטולי גלוטן ובראייה לאחור זו אחת ההחלטות הטובות שלקחנו כי התוצאה פשוט טעימה והפידבקים מהלקוחות אומרים את זה טוב יותר מאיתנו".
השנה נהנים מלחמניות לפסח טעימות
בנוסף לקונדיטורית איתנ'ס אפשר לראות כי השינוי שחל בתחום הלחמניות לפסח הוא ברמה הארצית. יותר ויותר בתי עסק מבינים את היתרונות הרבים שיש לאפיית מוצרים ללא גלוטן, לא רק ברמת האפקטיביות השיווקית אלא בעיקר ברמת המקצוענות שהעיסוק הזה מקנה. את המוצרים הטעימים של איתנ'ס אפשר למשל להשיג בנקודות מכירה רבות ברחבי הארץ כאשר בחלק מהמקומות המוצרים נמכרים מוכנים לאכילה ובחלק מהמקומות הם נמכרים קפואים בעזרת שיטה ייחודית ששומרת על הטעם ועל המרקם גם לאחר ההפשרה.
לבינתיים עד שהפסח יגיע, מוזמנים להמשיך ולקרוא מה חדש וגם עוד מאמרים נוספים בתחומים שונים באתר שלנו. כמובן שנשמח לשמוע מכם בתגובות מה המקומות האהובים עליכם לאכול בהם בחג הפסח, ויותר מכך נשמח לשמוע על הלחמנייה הטעימה ביותר שאכלתם או הכנתם בפסח.