לחמניות קמח מלא – טובות לבריאות וערבות לחיך

tapusr003

New member
לחמניות קמח מלא – טובות לבריאות וערבות לחיך

כולנו אוהבים לאכול את ארוחותינו הגדולות או המזדמנות עם סוגי לחמים שונים אך בעיקר עם לחמניות. לחמניות קמח-מלא הינן לחמניות אשר מיוצרות מדגנים מלאים ולכן עשירות בכל טוב מבחינה תזונתית ובמידה ואופים אותן בצורה הנכונה ניתן ליהנות מטעם ממכר, כפרי ומיוחד במינו.

היתרונות הבריאותיים של לחמניות קמח מלא

לחמניות מקמח מלא טובות לבריאות כאשר צורכים אותן במידה הנכונה, כמו כל מאכל. לחמניות אלה מוכנות מקמח מלא לחלוטין, כלומר, קמח אשר הוכן מטחינה של כל רכיבי גרעין החיטה וזאת לעומת הקמח הלבן אשר מכיל המון סוכר (עמילן) ואת חלבון הגלוטן. לחמניות קמח-מלא מכילות בנוסף לסוכרים והחלבונים המצויים בקמח הלבן גם אלמנטים אחרים המיטיבים עם בריאותינו :
• ויטמינים ומינרלים – אבץ, מנגן, סלניום וסידן.
• ויטמינים – מסיס שומן (ויטמין E) ומסיסי מים (קבוצת ויטמיני B).
• סיבים תזונתיים – היתרון הבריאותי הגדול ביותר של לחמניות קמח-מלא טמון בכמות הגבוהה של הסיבים התזונתיים בהן. הסיבים עוזרים לספוג רעלים ממערכת העיכול (וגם כולסטרול ושומנים), לעזור ליציאות שלנו להיות רכות ונפחיות יותר (שיפור היציאות ועיכול טוב יותר) ולהפחית את קצב ספיגת הסוכר במעיים.

אין ספק כי לחמניות קמח-מלא הינן בריאות יותר מלחמניות על בסיס קמח לבן ומי שיתמיד בהעדפת קמח מלא על פני קמח חיטה לבן יזכה להפחית במשקל, לשפר את מדדי הדם שלו ולהרגיש פחות נפוח ו- "תקוע".

באתי בגלל הבריאות – נשארתי בגלל הטעם
בעבר הרחוק לחמניות קמח מלא ובכלל, מוצרי מאפה מקמח מלא, היו נחשבות לנחותות יותר – מזון העניים. עם הזמן התברר כי דווקא הקמח המלא הוא זה שטוב לבריאות ומאותו הרגע כל המאמץ בתחום זה התרכז סביב מציאת דרכים אפשריות ומשתלמות כיצד להפוך אותן לאווריריות וקלות יותר. ואכן, המאמץ השתלם! כיום לחמיות מקמח מלא הן לא רק בריאות יותר אלא גם טעימות ורכות יותר.

לחמניות להמבורגרים, לחמניות מתוקות, לחמניות ארוכות וקצרות, לחמניות דיאטטיות ואפילו לחמניות קמח-מלא בצורת באגט – כיום ניתן למצוא לחמניות בכל הטעמים והגדלים, כשהן עשויות מקמח מלא טהור שהופך אותן למעדן בריא וטעים במיוחד.
 
למעלה