לחמניות שאפיתי היום ועשיתי גם

לחמניות שאפיתי היום ועשיתי גם

הפרשת חלה. מתכון ללחמניות: 1 קילו קמח 3 כפות שמרים יבשים או שמרית 1 כף מלח 1/2 כוס ח"פ סוכר 1/2 כוס ח"פ שמן להוסיף בהדרגה 3 כוסות ח"פ מים פושרים ללוש את הבצק, להתפיח לחצי שעה, להכין את הלחמניות למרוח ביצה ושומשום להתפיח 20 דק' נוספות ויאללה לתנור והנה התוצאה.
 
ושמרים שהכנתי. הפעם רידדתי את הבצק

דק מאד. פשוט התחשק לי את העוגות ככה . אממה? חלק מהפסים התבקעו להם באפיה. חבל אבל לא נורא. אגב טיפ קטן- מכירים את זה שמחוסר ברירה נוהגים בדרך מסוימת ופתאום קולטים שבעצם למה תמיד לא??? אז זה מה שקרה לי-מאחר וחיסלתי את מלאי הקמח בבית עד שלב הבצק לא נשאר לי קמח לפזר על משטח הרידוד. מה עשיתי? רידדתי בין שני ניירות אפיה וכך הבריק לי - למה בעצם לא לעשות ככה תמיד???? איזה כייף שאחרי ההתפחה אפשר לנקות ואח"כ רק להכין את העו\גות ולתנור!!! אז הפעם התוצאה לא מדהימה במראה אבל לא אכפת לי. העיקר שטעים ודק כמו שרציתי...
 

cial 1

New member
גולדה מותק זה כול היופי שהם מתבקעות טעים

כך למדתי באמריקה מה שלא יצא מדיק זה הכי טעים והכי נכון כאן לא מדובר למה זה בגלל קצת זמן של ההטפחה? אבל זה גם טוב וגם טעים נכון לא כול חתיכה כך אחרת באמת לא טוב אבל יש כמה זה יפה גולדה רק תגידי לי אישית מה המתכון רוצה אותו ואם יש כאן גם אכך? שבת שלום מתוקה ואצלך
הכול טעים ומתוק זה בדוק
 
חני את רוצה את המתכון של הבצק?

אגב תמיד אני ממלאה במחמאה, ריבה, ומפזרת קקאו וסוכר. הפעם בישלתי את חומרי המילןוי עד שנהיה לי מרקם שוקולדי סמיך ואיתו מילאתי.
 

cial 1

New member
גולדה מאיר1 היחודית פה מתכון רק לבצק?

למילוי תמיד מה שרוצים ואם אין דברים כמו האגוזים או עוד אז גם הרעיון תמיד של הקקאו מתאים למה אני מבקשת ממך מתכון רק לבצק כי יש מיליון מתכונים לבצק שמרים ובתמונה של העוגות שלך זה מדליק אותי ואהבתי את ההתבקעות זה אומר שבצק טוב על מתכון נכון גם צריך לפעמים להזהר מהתנור? זה כן ושבת שלום ומתוק בטח יש אז עוד קצת ממני
 
בצק שמרים

1 קילו קמח 3 כפות שמרים יבשים/ 1 ח' שמרית 2 מרגרינה מומסת כוס סוכר 4 ביצים 2 כוסות מים פושרים
 

יוכי68

New member
גולדה, אני רואה שהתאהבת בשמרים../images/Emo6.gif

הכל נהדר.......תמשיכי לעשות חייל ותהני ממעשה ידייך.
 
יוכי אני לא יודעת מה אצל כולם אבל

אצלי רוב רובם של המתכונים אלו מתכונים שמסתובבים במשפחה שנים או בין החברות. יכול להיות שיום יבוא ואגלה שאת אחד המתכונים נותן גם איזה שף או קונדיטור ויש גם הרבה מתכונים שמסתובבים סביב אותם דברים כך שטבעי שבעוגת שמרים למשל יהיה קמח שמרים סוכר וכו וכאן הואריציות גורמות להבדלים דקיקים. בכל מקרה כמובן שאם אני לוקחת מתכון מאתר מסוים און מעיתון מין הראוי לרשום!!!
 

רותי410

New member
בזמן האחרון התאהבתי בבצק שק''ם

זה התחיל ממתכון שנתנה לי השכנה שלי, שמשהו לא היה שם בסדר. 4 כוסות קמח, 200 גרם חמאה ושמנת חמוצה - והבצק היה יבש כמו הנגב. אז הכנתי שני פסים ולא היה לי כוח לשלישי והכנסתי את הבצק למקפיא. כשהשתמשתי בו, הוספתי עוד קצת חמאה וכשתי כפות חלב, וזה שדרג את הבצק. יצא ממש מעולה. לא ייאמן איך כמויות שגויות יכולות לשנות!!! בפעם השנייה, כבר הכנתי כרגיל ויצא בסדר. ושלשום התכוונתי להכין בצק פרוותי, אז החלפתי חמאה במחמאה ובמקום שמנת שמתי חלב ריץ' לקפה. יצא מעולה. נראה לי שאני אעבור משמרים לשקם - אלא אם כן ארצה להכין קראנץ. יאללה, ביי,
 

יוכי68

New member
רותי, גם אני אוהבת את הבצק הזה הוא טעיםםםםםם

גיסתי הכינה אותו עם מיץ תפוזים במקום שמנת ומילאה אותו בבשר טחון - יצא לה מוצלח ביותר.
 

רותי410

New member
שווה ניסיון. אבל בגלל שכולנו כאלה שמרנים,

בטח אחליף את מיץ התפוזים במים.
 

יוכי68

New member
גולדה היקרה, כדי שאוכל להכניס מתכון

למאמרים אני חייבת להוסיף קרדיט ולכן אני מדגישה את העניין - מקווה שתבינו.
 

shalom707

New member
שאלה

שב"ש רציתי לשאול בבקשה מזה ראשי התיבות --ח"פ---תודה
 

ddh1

New member
גולדל'ה, סחתיין עלייך

למה אצלך זה נראה כלכך פשוט ויאאלה לתנור. ואצלי זה יעשה בדיוק אותו דבר, ונגיד תודה ששום שן לא נשבר...... כל הכבוד לך. התוצאות ממש מגרות. מה עם פסח, כבר גמרת לנקות?
דינה
 
למעלה