לחמניות שוקולד מעולות לסיום החמץ
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?Blogid=130966
מצרכים:
1 שקית שמרית
1 ק"ג קמח
כף מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
350 מ"ל מים פושרים
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר את כל המצרכים חוץ מהמים והמלח.
ללוש במהירות נמוכה כ-3 דק' ואז להוסיף בהדרגה את המים.
ללוש כ-6 דק' נוספות ולהוסיף את המלח.
הבצק מוכן כשהוא גמיש (לאחר כ-10 דק' של לישה).
להניח מגבת נקיה מעל קערת המיקסר ולהתפיח עד הכפלת הנפח (אני מתפיחה מעל הממיר
של הטלויזיה
)
ליצור מהבצק כדורים בגודל אגרוף, לרדד כל כדור מעל מעט קמח לעלה ולמרוח בנדיבות שוקולד למריחה
(להשאיר שוליים נקיים),ולגלגל לנחש.
מהנחש לגלגל לשבלול ואת הסיומת של הנחש להניח מתחת לשבלול (שלא יפתח והמילוי יברח).
לסדר בתבנית עם נייר אפיה ולשמור על מרחקים כי הבצק יתפח עוד.
להבריש בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום ולהתפיח שוב להכפלת הנפח.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דק' (עד שהבצק בתוך הלחמניות אפוי, ניתן לבדוק עם
סכין חדה שננעץ באמצע הלחמניה).
לצנן ולהתענג


http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?Blogid=130966
מצרכים:
1 שקית שמרית
1 ק"ג קמח
כף מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
350 מ"ל מים פושרים
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר את כל המצרכים חוץ מהמים והמלח.
ללוש במהירות נמוכה כ-3 דק' ואז להוסיף בהדרגה את המים.
ללוש כ-6 דק' נוספות ולהוסיף את המלח.
הבצק מוכן כשהוא גמיש (לאחר כ-10 דק' של לישה).
להניח מגבת נקיה מעל קערת המיקסר ולהתפיח עד הכפלת הנפח (אני מתפיחה מעל הממיר
של הטלויזיה
ליצור מהבצק כדורים בגודל אגרוף, לרדד כל כדור מעל מעט קמח לעלה ולמרוח בנדיבות שוקולד למריחה
(להשאיר שוליים נקיים),ולגלגל לנחש.
מהנחש לגלגל לשבלול ואת הסיומת של הנחש להניח מתחת לשבלול (שלא יפתח והמילוי יברח).
לסדר בתבנית עם נייר אפיה ולשמור על מרחקים כי הבצק יתפח עוד.
להבריש בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום ולהתפיח שוב להכפלת הנפח.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דק' (עד שהבצק בתוך הלחמניות אפוי, ניתן לבדוק עם
סכין חדה שננעץ באמצע הלחמניה).
לצנן ולהתענג
