לחסוך כסף על אוכל, ובכיף!
שלום חברים, כמו שהבנתי, אחת הדרכים העיקרית להוזיל את המחיה בטיול, היא על ידי בישול במקום אכילה במסעדות. חשבתי שיהיה נחמד להכין לעצמי לפני הטיול מקבץ של מתכונים קלים ופשוטים להכנה, ואז לשמור עותק מודפס איתי, וגם לדאוג שיהיה אחד במייל אם פתאום זה יהרס, יתלכלך או כל דבר אחר. אם יש שיתוף פעולה, אפשר שכל אחד יעלה מתכונים קלים וטעימים, עד שיהיה לנו מקבץ מכובד. אז אני אהיה ראשון. והמתכון הוא למוקפצים: המתכון הוא קל ופשוט כי הוא מאפשר חופשיות וגמישות לפי המבחר שקיים שם. מרכיבים: ירקות בהתאם למבחר ולטעם: בצל, כרוב, פלפלים, גזר, נבטים, פטריות, תירס בשימורים, וכל מה שעולה לראש. אין לימושג אם אפשר להשיג שם נודלס, אבל אפשר להחליף אותם גם בפסטה, רוטב סויה חובה, אם יש אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי או חמוץ מתוק. מתוך הבנה שהבקר שם יותר זול, אפשר לקנות בקר ולחתוך אותו לחתיכות קטנות בגודל ביס. ההכנה: חותכים את כל הירקות לגודל עפ"י קושי הירק. לדוגמא: גזר קשה ויקח לו זמן להתבשל ולכן נחתוך אותו קטן לעומת ירק כמו פטריות שמתבשל מהר. כשחותכים את הירקות שמים כל ירק בכלי נפרד. שמים קצת שמן במחבת ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב. לאחר מכן מוסיפים את הירקות לפי סדר הקושי. תחילה את הגזרים, לאחר מכן פלפלים ואת כל השאר הירקות הקשים. לאחר שהם קצת מתרככים מוסיפים את הרטבים לפי הטעם, את הבשר, ואז ממש בדקות האחרונות את הירקות העדינים כמו פטריות, נבטים, תירס וכו'. בתאבון!
שלום חברים, כמו שהבנתי, אחת הדרכים העיקרית להוזיל את המחיה בטיול, היא על ידי בישול במקום אכילה במסעדות. חשבתי שיהיה נחמד להכין לעצמי לפני הטיול מקבץ של מתכונים קלים ופשוטים להכנה, ואז לשמור עותק מודפס איתי, וגם לדאוג שיהיה אחד במייל אם פתאום זה יהרס, יתלכלך או כל דבר אחר. אם יש שיתוף פעולה, אפשר שכל אחד יעלה מתכונים קלים וטעימים, עד שיהיה לנו מקבץ מכובד. אז אני אהיה ראשון. והמתכון הוא למוקפצים: המתכון הוא קל ופשוט כי הוא מאפשר חופשיות וגמישות לפי המבחר שקיים שם. מרכיבים: ירקות בהתאם למבחר ולטעם: בצל, כרוב, פלפלים, גזר, נבטים, פטריות, תירס בשימורים, וכל מה שעולה לראש. אין לימושג אם אפשר להשיג שם נודלס, אבל אפשר להחליף אותם גם בפסטה, רוטב סויה חובה, אם יש אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי או חמוץ מתוק. מתוך הבנה שהבקר שם יותר זול, אפשר לקנות בקר ולחתוך אותו לחתיכות קטנות בגודל ביס. ההכנה: חותכים את כל הירקות לגודל עפ"י קושי הירק. לדוגמא: גזר קשה ויקח לו זמן להתבשל ולכן נחתוך אותו קטן לעומת ירק כמו פטריות שמתבשל מהר. כשחותכים את הירקות שמים כל ירק בכלי נפרד. שמים קצת שמן במחבת ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב. לאחר מכן מוסיפים את הירקות לפי סדר הקושי. תחילה את הגזרים, לאחר מכן פלפלים ואת כל השאר הירקות הקשים. לאחר שהם קצת מתרככים מוסיפים את הרטבים לפי הטעם, את הבשר, ואז ממש בדקות האחרונות את הירקות העדינים כמו פטריות, נבטים, תירס וכו'. בתאבון!