לחסוך כסף על אוכל, ובכיף!

ronny69

New member
לחסוך כסף על אוכל, ובכיף!

שלום חברים, כמו שהבנתי, אחת הדרכים העיקרית להוזיל את המחיה בטיול, היא על ידי בישול במקום אכילה במסעדות. חשבתי שיהיה נחמד להכין לעצמי לפני הטיול מקבץ של מתכונים קלים ופשוטים להכנה, ואז לשמור עותק מודפס איתי, וגם לדאוג שיהיה אחד במייל אם פתאום זה יהרס, יתלכלך או כל דבר אחר. אם יש שיתוף פעולה, אפשר שכל אחד יעלה מתכונים קלים וטעימים, עד שיהיה לנו מקבץ מכובד. אז אני אהיה ראשון. והמתכון הוא למוקפצים: המתכון הוא קל ופשוט כי הוא מאפשר חופשיות וגמישות לפי המבחר שקיים שם. מרכיבים: ירקות בהתאם למבחר ולטעם: בצל, כרוב, פלפלים, גזר, נבטים, פטריות, תירס בשימורים, וכל מה שעולה לראש. אין לימושג אם אפשר להשיג שם נודלס, אבל אפשר להחליף אותם גם בפסטה, רוטב סויה חובה, אם יש אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי או חמוץ מתוק. מתוך הבנה שהבקר שם יותר זול, אפשר לקנות בקר ולחתוך אותו לחתיכות קטנות בגודל ביס. ההכנה: חותכים את כל הירקות לגודל עפ"י קושי הירק. לדוגמא: גזר קשה ויקח לו זמן להתבשל ולכן נחתוך אותו קטן לעומת ירק כמו פטריות שמתבשל מהר. כשחותכים את הירקות שמים כל ירק בכלי נפרד. שמים קצת שמן במחבת ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב. לאחר מכן מוסיפים את הירקות לפי סדר הקושי. תחילה את הגזרים, לאחר מכן פלפלים ואת כל השאר הירקות הקשים. לאחר שהם קצת מתרככים מוסיפים את הרטבים לפי הטעם, את הבשר, ואז ממש בדקות האחרונות את הירקות העדינים כמו פטריות, נבטים, תירס וכו'. בתאבון!
 

0 אור 0

New member
רק לא לשכוח שחלק מהחויה בטיול

הוא לטעום מהמאכלים של מקום אחר וכדאי לשלב בין בישול עצמי לבין טעימה של שם כשהבישול העצמי בעיקר להשלים קצת מזון חי, כי כל הזולים לא ממש מלאי ירקות (אה...אמפנדס עם חמון וקסו ...) וכמובן צריכים להיות מאד יצירתיים - כי מוצרים אקזוטיים כמו רוטב סויה, או עוד כמה תבלינים שגרתיים אצלנו או נבטים, ניתן להשיג רק באיזורים יותר יוקרתיים (גם טחינה יש רק באיזורים יותר אתניים, ודרך אגב היא די על הפנים)
 

ronny69

New member
ברור לחלוטין

אבל יש הבדל בין לאכול 3 פעמים ביום בחוץ לפעם או פעמיים. וכן שיערתי שסויה זה משהו שיהיה קשה להשיג שם, לכן אני חושב שמי שכבר טייל שם דווקא יכול לתת כאן טיפים יותר טובים.
 

0 אור 0

New member
הביקור האחרון שלי כנראה מאד לא מייצג

כי גם לא ממש טיילתי וגם רוב האיזורים בהם הסתובבתי לא בדיוק תיירותיים, בכל אופן: המחירים בארגנטינה עלו בצורה מדהימה בשנים האחרונות - ממחירים כמעט אפסיים של מזון שהיו לפני 6 או 7 שנים (בצ'ילה היה כפול), המחירים של ירקות היום מתחילים להגיע מעל חצי ממחיר הארץ, ולפעמים יותר (ביום חג מסויים ניסינו לקנות עגבניות והן עלו 10-12 פזו לקילו, לעומת 6-8 בשבוע לפני). בשר משובח כמובן הרבה יותר זול באופן כללי בארגנטינה וצ'ילה כשתיכנס לסופר או חנות ירקות ופירות תתמצא מאד בקלות - המוצרים דומים למה שיש בארץ (פירות וירקות משתנים כמובן בהתאם לאיזור בו אתה נמצא - בקיץ בדרום יש הרבה דובדבנים משגעים , בצפון לא), כך שאין בעיה לקנות פסטה, אורז אטריות חומוס או שעועית וירקות שונים. ההבדל הוא בירק עצמו (המלפפונים והבטטות שם זה משהו אחר לגמרי מפה) וכל מיני דברים שקשה למצוא - לא בגלל שזה לא קיים, אלא בגלל שזה נמצא רק בחנויות מתמחות מיוחדות ואתה לא יודע איך לשאול (אחת החויות הכי מצחיקות שלי היהת כש"נפלתי" במקרה על חנות תבלינים עשירה שיש בה ממש הכל, והתחלנו בתהליך של תרגום טלפוני שכלל ישראלית אחת שיודעת מה היא רוצה ואיך קוראים לזה בעברית, ארגנטנאית אחת ואחד שיודע מצוין ספרדית ועברית אבל לא את כל השמות של כל תבלין, אגוז ופרי יבש - ובעל חנות שבהתחלה לא הסכים שניגע ונריח, אבל אחרי שראה שהולכת להיות קניה גדולה נסחף לתהליך והתחיל להתרכך) מה שמאד שונה זה המחיר של האוכל ברחוב - אם בארץ הפלאפל עולה 10 ש"ח אז שם אתה קונה פנצ'ו 0נקניקיה בלחמניה) או אמפנדס ב 2-3 פזו. יש גם סנדויצ'ים שמורכבים מכמה שכבות של לחם דק עם מילוי שונה בכל שכבה או לחמניה ענקית עם מילנזה (שניצל) שתקנה ב 5 עד 10 פזו ומהווים ארוחה שלמה. מאד שימושי כשמטיילים ויותר זול מלהתחיל לבשל. לגבי האמפנדס - הכי זול וטעים לקנות אותם אצל כל מיני טייק אווי . כדאי להתייעץ עם אנשים מקומיים לגבי המספר של ספק האמפנדס המומלץ שלהם ולהזמין כמה סוגים מתוך מבחר ענקי שקיים - פוז'ו (עוף), קרנה (בשר) , חמון אי קסו (חמון עם גבינה), קסו אי סבוז'ה (גבינה ובצל) , ורדורס (ירקות), במקומות שיש רוקפור זו ההמלצה האהובה עלי במיוחד
 

eynav br

New member
חבל, אתה מפסיד

אומנם לא תמיד כיף לאכול רק במסעדות כל הזמן ונחמד לאכול אוכל מוכר וטעים אבל אין כמו האוכל בדרום אמריקה... זה חלק מהטיול... והוא ממש לא יקר, לפחות בברזיל בהשוואה לארץ, אתה משלם על "אכול כפי יכולתך" את הבשר הכי טוב שיש ומשלם על זה 20 ש"ח, זה כלום.
 
למעלה