לחסום כבישים ביום הכי עמוס בשבוע לטובת השבת?

Harrington

Well-known member
מנהל

לחסום כבישים ביום הכי עמוס בשבוע לטובת השבת?​

בהחלט.

ראשית, זה לא "היום הכי עמוס" בשבוע אלא אם נדייק, היום השני הכי לא עמוס בשבוע דווקא. לגבי הערב שלפני (קרי הערב) החסימה אמורה להתבצע בשעות שלאחר שעות העומס של החוזרים מהעבודה (טיפ: היא לא באמת תתחיל בשעה 17:00, אבל בכיוון השני זה לכתחילה כך).

שנית מצחיק עד מגוחך בעיני לשמוע טענות אלו ממי שמזוהה עם המחנה שמבצע עשרות חסימות צירים ברצף בתקופה (שנה) זו :) (וזאת נזכיר, דווקא בשעות העומס כמובן כדי למקסם פגיעה). אם בעבר כשנחסמו צירים בימי חול כדי להימנע מעבודות בשבת נשמעו טענות כמו 'זה מסוכן כי אמבולנסים לא יוכלו לעבור' ו'זה פוגע בציבור' ועוד כהנה וכהנה והיה בטענות אלו הגיון מסוים, הרי שבעיני לפחות הזכות להשמיען (או ליתר דיוק, הזכות כמובן קיימת אבל הלגיטימיות שלהן) נפגעה קשות בשנה האחרונה.

שלישית מאחר והציבור מעודכן מראש על החסימה אין לו בעיה מיוחדת לנסוע בדרכים עוקפות. הנסיון הסטטיסטי אגב מלמד שבצירים העוקפים לא בהכרח יהיה עומס גדול יותר מהרגיל (כי רבים פשוט מקדימים את נסיעותיהם או דוחים אותן).

רביעית כמדומני שאנחנו מדינת חוק. לפרוטוקול לפחות. אי-ביצוע עבודות שאינן פיקוח נפש (ולא, זה לא פיקוח נפש) בשבת זה החוק במדינה. מי שלא אוהב זאת מוזמן להתמודד לבית המחוקקים ולשנות את החוק. אבל כל עוד זה החוק, הוא כמובן מחייב. גם כשזה פחות נוח או מוצא חן.

חמישית אנחנו מדינה יהודית ויש לכך השלכות מסוימת. מבחינתי גם אלמלא היה מדובר בחוק פשוט וברור שקובע את הנ"ל, טוב היה להימנע מביצוע עבודות בשבת קודש. יש לכך כמה וכמה סיבות מבחינתי. אחת מהן סוציאלית כלפי העובדים. אחרת היא פשוט קדושת השבת על-אמונתי ואמונתם של רבים מתושבי המדינה. שלישית היא השפעת אמונה זו של רבים מתושבי המדינה על מה שקורה במרחב הציבורי שלה. וכך יש עוד. אבל בשורה התחתונה אני פשוט מסתדר מצוין עם זה שעבודות כאלה מתבצעות ביום חול (כמובן עם עדיפות לשעות ולימים בהם זה הכי פחות פוגע, כפי שאכן נעשה) והמדינה נמנעת מלבצען בשבת קודש.

דיברגנט חדש

Well-known member
בהחלט.

ראשית, זה לא "היום הכי עמוס" בשבוע אלא אם נדייק, היום השני הכי לא עמוס בשבוע דווקא. לגבי הערב שלפני (קרי הערב) החסימה אמורה להתבצע בשעות שלאחר שעות העומס של החוזרים מהעבודה (טיפ: היא לא באמת תתחיל בשעה 17:00, אבל בכיוון השני זה לכתחילה כך).
דווקא כן, זוהי שעת העומס של החוזרים.
ידוע לכל שיום ראשון בבוקר ויום חמישי בערב הכי עמוסים.
למה לא להתחיל כפי שמתחילים תמיד, החל מ-10 או מ-11 בלילה?
שנית מצחיק עד מגוחך בעיני לשמוע טענות אלו ממי שמזוהה עם המחנה שמבצע עשרות חסימות צירים ברצף בתקופה (שנה) זו :) (וזאת נזכיר, דווקא בשעות העומס כמובן כדי למקסם פגיעה). אם בעבר כשנחסמו צירים בימי חול כדי להימנע מעבודות בשבת נשמעו טענות כמו 'זה מסוכן כי אמבולנסים לא יוכלו לעבור' ו'זה פוגע בציבור' ועוד כהנה וכהנה והיה בטענות אלו הגיון מסוים, הרי שבעיני לפחות הזכות להשמיען (או ליתר דיוק, הזכות כמובן קיימת אבל הלגיטימיות שלהן) נפגעה קשות בשנה האחרונה.
מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך, מכיר?
שלישית מאחר והציבור מעודכן מראש על החסימה אין לו בעיה מיוחדת לנסוע בדרכים עוקפות. הנסיון הסטטיסטי אגב מלמד שבצירים העוקפים לא בהכרח יהיה עומס גדול יותר מהרגיל (כי רבים פשוט מקדימים את נסיעותיהם או דוחים אותן).
יהיה בהכרח, כי גם ככה יש עומס אז הוא יוכפל (n)
רביעית כמדומני שאנחנו מדינת חוק. לפרוטוקול לפחות. אי-ביצוע עבודות שאינן פיקוח נפש (ולא, זה לא פיקוח נפש) בשבת זה החוק במדינה. מי שלא אוהב זאת מוזמן להתמודד לבית המחוקקים ולשנות את החוק. אבל כל עוד זה החוק, הוא כמובן מחייב. גם כשזה פחות נוח או מוצא חן.
אפשר לתת לעובדים זרים לבצע את המלאכה כפי שעושים כל הזמן בכדי לא לחלל את השבת.
חמישית אנחנו מדינה יהודית ויש לכך השלכות מסוימת. מבחינתי גם אלמלא היה מדובר בחוק פשוט וברור שקובע את הנ"ל, טוב היה להימנע מביצוע עבודות בשבת קודש. יש לכך כמה וכמה סיבות מבחינתי. אחת מהן סוציאלית כלפי העובדים. אחרת היא פשוט קדושת השבת על-אמונתי ואמונתם של רבים מתושבי המדינה. שלישית היא השפעת אמונה זו של רבים מתושבי המדינה על מה שקורה במרחב הציבורי שלה. וכך יש עוד. אבל בשורה התחתונה אני פשוט מסתדר מצוין עם זה שעבודות כאלה מתבצעות ביום חול (כמובן עם עדיפות לשעות ולימים בהם זה הכי פחות פוגע, כפי שאכן נעשה) והמדינה נמנעת מלבצען בשבת קודש.
הצעתי פתרון בפסקה קודמת.

Harrington

Well-known member
מנהל
דווקא כן, זוהי שעת העומס של החוזרים.
ידוע לכל שיום ראשון בבוקר ויום חמישי בערב הכי עמוסים.
החסימה המשמעותית הערב אמורה להתחיל לאחר השעה 18:00. זה בדרך כלל אחרי שעת העומס הכבדה ביותר של החוזרים מהעבודה. כך בוודאי בימים בהם הציבור יודע מראש על החסימה הצפויה ויכול (ובד"כ גם נוהג) להקדים את יציאתו בזמן מה.
למה לא להתחיל כפי שמתחילים תמיד, החל מ-10 או מ-11 בלילה?
זאת שאלה שצריך להפנות למי שקבע את משך הזמן הנדרש לעבודות הנ"ל.
מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך, מכיר?
ראשית מצחיק אותי בדרך כלל כשמישהו שאינו מגדיר עצמו כשומר מצוות, מצטט פסוקים או אמירות חז"ליות כאשר בד"כ הוא לא טרח להתעמק בהן ובהנחיות שסביבן, תוך התעלמות משאר הדברים שמגיעים מאותם מקורות :). אבל לי אין שום בעיה בדיון הזה אם חשוב לך להזדקק למקורות תורניים. המשמעות כמובן תהיה הסכמה עם ביצוע העבודות הללו ביום חול דווקא כדי לשמור על קדושת השבת. כל כך פשוט :).

לגופו של עניין, אכן טוב יעשו כל אלו שנתקעו פעם בפקק וזה הפריע להם או גרם להם נזק כלשהו, אם יימנעו מלהשתתף בחסימות הפוליטיות של ברקסלר וחבריה הרל"ביים. ככל שמאן דהוא זקוק לאמירה החז"לית שציטטת כדי להבין זאת, מצוין שהבאת אותה ואשריך על כך.
יהיה בהכרח, כי גם ככה יש עומס אז הוא יוכפל (n)
הסטטיסטיה מעולם המציאות כאמור מלמדת אחרת, גם אם דבריך כמובן הגיוניים לכתחילה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בהחלט.

לנוסעים לצפון זה היום הכי עמוס. ומי שקבע תאריך נישואים בצפון, עלול למצוא את האולם ריק. טוב היה אם היו סוגרים את הכבישים בחצות חמישי ועד לפנות בוקר יום ראשון.

דיברגנט חדש

Well-known member
לנוסעים לצפון זה היום הכי עמוס. ומי שקבע תאריך נישואים בצפון, עלול למצוא את האולם ריק. טוב היה אם היו סוגרים את הכבישים בחצות חמישי ועד לפנות בוקר יום ראשון.
כפי שכתבתי מעלה בתגובתי (#3) להרינגטון |תודה| על חיזוק דבריי :)
זהו יום שזוגות צעירים חוזרים להורים לסופ"ש, חיילים חוזרים מהבסיס, חתונות כפי שציינת ועוד ...
אגב, אני הייתי יותר נדיב ממך, כתבתי שיתחילו ב-10 בלילה ;)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כפי שכתבתי מעלה בתגובתי (#3) להרינגטון |תודה| על חיזוק דבריי :)
זהו יום שזוגות צעירים חוזרים להורים לסופ"ש, חיילים חוזרים מהבסיס, חתונות כפי שציינת ועוד ...
אגב, אני הייתי יותר נדיב ממך, כתבתי שיתחילו ב-10 בלילה ;)
10 בלילה? הייתי מחמירה ל-2 לפנות בוקר🤔

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שנוסע לצפון לכתחילה היה נוסע על איילון בשעה המדוברת? הרי הכביש עמוס באותן שעות ויש כבישים אחרים שבקלות מחברים בין השפלה/דרום לצפון מבלי להזדקק לאיילון.

מי שנוסע לצפון לכתחילה היה נוסע על איילון בשעה המדוברת? הרי הכביש עמוס באותן שעות ויש כבישים אחרים שבקלות מחברים בין השפלה/דרום לצפון מבלי להזדקק לאיילון.
קח תהנה מחסימת כבישים, הרי אנו מדינת חוק כפי שכתבת מעלה

Harrington

Well-known member
מנהל
קח תהנה מחסימת כבישים, הרי אנו מדינת חוק כפי שכתבת מעלה
את הבנת את הקשר בין דברייך לדברי או של מצעד התועבה לחסימה המדוברת כאן בשרשור? אם כך דיינו.
כל שאני הבנתי מהבאתך את הקישור הנ"ל זה שאת מחזקת את דברי לפיהם אכן מצחיק/מגוחך לתמוך בחסימה האחת ולצעוק על האחרת. אם זו אכן כוונתך, תודה לך על החיזוק. אם זה סתם ברח לך ולא התכוונת, שוב תודה על החיזוק :).

את הבנת את הקשר בין דברייך לדברי או של מצעד התועבה לחסימה המדוברת כאן בשרשור? אם כך דיינו.
כל שאני הבנתי מהבאתך את הקישור הנ"ל זה שאת מחזקת את דברי לפיהם אכן מצחיק/מגוחך לתמוך בחסימה האחת ולצעוק על האחרת. אם זו אכן כוונתך, תודה לך על החיזוק. אם זה סתם ברח לך ולא התכוונת, שוב תודה על החיזוק :).
אני נגד המצעד הזה במיוחד בתקופה הזאת, אפילו החולדה ביטל את המצעד אצלו, אז למה בירושלים?
הסיבה שהבאתי את הקישור הזה היא שכתבת מעלה שאנו מדינת חוק ויש השלכות לזה, לכן הראיתי לך שההשלכות יכולות גם להיות לרעתך, הן במישור הפרובוקטיבי בשביל אלו שהתרגזו מפעולה זאת, כמוך והן במישור האישי של הפרעת התנועה.
ברגע שאתה לא מתחשב באחר, לא יתחשבו בך, זה פשוט וחבל!

Harrington

Well-known member
מנהל
אני נגד המצעד הזה במיוחד בתקופה הזאת, אפילו החולדה ביטל את המצעד אצלו, אז למה בירושלים?
היה כתוב באיזשהו מקום שזאת החלטת בית משפט. לא התעמקתי בסוגיה מעבר לכותרת זו. שיחליט כל ראש עיר מה מתאים לעירו.
הסיבה שהבאתי את הקישור הזה היא שכתבת מעלה שאנו מדינת חוק ויש השלכות לזה, לכן הראיתי לך שההשלכות יכולות גם להיות לרעתך, הן במישור הפרובוקטיבי בשביל אלו שהתרגזו מפעולה זאת, כמוך והן במישור האישי של הפרעת התנועה.
"לרעתי" זה מושג יחסי. אשרייך שאת מחליטה עבורי מה הוא "לרעתי" בהיבט הפוליטי, אבל ברשותך בכל זאת אחליט בעצמי את הדברים האלה :).

כך כמובן גם לגבי "הן במישור האישי של הפרעת התנועה". אמנם קראתי כאן לאחרונה שאיזה גולש החליט שאני מתגורר באזור ירושלים אבל גם בעניין הזה ברשותך, אני (ומקום מגורי) לא רואה עצמי כפוף לגחמות כל גולש שמחליט שהוא יודע משהו עלי :cool:. יכול רק להציע עצה ידידותית והיא שתתעלמי מהחלטות וקביעות של כל מיני בר בי רב, ידענים בשם עצמם, שחושבים שהם יודעים כל מיני דברים שהלכה למעשה אין להם שמץ של מושג ירוק לגביהם והם רק מגחיכים עצמם כל פעם מחדש, גם אם אינם קולטים זאת :).

בכל מקרה, איני רואה מקום מיוחד להשוואה בין חסימות חוקיות לכאלו שאינן חוקיות. למעלה השוויתי בין חסימה חוקית לאלו שאינן חוקיות וטענתי שמגוחך שאלו התומכים בחסימות שכל מטרתן כאוס ופוליטיקה, באים בטענות על חסימות (שלא דומות כמובן בכמות וכו') אחרות. זאת עדיין דעתי. היא לא השתנתה בגלל שהבאת סיפור על מצעד התועבה שגם הוא, כמו כל מצעד בעיר, יגרום מן הסתם לחסימת צירים.
ברגע שאתה לא מתחשב באחר, לא יתחשבו בך, זה פשוט וחבל!
שוב, גם דברייך אלו רק מחזקים את מה שכתבתי למעלה כבר :). אכן אלו שתומכים בחסימות הכאוטיות הפוליטיות של מחנה הרל"ב, שלא יבקשו התחשבות כשהמדינה בוחרת לפעול על-פי חוק. תודה לך שוב על חיזוק דברי ועמדתי בסוגיה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה