שלום, שני אבי ואני כבד שמיעה ורציתי לדעת אם יש בעיה כלשהיא לטוס במטוסים (בגלל תופעות של לחץ באוזניים בזמן טיסה) האם כדאי להתייעץ עם רופא או שאין סכנה בדבר ? תודה.
זה רק לחץ לא משמעותי.. ההשפעה תהיה מיזערית, כלומר תרגיש שהאוזניות שלך יוצאות קצת מהאוזן.. ככה שאין חשש לסכנה כלשהי , וכמובן שאין צורך להתייעץ עם רופא (אלא אם יש לך בעיות באוזניים, שהגובה עלול להשפיע... אז ישנו צורך בייעוץ רופא).
כמובן שזה נמדד ברגל. אני יודע שאתה כבד שמיעה מההודעה הראשונה שלך, ולפי מה שתיארת, אין שום בעיות. במידה ויש לך פחד גבהים, אז לא מומלץ... כן, אני כבד שמיעה וטסתי הרבה ולא קרה כלום..רק לחץ קטן באוזניים (לא משמעותי).
אתה כבד שמיעה כתוצאה מפגיעה בעצב או בעור התוף? אתה הולך עם שני מכשירים ? אתה נחשב כבד שמיעה קשה ? התייעצת בעבר עם רופא לגבי הנסיעות במטוסים ? בברכה ותודה על תגובותיך המהירות, אבי.
אני פשוט מוציאה את המכשירים, כי כך אני מאפשרת מעבר אוויר מהאוזן... כלומר עם האוזניה אני מרגישה שזה סתום.. ולכן עדיף בעת ההמראה והנחיתה להוציא ולכבות את המכשירים, לכל מקרה שלא יהיה... לפעמים יש מכשירי חשמל שמתקלקלים מהלחץ.. אגב, תלעס מסטיק.. זה עוזר!
השאלה האם יש סכנה בטיסות אינה תלויה בעומק הירידה אלא בסוג הפגיעה. אם תאמר לנו ממה נבעה הפגיעה בשמיעה שלך, נדע לעזור לך. אם זה בעקבות מחלה, חיידק או דבר מה מולד, אין שום סכנה. אך אם הפגיעה שלך מתבטאת בעור תוף מנוקב או קרוע, מומלץ לשאול רופא.