לחץ בלימודים

eliran199

New member
לחץ בלימודים

יש לי עוד שבועיים מתוכנת בתנ"ך וגם בהיסטוריה
אני לא יודע אם אני יצליח בהם זה קשה , איך אפשר ללמוד את כל זה ?

GaluP

New member
היי אלירן,

לצערי אין לי נוסחת פלא לתת לך שתעזור לך ללמוד את כל החומר.
אתה מכיר את עצמך הכי טוב, ואני מניחה שבכיתה י״א כבר פיתחת לעצמך מיומנויות למידה.
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא לתכנן מראש את תכנית הלימוד שלך.
יש לך שבועיים. תכין לעצמך תכנית לימוד - טבלה על דף / במחשב שכוללת כל יום עד יום הבחינה, ובעמודה נוספת איזה פרקים אתה צריך ללמוד כל יום. אל תשכח להשאיר לך מספר ימים לפני הבחינה לחזרה על כל החומר.
בגלל שמדובר על שני מקצועות, אתה צריך להחליט איך יותר נוח לך - האם ללמוד לשני המקצועות במקביל, או אולי להתחיל עם מקצוע אחד, ללמוד אליו מספר ימים באופן מרוכז, ולעבור למקצוע השני.
המון בהצלחה!

shaniben45

New member
ללמוד ללמוד וללמוד

מכירה את זה, זה מה שקורה לי, ברגע שבאמת עשיתי תכנית מסודרת למבחן בגרות במתמטיקה היתי ב"מרתון עם עצמי" שכל יום אתרגל מספר שעות ביום וככה אהיה בהספק בתקווה שבאמת כך יהיה.

jsaada100

New member
תשובה חשובה

שלום אלירן ,

ראשית - שיהיה לך המון בהצלחה בכל המבחנים והמתכונות שצפויות לך
.

אין ממה להיבהל או להיכנס, חלילה, לפאניקה מיותרת; מדובר בחלק נוסף בתהליך הלימוד שלך בדרך לקבלת תעודת הבגרות.

אני מציע לך גם לשנות את הגישה - לא לומר "אני לא יודע אם אני אצליח..." אלא להחליף זאת בשאלה - "איך אני אצליח?" - וזאת מתוך כוונה למציאת פתרונות, ולא מתוך תסכול וייאוש.

כמו כן, אני סמוך ובטוח כי כבר נתקלת בעבר בבחינות שונות, והיית (לאו דווקא בתחום הלימודים) תחת לחצים כאלו ואחרים - אין זו סיבה להילחץ ו/או לחשוש ממה שעתיד לבוא - אלא להבין, להפנים, ולהתכונן לכך בצורה הטובה ביותר.

אני מציע לך, בצורה פרקטית, לחלק את חומרי הלימוד ונושאיהם לתתי-נושאים, להציב לך מטרות (ריאליות-הגיוניות) לכמות חומר לימוד לכל יום - לעמוד בו ולעקוב אחר ההתקדמות שלך.

כמו כן - קבע יום כלשהו (נניח אחרי 4-5 ימי לימוד) בו אתה חוזר חזרה (בראשי פרקים) על נושאי הימים האחרונים.

והכי חשוב - שמור על אופטימיות והאמן בעצמך !

בהצלחה ,
יהונתן

eliran199

New member
תודה ו...

קצת נלחצתי כי הייתי חולה מיום חמישי ולא הגעתי לבית ספר 4 ימים
וכנראה הפסדתי חומר

למידה למתכונות/בגרויות

הלמידה למבחנים אלו איננה שונה ממבחנים אחרים. הטריק הוא לדעת את החומר. יש כאלה שמקשיבים בכיתה ומתרגלים, ויש כאלה שלומדים את הכל בכמה ימים לפני הבחינה, ויש כאלה שבכלל לא לומדים וסומכים על יכולת הכתיבה והאילתור.
בכל מקרה, קח את זה בקלות ובכיף, זה יכול להיות ניסוי מעניין לבדוק כמה תוציא, בהתחשב בזמן שבו היה לך ללמוד ולזכור מה שצריך, וכן בהתחשב ביכולת והכשרון שיש (או אין) לך.
טיפ אחד אחרון: השתדל להמנע משגיאות כתיב!

למעלה