לחץ האוויר שצריך לנפח באופני ילדים

joshuaeoe

New member
לחץ האוויר שצריך לנפח באופני ילדים

מה לחץ האוויר שצריך לנפח באופני ילדים? תודה

ranperagmin

New member
לפי מה שכתוב על הצמיג.

ואם לא אז עם משאבה ידנית לפי הרגש.

dyego

New member
ילדים הם קלים........

ולכן צריך להתיחס עליהם שונה. אם הכוונה לרכיבה עירונית אזי לחץ גבוה יחסית טוב יותר, אזור 30 PSI יתן להם גלגול יותר טוב והילדודים יעבדו פחות קשה. אולם אם בשטח עסקינן צריך להוריד את הלחץ דרמטית כיוון שהצמיג אינו שוקע תחת משקלם כמו אצל מבוגר, שטח המגע שלו עם השטח בלחץ גבוה קטן ולכן האחיזה תהיה פחות טובה. בקיצור אני מוריד בשטח ל 25 מאחור וכ 20 מקדימה על מנת לאפשר לצמיגים גמישות ויתר אחיזה על דרכי אפר, סלעים וכו'.........

אלה הלחצים שאני מנפח לעצמי....

יכול להיות שהילדיםשלך בגודל שלי??

dyego

New member
אל תתחכם............/images/Emo123.gif

אני מוצא שהצמיג שוקע בלחץ של 20 PSI תחת משקל הילדים ומספק להם אחיזה ראויה. חוץ מזה שים לב שמידת הלחץ על הצמיג נועדה על מנת לאפשר לו יציבות, גם כאשר אתה נמצא בפניה חדה והלחץ על קיר הצד הוא גדול. אצלי למשל מתחת ל 30 PSI הצמיג "מתמוטט" בסיבוב ולא אוחז.......... את הבא לאילת???

למה לא? ../images/Emo163.gif

ברור שזה משתנה, והנכון הוא לראות איך הצמיג המסוים מתנהג עם הרוכב המסוים (וסגנונו) בלחץ מסוים בקרקע מסוימת. גלגלי הילדים הם קטנים יותר בקוטרם, ומן הסתם גם ברוחבם, ולכן יכולים לשקוע פחות לפני שיאבדו את יעילותם. לגבי "התמוטטות" הדופן - מכיר. מאוד תלוי בעובי הדופן, אבל גם ברוחב הצמיג וברוחב החישוק - והיחס ביניהם. אין לך מושג כמה הייתי רוצה לבוא לאילת
. יש בתכנון חופשה משפחתית בסביבות חנוכה, ולאופניים יהיה מקום של כבוד על הגג. תהנה. ותביא תמונות, שיהיה על מה לפנטז....

למעלה