לחץ נפשי בשני סוגי החינוך...

shironet3

New member
לחץ נפשי בשני סוגי החינוך...

לא מזמן שמתי לב, שמאז שעזבתי את ביה"ס, הפסיקו לי לגמרי התקפות האסטמה. אני נוטה לטעון שהגורם לכך הוא הפחתת גורמי הלחץ שחוויתי. מה דעתכם? האם ילדי החינוך החלופי/הביתי באמת זוכים לפחות לחץ? האם סוג החינוך (חלופי/ביתי/רגיל) יכול להשפיע על הבריאות של הילד? שיר.

התשובה החד משמעית היא: כן!!

ילדים, כאנשים קטנים מגיבים לא פחות ואולי יותר מאיתנו המבוגרים: אסטמה, עצירויות ושלשולים, אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור) כל אלו הם ביטויים שכיחים מאוד אצל ילדים

האסטמה היא לא כל כך פסיכולוגית

כמו שנוטים לחשוב. יש בה מרכיב פסיכולוגי כמו בהרבה מחלות אחרות אבל לי נראה שבמקרה שלך היית חשופה לאלרגן בבית הספר הממלכתי שאינו קיים במסגרת החדשה שלך. אישתי הייתה מקבלת התקפים דווקא בבית הורייה ומצבה השתפר כשהיא עברה לסוג חינוך חלופי עם הרבה לחץ: בית הספר למדעים ואומנויות של העמותה למצויינות בחינוך. שיפור נוסף במצבה חל בערבות ההריון. הכרתי אדם שהחליט להעביר את כל העובדים שלו למשרד חדש והמשרד החדש עשה לו התקפות. בקרוב הוא יעבור עם כל העובדים שלו למשרד שלישי. בשלושת המשרדים הוא עשה ויעשה בדיוק אותה עבודה עם אותו צוות. האם בבית הספר הממלכתי יש יותר לחץ מאשר בחינוך הביתי והחלופי? בית ספר ממלכתי הוא מקום מאוד מלחיץ כי הוא בנוי על הספקים עיוורים בגמישות מינימלית. אני מכיר סוגי חינוך ביתי וחליפי שיכולים להיות לחוצים באותה המידה או יותר. אלא שאני מכיר גם סוגים שבהם יש הרבה יותר תוצאות והרבה פחות לחץ ממה שיכול אי פעם להיות בבית ספר ממלכתי. אגב, תוכלי לספר לנו באיזו מסגרת חדשה את נמצאת?

shironet3

New member
כבר סיפרתי כמה פעמים ../images/Emo13.gif

עזבתי את ביה"ס לטובת האו"פ, שם למדתי שנתיים יחד עם ביה"ס. קיבלתי דחיית שירות, ושנה הבאה אני כנראה מסיימת את התואר הראשון שלי. רק חבל שצה"ל עדיין חושב שיש לי 10 שנות לימוד
. שיר.

צריך לברר איך מסבירים להם שיש לך

תואר ראשון ולהתעש איתם על מיון בהתאם לזה. יתכן שהתערבות של ח''כ יגאל יסינוב תעזור.

למעלה