לחץ.

AndreaCorr ©

New member
לחץ.

יש לי בעיה. אישיותיות? אולי. אני לא מסוגלת לתפקד, אלא אם כן זה תחת לחץ. לא מסוגלת להגיד לעצמי לשבת וללמוד, כשאני יודעת שיש לי יומיים, לא משנה כמה גדול המבחן. גם בבגרויות זה הולך ככה. הציונים שלי די גבוהים, אבל זה פשוט מזל (אתם יכולים לבחור שלא להאמין, אבל זה באמת מזל). רק במקצועות כמו הסטוריה לדוגמה, שצריך לשנן הרבה חומר, לא הולך לי - כי אין כאן מה להבין, רק לשנן. שינון דורש זמן, ולמבחנים בהסטוריה אני לומדת יום לפני זה, בתשע בערב. מחר לדוגמה יש לי מבחן בספרות, ואני כנראה אבלה את הלילה בלמידה, כי כל היום דחיתי ודחיתי ודחיתי... המשפט "למה לדחות למחר מה שאפשר לדחות למחרתיים" משחק אצלי יותר מדי. אני מנסה לשלוט על זה, מנסה להכריח את עצמי, אבל המוח שלי פשוט נודד למחוזות אחרים. עוד דוגמה - אני טסה לפולין ביום ראשון. יש לי רשימה ענקית של דברים שצריך לקנות ולהכין, וחיכיתי עם זה עד עכשיו. אנשים התחילו לארגן דברים כבר לפני שבועות. או שלמשל לבגרות חורף במתמטיקה בקושי למדתי כי תמיד העובדה שיש מועד קיץ קיננה לי בראש. ואז לא השקעתי, כי "נו טוב, נלמד בקיץ". ועכשיו אני מצטערת על זה. למה? כי אני כזאת. זה לא עניין של חוסר מודעות עצמית, כי אני מודעת לעצמי מאוד. זה לא עניין של חוסר ארגון, כי אני אדם די מאורגן. פשוט מתפקדת הכי טוב תחת לחץ, אבל מה עושים כשהלחץ נהפך לבלתי אפשרי, ואז התפקוד הוא פשוט חוסר-תפקוד? כל פעם שאני נכשלת בגלל הלחץ הזה, אני חושבת לעצמי שהנה המציאות סטרה לי בפרצוף ועכשיו אני אלמד מזה, אבל זה פשוט לא קורה. וזהו בעצם. תהיתי לעצמי אם יש לכם איזשהם רעיונות יצירתיים בשבילי לגבי איך לקחת את עצמי בידיים כבר. תודה, שרון.

De-Panther

New member
זה בערך מה שקורה...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

איתי וזה נוראי רק שאני סוחב את זה עד שעה או שעתיים לפני תנסי למצוא מקום שבו שום דבר לא יסיח את דעתך או מקום שבו את מרגישה בטוחה מספיק כדי ללמוד בשקט אני מוצא שאני מצליח ללמוד הכי טוב כשאין ליידי את הגירוי האהוב עליי - מחשב

noosh

New member
אני מכירה את זה מעולה

כי זה גם מה שאני עושה. אני תמיד דוחה דברים עד לרגע האחרון. זו לא תכונה טובה, אבל מצד שני - את יודעת לתפקד תחת לחץ
מה שהייתי עושה בלימודים, זה משתדלת לנצל כל שניה של ערות בשיעור ולהקשיב טוב-טוב לחומר. ככה לא היה יוצא מצב שגם לא הקשבתי אז אין לי מושג על מה מדברים, וגם לא למדתי. לפחות אני יודעת מה קורה בשיעור. במתמטיקה ופיזיקה הייתי מכריחה את עצמי לשבת - הייתי פשוט לומדת עם חרים. נפגשת איתם והיינו פותרים יחד, או לחוד, או אפילו בספריה של בי"ס. כשעוד מישהו לומד איתך, זה מדרב אותך גם ללמוד. בחופשות מגן, כשהרבה יותר קל לשבת מול הטלויזיה או מול ספר, הייתי קובעת עם חברה שלי שעד שעה כך וכך שתינו מסיימות את הפרק הזה והזה, והיינו מתקשרות אחת לשניה לודא מה קרה. או שהיינו לומדות יחד, כמו לאמנות, למשל. תנסי לסכם - זה מכריח אותך לשבת וללמוד. הייתי מסכמת על כרטיסיות, כי פסיכולוגית לא הצלחתי לסכם על דפם גדולים. לפני כל בגרות בהיסטוריה הייתי מסדרת את החדר פיקס, מסדרת את כל הניירות לפי הסדר, והכי חשוב - משאירה לעצמי דברים לעשות תוך כדי. נגיד, להכין באמצע רשימה של כל הנושאים שצריך ללמוד, מה למדתי. או להתחיל למרקר. העיקר שכשמשעמם לי - יהיה לי עיסוק קטנטן. בקשר לפולין - אני זוכרת שאני עוד ארזתי את המזוודה שלי בבוקר של הטיסה. זה קורה, תבקשי ממשפחה שתלחץ עליך. תבקשי כל הזמן מאנשים שילחצו עלייך לעשות דברים, תשימי פתקים קטנים בכל מקום ותזכורות שירגיזו אותך, דברים כאלה בהצלחה, ותהני בפולין (עד כמה שאפשר). זו אחת החוויות המדהימות שעברתי בחיי, ואולי החשובה ביותר.

lollapalooza

New member
הו, גם אני כזאת.

ומצאתי פתרון שעבד בשבילי. פשוט תוציאי את עצמך מהבית ולכי למקום משעמם ושקט, ששם לא יהיה לך מה לעשות חוץ מללמוד, ואז לא תהיה לך ברירה...

Fozzie

New member
../images/Emo80.gifהייתי שם....

דבר ראשון את חייבת לארגן לעצמך מראש זמן. כי אם לא יהיה זמן לא יקרה כלום. למשל, אם מראש תגידי לעצמך כל יום ששבוע הבא ביום ראשון משעה 14:00 עד השעה 18:00 את משננת חומר להסטוריה בכל פעם שתרצי לקבוע משהו לא תקבעי על השעות האלה זה רק יעזור לך להגיע להחלטה שצריך ללמוד. דבר שני אם זה עניין של התארגנות כמו קנייה תמיד תצרפי עוד מישהו למסע ככה הוא ייגרור אותך שבוע לפני. אם זה לימודים אז לכי למקום שאין בו טלויזיה או מחשב ואולי גם פה כדאי שיהיה מישהו שטוב באותו החומר שיהיה איתך ויעזור לך ללמוד. אלה דברים שפחות או יותר עזרו לי, מקווה שיעזרו גם לך. בהצלחה.

Thestral

New member
אני תקוע באותה בעיה שלה../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

ולהקציב זמן בקושי עובד

אפשר ליעץ לך?, מילה אחת שהצילה אותי

אני הייתי כזה, עד היום שבו התחלתי לנהל יומן. חוץ מישיבה בשירותים אני כותב בו הכל. אני מניח שאפגוש אותך מחר (כי את בחו"ל, ונוחתת הלילה), ואנסה להסביר לך בדיוק מה הקטע של זה.

למעלה