לחרדים יש אחריות לשואה

תחליף את הניק שלך ל'כל מילה שקר'

זה יותר מתאים מהשימוש שלך במילה פראבדה בעברית.

טעית בכתובת וטעית בכתיבה .

האוייב הראשי של הנאצים היו הקומוניסטים.
כך בגרמניה וכך בכלל .
הסכם ריבנטרופ-מולוטוב נועד לספק לרוסים זמן התארגנות .
כמה קומוניסטים בארץ לא הבינו זאת .
בניהם יאיר שטרן שנחשב "ימין" מייסד הלח"י .
=====================================
אני לא קורא לך "לוקאליסט" . או שקרן .
אתה תעשה מה שאתה רוצה , אבל אני ממליץ שתתייחס לדברי
ולא לגופי . אל תכתוב כלפי AD HOMINEM .
מקסימום תכתוב שדברי הם שקר .

אני מציע שתפסיק לשקר ותתייחס לעובדות

הקומוניסטים בגרמניה שיתפו פעולה עם הנאצים נגד רפובליקת ויימר.

אלה עובדות היסטוריות ידועות ומתועדות שתועמלן קומוניסטי כמוך לא יוכל להכחיש.

למשל, ב-1932 הם אירגנו יחד עם הנאצים את שביתת התחבורה בברלין כדי להפיל את ממשלת פרוסיה הסוציאל-דמוקרטית ה'ימנית' לטעמם.

כבר נמאס לשמוע את הסיפורים שלך על סטאלין והשמאלנים המסכנים שלו שעזרו להיטלר כדי 'שיהיה לו זמן להתארגן'. הם פלשו לפולין יחד עם היטלר וחילקו אותה ביניהם, ובהזדמנות זאת הם רצחו בפולין מאות אלפי בני אדם. בסוף ספטמבר 39 הצבא האדום שלהם קיים בברסט-ליטובסק 'מצעד ניצחון' רשמי יחד עם הוורמאכט הנאצי לכבוד כיבוש וחיסול פולין במבצע משותף שארך 3 שבועות.

בא"י הקומוניסטים ועוזריהם סייעו למופתי הנאצי. הכל מתועד וידוע, גם אם אתה בשקריך מנסה להכחיש זאת.

למרות שביקשתי ממך להמנע מ-AD HOMINEM

אינך עושה זאת .
אי לכך -
אתה טיפש אם אתה חושב שאני קומוניסט ועוד לא סתם אלא "תועמלן קומוניסטי" .
אתה גם מוסיף מטיפשותך אם אתה סבור שאני מתכחש לעובדות .
הן ידועות ואין צורךלהכחישן .
הבעיה אצלך היא הפרשנות .
הנאצים והקומוניסטים היו יריבים מרים . בכל זאתהיה להם יעד משותף
למוטט את רפובליקת ויימר . אחר כך הנאצים התגברו על הקומוניסטים .

בענין הסכם ריבנטרופ-מולוטוב .
ברית המועצות חילקה אתפולין עם גרמניה הנאצית .
אין להבין מזה שהם היו מיודדים . רק שודדים-שותפים .

האידאולוגיה הנאצית והאידאולוגיה הקומוניסטית היו במסלול התנגשות בלתי נמנע .
וזה מה שקרה . כמו שני זאבים על כבשה אחת (או יותר) .

עובדה היא שיהודים רבים ניצלו בזכות בריחה מזרחה .
אני מכיר אישית 3 .
גם נכון שהצבא האדום שיחרר את אושביץ .
וגם נכון שנשק צ'כי הגיע לארץ בהרשאה של ברה"מ .

ציון עובדות אלה אינן עושות אותי קומוניסט - רק דובר אמת .
==============================================
היות ואני דרוויניסט אי-אפשר שאהייה קומוניסט .
כי הקומוניזם מנוגד לאבולוציה .
==============================================
כמוכן אני מייעץ לך להפסיק לתקוף אותי .

אני רק טוען שאצלך כל מילה פראבדה

אתה יכול להתפתל כמה שאתה רוצה, אבל מי שנראה כקומוניסט, מקפץ כקומוניסט ומגעגע כקומוניסט הוא... קומוניסט.

האידיאולוגיה הנאצית והקומוניסטית לא היו בשום 'מסלול התנגשות בלתי נמנע'. עובדה שאחרי היריבות, כביכול, בין שני ה'אויבים' הללו בשנים 33-39 הם חזרו לשתף פעולה ב-39-41. אם הנאצים לא היו בוגדים בבעלי בריתם הקומוניסטים אלה היו ממשיכים לשתף פעולה איתם בנאמנות כלבית עד סוף המלחמה.

שני משטרי הרוצחים התנהגו בצורה דומה. ייתר על כן, בשנים 39-41 הקומוניסטים רצחו בשטחי הכיבוש שלהם בפולין יותר בני אדם מהנאצים. מאות אלפי פולנים ובאלטים הוגלו לסיביר ורובם לא חזרו, רבבות רבות נרצחו במישרין. רק בטבח קאטין, באפריל-מאי 1940, השמאלנים טבחו כ-25 אלף שבויים פולניים כפותים, האליטה של החברה הפולנית, ביניהם לפחות כאלף יהודים. הנאצים למדו מהשמאלנים את שיטת הטבח והפעילו אותה אח"כ נגד היהודים ואחרים, למשל בטבח באבי יאר.

לגבי היהודים, בייחוד אלה שברחו מהנאצים למזרח: הקומוניסטים לא נתנו להם מקלט. רבים הוחזרו לשטחי הכיבוש הנאצי ואחרים גורשו משטחי הכיבוש הסובייטי לפנים הארץ, לאזור הארקטי, לאוראל, לסיביר ולאסיה התיכונה. רובם חיו בתנאים של מחנות עבודה ורבים נספו מרעב ומחלות (ביניהם קרובי משפחתי). נכון ש'הודות' לגירוש הסובייטי מזרחה נחסך מהם הכיבוש הנאצי וחייהם של חלק מהם ניצלו. אחרי הפלישה הנאצית לרוסיה ביוני 41 יהודים רבים שגורשו משטחי פולין התנדבו לצבא האדום וגם ל'צבא אנדרס' הפולני.

הצבא האדום לא 'שחרר את אושוויץ' יותר משהוא שחרר את השדות ואת היערות מסביב. אושוויץ היתה פשוט במסלול ההתקדמות של הצבא האדום. כשהגיעו הרוסים לאושוויץ הגרמנים כבר נסוגו משם ונותרו שם שרידים מועטים של אוכלוסיית האסירים שרובם הוצעדו לגרמניה בצעדות המוות. אפשר לקרוא על כך למשל אצל אסיר אושוויץ פרימו לוי.

הקומוניסטים ככלל סרבו לפעול לשחרור מחנות הריכוז והמוות שהיו קרובים לקווי החזית. חיל האוויר הסובייטי לא פעל נגד המחנות, למרות שטווח הפעולה היה קצר, במקום זה הוא הפציץ את הלסינקי ואת קניגסברג ופעם אחת אפילו את ברלין. לא הופעלה גם שום יחידת פרטיזנים או יחידת קומנדו לשחרור היהודים, הם פשוט לא נקפו אצבע. מה שלא מפריע לך - מתוך שילוב של שקרנות ובורות - להפיץ את הפראבדה שלך.

הגדרת את עצמך נכון.....

כל הכבוד.

להבא תיזהר לא לחשוף את בורותך ברבים ועוד להתגאות בטפשותך.

המפלגה הנאציונל סוציליסטית

שידועה כמפלגה הנאצית, היא הייתה ימין קיצוני לאומני מדיני כשבעל השפם המרובע לאחר נאומים חוצבי להבות
הוא התחבב על הקהל במפלגה, וראשיה ביקשו ממנו לבוא שוב, והוא הזמין את חבריו להתפקד למפלגה
ובסוף המפלגה בחרה בו כמנהיג והתחילה לנזק בכוחה במהירות מטורפת, ממספר מושבים בודד, המפלגה קפצה
במערכת בחירות אחת מ-7 מושבים ליותר ממאה מושבים, ובגלל שנשיא הרפובליקה היה סנילי, במשך הזמן
שהמפלגה צברה מספיק כוח, הוא הסכים להטיל עליו את הרכבת הממשלה, והתוצאה ידועה
והמטורף שלט בגרמניה 12 שנים שבהם הרס את העולם במשך קרוב ל-6 שנים.

החולה נפש המתוסכל הזה, ניצל את המצב הכלכלי הקשה, והוא נבחר באופן דמוקרטי עד ששינה את המשטר לדיקטטורי
כשחברי מפלגתו עשו פרובוקציה כששרפו את הרייכסטאג(הפרלמנט הגרמני) והטילו את האשמה על הקומוניסטים
כדי לעצור אותם, ואז הוא הכריז על מצב חירום וחברי הפרלמנט היססו ואח"כ קמו עם מחיאות כפיים ועמדו מאחוריו
למרות שהוא הכריז על חוקי דיקטטורה מטורפת, אין חופש דעה, הוצאת כל המפלגות מחוץ לחוק חוץ מהמפלגה הנאצית, אגב הם בהתחלה פעלו להעלאת אחוז החסימה, כמובן ציטוט לטלפונים וכו'.

אז ימין מדיני לאומני את זה אמרתי, בהשקפתו הכלכלית היה אומנם סוציאליסט, אך היו לו גם עמדות של ספרטה
החלשים בחברה לא חשובים, הוא ציווה להוציא להורג את הנכים, המפגרים ובעלי התסמונת הדאון ושאר הפגומים
ושלא לדבר על חוקי הגזע, שקבע שהארים הם גזע עליון, ופחות מהם נחות, וכך הם התנהגו באכזריות נגד העם היהודי
ונגד הצוענים, והוא השאיר בחיים רק את הבריאים.

החולה נפש הזה הבטיח אלף שנות שלטון רייך, ובסוף רק 1.2% מהיעד הושג, אבל הנזק עצום

לגבי הדברים שאמרתה זה נושא רגיש מאוד

כל היהודים באירופה היו צריכים להאמין לאיומיו של בעל השפם המרובע עוד לפני הבחרו

חלק מבני העדה הייקית בחרו כבר בשנת 1933 ועלו ארצה, אך רוב היהודים חשבו שהוא משקר כמו כל פוליטיקאי
אך למרבה הצער הוא מימש אחת לאחת את כל איומיו, כשהתחיל עם החרם באפריל 1933 נגד חנויות של יהודים.

ולריו

New member
אני לא הייתי אומר את זה חד משמעית כמוך , אבל

יש נקודה אחת בדבריך שתמיד היתה תמוהה בעיני

במשך אלפיים שנות גלות היהודי גילה כמיהה מתמדת לחזקה לארץ מכורתו, וזה בא חידי ביטוי בתפילה 3 פעמים ביום בכיוון ירושלים, אמרית "בשנה הבאה בירושלים הבנוייה", וכלה בקבירת מתים בכיוון ירושליים. יחד אם זאת עם החל שלב הרדיפות והגירושים והפוגרומים, לא הראו בני הדת היהודית כל רצון לעלות לארץ (למעט עשרות בודדות). אם גרשו אותם מספרד ופורטוגל הם עדיין התיישבו באירופה, אם גרשו אותם בפוגרומים, הם עדיין נשארו באירופה, וכך הלאה יש דוגמאות אין ספור.

וכל זה נבע מרדיפה אחרי הכסף (בנימוס קוראים לזה "פרנסה") הרי סבה:כ מה היה בארץ ישראל חוץ מחול וחול?מ והיהודי הרי לא ידע לעסוק בעמל הכפיים ופחד מזה והעדיף לעסוק במסחר והלוואות כספים. וזה מוזר וחבל כי אם הדת היהת כן מביאה את היהודים לארץ ישראל ההיסטוריה היתה שונה

marabo

Well-known member
חוצפה ושקרים ובורות

החרדים היו הראשונים שבאו לבנות את הארץ במאה ה 18, תלמידי הגאון מוילנא היו אלו שבנו את שכונות ירושלים והמושבות הראשונות. הרצל והציונים החילונים הגיעו הרבה אחריהם.
בשנות ה 30 וה 40 ההנהגה הציונית שהשתלטה על היישוב היהודי בארץ לאחר רצח דה האן והקטנת כוחו של נציג החרדים בארץ הרב זוננפלד היא חילקה סרטיפיקטים לעליה ארצה בעיקר לאנשי שלומה - סוציאליסטים צעירים חילוניים.
ולא נשכח כמובן את מאבקה המיותר של התנועה הציונית בבריטים בתביעה לתת להם את השילטון בארץ, מאבק שהוביל לספר הלבן ולסגירת שערי הארץ בפני ניצולי השואה הן לפני השואה והן לאחריה.
מאבר מיותר שגרר סכסוך עם העולם הערבי והוביל לשפך דם אדיר עד ימיינו אלה שלא יגמר אף פעם. הרי ממילא הבריטים לא היו נשארים כאן לעד. ניתן היה להניח להם לשלוט כאן בנחת ולאפשר ליהדות אירופה לעלות לארץ.
ולסיום: האם הציבור החילוני באירוםה נענעה לקריאתו של הרצל לעלות לארץ? בקושי. אז מה אתה מלין על החרדים?

שוב שכתוב ההסטוריה

ללא המאבק של התנועה הציונית היו נשארים בארץ רק כמה עשרות אלפי יהודים שהיו חיים על חשבון קצבאות מחו"ל.
המושבות הראשונות כבר קמו על ידי ניצני התנועה הציונית ותלמידים של הרב קלישר, אליהם הצטרפו כמה אנשים שפרשו מהציבור החרדי בירושלים כי לא רצו להיכנע לתכתיביו, כמו יואל משה סלומון שסבל לא פעם מהחרמות וגינויים

marabo

Well-known member
שוב ההטעיות הרגילות

אני כלל לא בטוח שיואל משה סולומון ידע מי זה הרב קלישר.
ובאשר לחיים על קצבאות בחו"ל. הגמל לא רואה את הדבשת שלו - המדינה הציונית כולה חייה על חשבון הקיצבאות של הדוד סם.

אבל הוא ידע היטב כמה הוא סובל מהחרמות

של הישוב הישן...
והקצבאות של הדוד סם ממשל לא מהוות מרכיב מרכזי בחיי המדינה.

marabo

Well-known member
עובדה שלא מוותרים על הקיצבאות האלה

ולא זו בלבד אלא שכאשר הוא מגיע לביקור בארץ כולם מקרקרים סביבו כמו לפני הגביר שבא לחלק זהובים בשטייטל.

אלא לא קצבאות. זאת תמיכה של ארה"ב בתעשיית

הנשק שלה.
ישראל היתה יכולה לייצר את זה לבד או לקנות בכספה.
אבל אתם לא מסוגלים להבין את זה

marabo

Well-known member
תלמידי הגאון מוילנא שמרו קלה כבחמורה

בדיוק כמו כל חרדי אחר

למעלה