לחתום אבטלה ולעבוד מהבית כמה ימים

לחתום אבטלה ולעבוד מהבית כמה ימים

עבדתי שנה כשכירה במשרד. עזבתי את העבודה לפני שלושה חודשים. באותו זמן וכבר כמה שנים אני גם בעלת תיק עוסק פטור עם הכנסות ממש של מאות שקלים ולפעמים של אפס הכנסות. התחלתי לחתום אבטלה אחרי שסיימתי לעבוד( עזבתי בגלל בעיות בבית ואישרו לי לקבל אבטלה מיידית).
עכשיו כשאני בבית, פנו אליי לגבי עבודה של כמה שעות בשבוע כעצמאית. האם זה אפשרי? מה התנאים במצב כזה? גם אבטלה כי אני לא עובדת כשכירה וגם תוספת כעצמאית יחד? אני חייבת כל שקל בעיקרון.
תודה על העזרה!!

לדעתי

לדעתי זה לא אפשרי לעבוד ולקבל אבטלה, אני בכל זאת בודק לך אצל בעל מקצוע בתחום ומקווה לחזור אם תשובה בהקדם.

קיבלתי תשובה מרואה חשבון רפי בכר

על פי חופש העסוק מותר לאדם להיות במקביל עצמאי ולהיות מובטל. אלום אם יהיה לך משכורת אולי תשלל הזכאות לדמי אבטלה.

מספר הדגשות:

1. שכיר ועצמאי משלם בטוח לאומי יותר לעומת ממי שהוא עצמאי בלבד.
2. אם את מצהירה בטופס לבטוח לאומי שאת עובדת פחות מ שעות בשבוע והרווח השנתי הממוצע פחות
מ 2300 שח בערך לא תשלמי בטוח לאומי על הכנסתך כעצמאית אלא רק כשכירה.
3. הכי חשוב - לגבי דמי אבטלה, את יכולה לקבל דמי אבטלה במקביל להיותך עצמאית כי את זכאית לדמי אבטלה על
התקופה שהיית שכירה. אולם אם העסק העצמאי במשור השנתי יהיה רווחי תצטרכי להחזיר את כל הרווח עד גובה דמי האבטלה
למוסד לביטוח לאומי.
4.את צריכה להגיד למחלקה לדמי אבטלה כי את גם עצמאית ישאלו כמה הרווח הממוצע לחודש ויקזזו מדמי האבטלה את
את הרווח שהצהרת עליו ואחרי הגשת דוח שנתי יעשו את החשבון הסופי והנכון.

תשובה זו אינה יעוץ משפטי או חוות דעת כלל.
אלא מהווה את חוות דעתי בלבד ועל סמך נסיוני.
על מנת לקבל חוות דעת יש לפנות לקבל חוות דעת משפטית.

רפי בכר
רואה חשבון

למעלה