לטוס במצדה

לטוס במצדה

שלום לכולם,
כיוון שיצא לי השבוע לטוס במצדה בפעם המי יודע כמה... אבל, זו הפעם הראשונה אשר בה, המתין לי בסיום הטיסה נציג האתר ופקח רשות הטבע והגנים אשר בישר לי שהייתי קרוב מדי להר וזו עבירה על החוק. לשמחתי, הוא והמנהל שלו היו קשובים והבינו שאינני מחפש צרות מקצועי. הראיתי להם את מירשה הטיסה אשר דאגתי להוציא שבועיים מראש, את התיאום עם מנחת מצדה והיב"א (חגב), ואף הסברתי שאילו ידעתי מראש על האיסור הנ"ל - הייתי נזהר מלהפר אותו. לשמחתי - הסיפור לא נגמר בקנס ואף הבטחתי להם שאיידע את ציבור הטייסים על כך שאין להתקרב אל ההר קרוב יותר מ300 מטר ואין לטוס מעל "במת ההר (המשטח העליון".
יתכן מאד שבפעם הבאה מי שיעבור על החוק לא יטופל כמוני באזהרה.
ולכן אשמח אם תפיצו את המידע גם בקבוצות הווצאפ השונות על מנת שלא "נשים מכשול בפני עיוור" ובא לציון גואל

טוסו בהנאה ונחתו בביטחה
שגב ברעם

ניר מיר

New member
תודה על השיתוף

אני מציע שתתחיל לשים שום על הכלי וכנגד מי שעושה לך עין..
אתה מסתבך בצרות נדירות בתדירות עוד יותר נדירה...
ומה שהופך את כל העסק לעוד יותר מוזר זה שאתה אחד הטייסים הכי ממושמעים שיש...
:)

yaronron1

New member
מישהו יודע מה הסיבה לגזירות הללו במצדה?

תודה על האזהרה!
טיסה במרחק רב מהמצדה מקשה על הצילום ואולי זה מה שהם רוצים להשיג, בלעדיות בנושא הצילומים של האתר? מה לעשות שצילומי נוף הם חלק נכבד בענף הטיסה בממ"ג וזהו מרכיב חשוב בתחביב שלנו..
אם הם חוששים שנפריע לתיירים, כדאי להזכיר שבשעות המוקדמות הללו האתר די ריק ממטיילים.
אם יש חשש שנבריח נשרים וציפורים מקננות, לא יודע, לא שמעתי על בעיה כזו.

אגב: שגב, מעניין איך הם מצאו את מקום ההמראה שלך? האם המראת מערד?

תשובה

הי ירון,
300 מטר ממצדה זה לא באמת רחוק, ועם מצלמות עם עדשה טלסקופית זה בהחלט אפשרי לעשות תמונות טובות. אני לא מאמין ו/או חושב שהם רוצים למנוע מאיתנו את האפשרות לצלם ו/או לטוס שם. אני בוודאות מבין מדברי מנהל האתר שהם אכן חוששים להפרעה מצידנו לתיירים אשר מטיילים במקום ומעוניינים להנות מההוד וההדר הפראי כמו גם מסיפור הגבורה של ההר על ידי הסחת הדעת שלהם מההר לעבר הכלים ו"הרעש" שלהם. זה לא אומר בהכרח שאני מסכים איתו לגבי זה אבל בפירוש זה עיקר החשש שלו!!! שוב, זה לא הופך אותו לצודק בעיניי אך יחד עם זאת ךו יש תעודת שוטר (ירוק) ולי...אין.
לגבי מקום ההמראה - המראתי ממש מהמקום אשר בו עורכים את האופרות וההופעות הציבוריות, מה שקרוי "היכל התרבות של הטבע".
הטיסה שלי היתה בעלת מירשה מנעם הרטוך, מתואמת שבועיים מראש ותיאום מחודש נוסף 5 ימים מראש עם מודיעין טייס, הודעתי ליב"א (חגב) ולמנחת מצדה על התחלת הפעילות ועל סיומה.
ועדיין הסיפור התגלגל כפי שתארתי בפוסט הקודם.
לסיכום - אניי שב וממליץ לכל מי שרוצה לטוס במצדה להמשיך ולנהוג כמוני ולהשמע להנחיות החוק לרבות אלו שלא הייתי מודע אליהם והעליתי אותם לידיעת כולם.
טיסות מהנות ונחיתות בטוחות

למעלה