לטינית או יוונית קדומה ?

Yali 17

New member
לטינית או יוונית קדומה ?

שלום לחברי הפורום. שמי ילי, אני בת 18 פלוס ואני גרה ברומא. כחלק מתוכנית הלימודים בבית הספר שלי, אני מחוייבת לקחת "לימודי פילוסופיה" או "ספרות איטלקית כבדה ", ובכן לימוד פילוסופיה מחייב בקורס בנוסף לחומר הנלמד של 4 שעות שבועיות של יוונית עתיקה, ושעה של יוונית בת ימינו ( יוונית בת ימינו אני אתחיל ללמוד רק בשנה הבאה ). אם אני בוחרת "ספרות איטלקית כבדה" אני מחוייבת ללמוד לטינית 4 שעות שבועיות ושעה שבועית של לימוד ניב טוסקני קדום של ימי הבניים. לימוד זה ילווה אותי עד לסוף שנה הבאה. מה אתם ממליצים לי לבחור ? לטינית ( משמע ספרות ) או יוונית עתיקה ( פלוסופיה ) ? סליחה על השאלה אבל, איזו שפה קלה יותר כאשר נכנסים לעומק הלימוד שלה ? כי פעם כבר התחלתי ללמוד לטינית ( בלימודי צרפתית חיבו אותנו בשעה של לטינית פעם בשבוע, אבל לא הגעתי לרוב שיעורי הלטינית ככה שאין לי יתרון ). תודה רבה !

d a p h n a

New member
באופן אישי הייתי הולכת על לטינית

מכמה סיבות: 1)לטעמי האישי היא יותר קלה. יוונית לא כל כך מצאה חן בעיני 2) היא בסך הכל יותר שימושית. חלק עצום מן התרבות המערבית מבוסס בדרך זו או אחרת על לטינית, ואם את גרה ברומא את בטח נתקלת בלטינית סביבך כל הזמן, גם אם לא שמת לב לזה. עד כמה שזה נשמע הזוי, אני מוצאת כל הזמן מקומות שבהם הלטינית עוזרת לי להבין תופעות ודברים. 3) באופן אישי בין ספרות לפילוסופיה, הייתי מעדיפה ספרות אבל זה כבר עניין של טעם. 4) לטינית יותר שימושית להכרת שפות רבות, אם כי אם כבר יש לך איטלקית אז בעצם חלק גדול מהבסיס כבר קיים אצלך ממילא.

yuval k

New member
אני מסכים

(אבל אני ממש רוצה ללמוד יוונית. דפנה, נדמה לי שאת הזכרת תוכניות קיץ באוניברסיטאות - האם אני זוכר נכון?)

d a p h n a

New member
יש לי בעיה עם מערכת המסרים

הצלחתי לקרוא את הודעתך אך לא לענות לה. בעקרון מפרסמים את זה על לוחות המודעות בקמפוס לקראת הקיץ. במקומך הייתי פשוט פונה ישירות לחוג ללימודים קלאסיים שם ושואלת.

tayenka

New member
תפנה לחוג, אבל 99% שהשנה קורס

הקיץ יהיה בלטינית (זה הולך שנה זה שנה זה, ותורה של הלטינית הגיע).

yuval k

New member
חבל ../images/Emo10.gif

נראה כבר... אבל תודה על האינפורמציה
אנסה לברר גם באוניב' שתהיינה יותר קל"ב - אולי גם שם יש.

tayenka

New member
אני חושבת שקורסי קיץ בלטינית/יוונית

קיימים אך ורק באונ' העברית. מצטערת... אבל תמיד יש את הקיץ הבא...

simi5

New member
מה חבל אפשר לחשוב שאתה יודע

לטינית עשית את עצמך כבר מומחה גדול, ממה שאני מבין אתה סתפ חנטריש שבקושי יודע את היחסות וגם זה בערבון מוגבל אז קדימה לך תלמד עוד קצת. דרך אגב אני לא מאמין שאתב בן 16 אתה עובד על כולם אני שונא אותך אתה משקר עלי זה לא יפה לא לומר אמת.

למעלה