לטינית או שפה אחרת

a e q u i t a s

New member
לטינית או שפה אחרת ../images/Emo35.gif

תמיד רציתי ללמוד לטינית, ומאז הלוית האפיופיור, החשק בלמידת השפה ממש בער, בכל מקרה, קרובת משפחה שלי היא מורה ללטינית (אומנם לא בארץ) היא טוענת שחבל ללמוד את השפה הלטינית, מכיון שהיא מתה ולא שימושית בכלל, וניסתה לשכנע אותי ללמוד ספרדית או צרפתית? מה אתם חושבים
כי אני בין הפטיש לסדן..

soferk73

New member
אני חושבת שזה

תלוי במטרה שלך. אני כעת התחלתי ללמוד את השפה בתור תחביב עד שיתחילו לימודיי ב- 30/10. לפי דעתי כן כדאי וחשוב ללמוד לטינית מאחר והרבה מן השפות יצאו ממנה,וזה יעזור לך בכל שפה אחרת בעתיד. אבל אם אתה שואל האם מבחינה מקצועית זה כדאי, אז אין לי מושג
בהצלחה, קרן

yuval k

New member
נשמע לי מאוד מוזר

שמורה ללטינית אמרה לך שחבל ללמוד את השפה. לטינית תעזור לך כשתרצה ללמוד ספרדית או צרפתית (אני יודע שכשהייתי בקבק ידיעת הלטינית עזרה לי להבין שלטים פה ושם, למשל). לטינית עוזרת עם אנגלית: יצא לי יותר מפעם אחת לראות מילה בפעם הראשונה ובכ"ז להבין אותה, בגלל שידעתי את המילה בלטינית ממנה היא נגזרה (אני זוכר שבערך חודש אחרי שהתחלתי ללמוד לטינית נתקלתי במילים impecunious ו-insidious והבנתי אותן בגלל שידעתי מה המשמעות של pecunia ושל insidia). זה נכון שלא כל שפה שימושית במידה שווה, אבל שימושיות זו לא הסיבה היחידה ללמוד שפה. שפה היא שער לתרבות של עם (במקרה של לטינית, דרך הספרות; במקרה של שפות חיות, גם דרך דיבור), ולדעתי זו סיבה מספקת. אם אתה רוצה ללמוד לטינית, אני ממש לא חושב שאתה צריך להקשיב לקרובת המשפחה שלך, עם כל הכבוד וההערכה (שיש)

למעלה