לטלית נודדת

lev1239

New member
לטלית נודדת

אז למה כששאלתי את הרופא,אמר שחייבים להיות נשואים להפרייה?

הרופא טועה.

הקשר היחידי בין מצב משפחתי להפריה הוא שזוגות של גבר ואישה שאינם נשואים וצריכים לעבור תהליכי הפריה צריכים לחתום על הסכם הפריה. זה כדי למנוע מצב שבו נוצרים עוברים ואז יש קונפליקט משפטי בין בני הזוג, כמו שקרה במקרה של רותי ודני נחמני.

lev1239

New member
אז מה אפשר לעשות..

היום גם הייתי אצל אצל רופא אחר .
הוא אמר שרק אם הזרעה לא נקלטת אצלי,אחרי כמה פעמים,הם עושים הפרייה.

אין קשר בין הדברים.

אם הזרעה לא נקלטת אחרי כמה פעמים - אכן יש כאלו שעוברים להפריה. אבל זה ממש לא קשור לסטטוס נישואים כזה או אחר.

שבליבי

New member
את רוצה לעשות הפריה IVF כי את רוצה תאומים?

אם זו הסיבה, ולא סיבה של בעיה רפואית פריון, יכול להיות שהקופ"ח שלך לא תממן הפריה.

אם אין בעיה רפואית

להיכנס להיריון - קופת חולים לא תממן. אפשר לעשות טיפולי IVF באופן פרטי, אבל זה סיפור של עשרות אלפי שקלים - החל מהתרופות, דרך המעבדות וכלה במנתח וחדר ניתוח.

אבל למה לך לעשות כזה דבר?
טיפול IVF הוא דבר מאוד לא נעים. מדובר על שבועות של הזרקות לבטן, תופעות לוואי לא נעימות, ניתוח בהרדמה מלאה. ואני בכלל לא מדברת על הבעייתיות שבהיריון תאומים - שהוא היריון בסיכון. אז אם יצא ככה ונהיו תאומים בסדר, אבל מראש להתכוונן לשם?

שדמת

New member
תאומים

ראשית, הסיכוי (או בעצם סיכון) לתאומים או הריון רב עוברים הוא גבוה יותר בהזרעה עם הורמונים מאשר בהפריה (לפחות בנסיונות הראשונים), כי היום יש הוראה של משרד הבריאות להחזיר רק עובר אחד בסבבים הראשונים של IVF.

IVF הוא תהליך מסוכן לבריאות, שעלול גם לסכן חיים (כולל הזרקה של הורמונים שונים במינונים גבוהים לרוב, סיכוני הרדמה מלאה, סיכון לגירוי יתר שחלתי שהוא מצב שמסכן את השחלות בפרט והחיים בכלל), ולכן לא נראה לי שתמצאי רופא שיסכים לבצע בך אותו ללא הצדקה רפואית, רק מפני שאת רוצה תאומים (גם אם תשלמי באופן פרטי).

אם את רוצה לחסוך הזרעות לשווא, כדאי שתעשי צילום רחם לפני שאת מתחילה הזרעות. אם ימצאו שהחצוצרות שלך חסומות, תוקפצי ישר להפריה, וזה לא מצב נדיר כל כך.

ולבסוף, הריון תאומים הוא הריון בסיכון גבוה. כלומר יש סיכון גבוה להפלות או לידות לפני הזמן. לידות לפני הזמן עלולות לגרום למות הילודים או לפגות, שהיא מצב שעלול לגרום לסיבוכים ואף נכות בילודים. 50% (!) מהריונות תאומים מסתיימים לפני הזמן, כאשר 40% מההריונות מביאים ללידת פגים (פג הוא עובר שנולד לפני שבוע 36 ומתחת למשקל 2.5 ק"ג)! לכן הריון תאומים לא צריך להיות משאת נפש. אם זה קורה - מתמודדים איתו ומתפללים לטוב, אבל זהו מצב מסוכן. גוף האישה מיועד ללדת תינוק אחד בכל פעם.

בפורום פוריות (שם גולשות הרבה נשים בטיפולי הפריה) יש לא מעט נשים שאיבדו הריון תאומים, והנה שרשור פוקח עיניים לדוגמא:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=180&MessageId=155537881

צריך לשנות מטרה...

המטרה שלך צריכה להיות הרצון להיות אמא.
השלב הבא הוא אמא לתינוק בריא ושלם. כדי להגיע לזה צריך לבדוק מה הדרך הכי בריאה עבור האמא והתינוק, הכי קצרה, והכי לא פולשנית כדי להגיע למטרה.

את צריכה לקרוא יותר על טיפולי הפרייה כי חסר לך שם הרבה ידע בסיסי, כמו לדוגמא על העובדה שטיפולי פוריות יכולים להביא למצב של הריון מרובה עוברים כלומר נגיד חמישייה ! זה מצב גרוע !! לך ולתינוקות, ואם תצטרכי לעבור דילול כלומר לבחור את איזה את משמידה כדי שאחרים אולי יתפתחו...אין דבר כזה טיפולים למי שלא צריך , בטח מהבחינה האטית !
אולי תעברי הזרעה ותקלטי מהר ויהיה לך ילד בריא ומקסים, למה ללכת בדרך מסובכת אם היא לא נחוצה ?

הרופא שלך ממש טועה

ונשמע לי שאולי לא הבנתם אחד את השניה...
הוא טועה ומטעה.
אני התחלתי כרווקה והיום אני לא נשואה אלא בזוגיות מזה שנתיים
בשני המצבים עשיתי הפריות
מישהו מכם טועה בהגדרה/הבנה...

למעלה