לטעמי, ילדי ישראל מפינקים מידי,

לטעמי, ילדי ישראל מפינקים מידי,

עד גיל 18. הוריהם, כמעט לא דורשים מהם קלום, אחריותם לא באה על ידי ביטוי, הוריהם עובדים קשה, לילדים אין מוסג על ערך הכסף... בחינוך, שמתחיל מגיל 0, האהבה משולבת בסדר יום, שנותן זמן לתינוק, וגם להורים.

לטעמי, הקביעות שלך מופרכות מידי,

אין לי מושג מאיפה הסקת שבישראל ההורים לא דורשים כלום, וילדים עד גיל 18 לא נדרשים לגלות אחריות ולילדים אין מושג על ערך הכסף. והמשפט האחרון... בכלל לא מובן. חבל...

מה זה צריך להביע?

אמירה כל כך כוללנית ולא ברורה... מי זה "כל ילדי ישראל", ומה ההגדרה של "מפונקים"? את המשפט האחרון לא הבנתי...

אורית ג.

New member
לטעמי אנשים ששמם מתחיל ב-א´

ושם משפחתם ב-ע´ הם מפונקים מדי!! נכנסים להם לאיזה פורום ומתחילים לכתוב תאוריות מסובכות ב-2 שורות. מאשימים את כל ילדי והורי ישראל ומציעים אהבה לפי סדר יום. אורית ג. משלבת אהבה מגיל 0 (שמחה שלא נולדה אצל אווה ושהיא לא "אורית ע.")

אני מציעה - שקודם כל תלמדי לכתוב

ללא שגיאות כתיב. לאחר מכן, תלמדי להתנסח בעיברית נכונה ולא קלוקלת. אחרי שני אלה - נדבר איתך על התאוריה האינפנטילית שהבאת כאן. וכמדומני - הלא גם את היית פעם אחת מ"ילדי ישראל", לא?

pomelit

New member
../images/Emo32.gif ואולי לא - שגיאות כתיב

שגיאות כתיב או תחביר בעברית יכולות לנבוע גם מכך שהאדם מולו אתה עומד הוא עולה חדש (או ישן) או סתם מקליד מהר ובעל לקות למידה קלה (אין לי מושג אם זה נכון לגבי אווה(. לא תמיד צריך לנזוף באדם על שגיאות כתיב או תחביר.

משום מה יש לי הרגשה שהדברים

לגביהם כתבתי הם לא לקות או שפה חדשה. משום מה יש לי הרגשה שההודעה נכתבה בכוונה לעורר מהומה.

limori

New member
אווה שלום!!!!!

בדיוק השבוע היה לנו דיון מאד רציני בין אמהות ישראליות לאמהות מקומיות. (אני גרה בחו"ל( והגענו למסקנה שהילדים בישראל בכלל לא מפונקים בהשוואה לילדים המקומיים. הילדים שלנו מפנים ועורכים את השולחן הילדים שלנו עוזרים בטיפול באחיהם, הילדים שלנו יודעים לחסוך במים וכו...והדבר החשוב מכל שהילדים שלנו כבר מגיל 16 עובדים שיעורי פרטיים בייבי סיטר ממלצרים וכו... וכאן הילדדים מעולם לא מסדרים מנקים מרימים מפנים וכו..כי יש נני ויש עוזרת ויש נהג... וכאן הילדים לא יודעים מה זה חסכון במים ובטח לא חסכון בחשמל. וכאן הילדים לעולם לא יעבדו כי פפי וממי משלמים עבור הכל...... והנורא מכל הילדים שלנו בהגיעם לגיל 18 עוזבים את אמא ואבא מתגיסים לצבא ושומרים עליך שתוכלי לישון טוב בלילה... הילדים הישראלים מאד לא מפונקים הם עם המון מוטיבתיה ורצון לעבוד ולעזור לאמא ואבא.... אולי ילדיך מפונקים ולא מתחשבים ואת יכולה להיכנס לפורום ולשאול שאלה קצת יותר הגיונית כמו - איך אוכל לגרום לילדי להתחשב ולעזור ולא להיות מפונקים? האמיני לי כולן כאן שופעות בידע ורצון לעזור... אז קדימה בלי סיסמאות וסטיגמות.... גאה בילדי הישראלים.... לימור

wolf18

New member
משמעת ופינוק

אווה יקרה, "לטעמי ילדי ישראל מפינקים מדי" צ"ל (צריך להיות) - ילדי ישראל מפונקים מדי. "לא דורשים מהם קלום" צ"ל - לא דורשים מהם כלום "אחריותם לא באה על ידי ביטוי" צ"ל - אחריותם לא באה לידי ביטוי. "לילדים אין מוסג" צ"ל - לילדים אין מושג מעבר לזאת, "מפונקים מדי עד גיל 18" ומה קורה אחרי גיל 18?אז הם מפסיקים להיות מפונקים? לא הבנתי. "האהבה משולבת בסדר יום" כלומר? 8:00- 10:00 אהבה, 10:00-12:00 סידור שולחן לארוחת צהריים, 12:00-13:00 - ארוחת צהריים, 13:00-14:00- סקירה ותחקיר ביצועים בנושא נימוסי שולחן, 14:00-15:00 - מנוחת צהריים, 15:00 - 15:10 - אהבה (רק אם לא מתנגש בחוג מדעים) ככה נראה סדר יום של ילדייך? בני כמה הם? מה שלומם, הגוזלים המסכנים? הבן שלי היה רוצה לדבר איתם אבל הוא עסוק כרגע בתרגילי סדר בחצר. (הוא כבר בן שש אבל יותר טוב מאוחר מאשר אף פעם לא) אולי יהיה לו זמן כשאני אוציא אותו לרגילה. (כמובן בסוף ביצוע קו בגבול הצפון) רחמים, הצילו!!!!!!!!!!!!!!!

rachell

New member
לטעמי

ילדי צרפת לובשים כובעים

ענבל30

New member
../images/Emo6.gif

יש לזה בערך את אותה המשמעות והעומק שבהצהרה המקורית... טוב, מההודעה הפרובוקטיבית התמוהה הזאת לפחות יוצא דבר אחד טוב: קצת הומור

למעלה