לטקעס בשר ובטטה - מטוגן ואפשר גם אפוי
קציצות בשר עם בטטה וכרישהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 11:47 | 02/11/07 קציצות בשר עם בטטה וכרישה מקור:פירגה 16 קציצות נימוחות ורכות אפוי או מטוגן לשים בקערה: 2\\1 קילו בשר בקר או מעורב 2 ביצים מספר 2 2\\1 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה 2\\1 כפית סודה לשתיה כף קטשופ בטטה מבושלת ומעוכה "פירה" כוס כרישה (החלק הלבן מבושל ומעוך היטב) (את הבטטה והכרישה אני מבשלת במיקרו בכלי עם כוס מים ומכסה בניילונית- 6-7 דקות) בצל מגורר שן שום מגורר 2\\1 כוס פירורי לחם 4\\1 כפית אבקת מרק עוף מעורבבת עם 4\\1 כוס מי סודה/מים מהברז פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מעט מאד מלח (המרק מלוח) לערבב היטב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה. להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש בשמן קנולה לסדר את הקציצות אחת ליד השנייה במרווחים (לא גדולים) לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות לשטח את הקציצות עם מזלג.בעדינות . הקציצות נשארות שמנות וגדולות. לחמם את התנור היטב לחום 175 ואז להכניס את התבנית --------- בדיוק ל-20 דקות להכין צלוחית קטנה עם כפית שמן זית+כפית שמן קנולה ולהבריש את פני הקציצות (את הצד שלא אפוי) לפזר שוב טיפונת פירורי לחם ולצלות את הצד השני – גם כן 20 דקות בדיוק. טיגון: מי שלא מפחד מטיגון,יהנה מקציצות משגעות בטעם של עוד. מחממים היטב במחבת גדולה שמן קנולה ומכניסים את הקציצות במרווחים. מדי פעם מנערים את המחבת שהקציצות לא יידבקו. תהנו
קציצות בשר עם בטטה וכרישהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 11:47 | 02/11/07 קציצות בשר עם בטטה וכרישה מקור:פירגה 16 קציצות נימוחות ורכות אפוי או מטוגן לשים בקערה: 2\\1 קילו בשר בקר או מעורב 2 ביצים מספר 2 2\\1 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה 2\\1 כפית סודה לשתיה כף קטשופ בטטה מבושלת ומעוכה "פירה" כוס כרישה (החלק הלבן מבושל ומעוך היטב) (את הבטטה והכרישה אני מבשלת במיקרו בכלי עם כוס מים ומכסה בניילונית- 6-7 דקות) בצל מגורר שן שום מגורר 2\\1 כוס פירורי לחם 4\\1 כפית אבקת מרק עוף מעורבבת עם 4\\1 כוס מי סודה/מים מהברז פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מעט מאד מלח (המרק מלוח) לערבב היטב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה. להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש בשמן קנולה לסדר את הקציצות אחת ליד השנייה במרווחים (לא גדולים) לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות לשטח את הקציצות עם מזלג.בעדינות . הקציצות נשארות שמנות וגדולות. לחמם את התנור היטב לחום 175 ואז להכניס את התבנית --------- בדיוק ל-20 דקות להכין צלוחית קטנה עם כפית שמן זית+כפית שמן קנולה ולהבריש את פני הקציצות (את הצד שלא אפוי) לפזר שוב טיפונת פירורי לחם ולצלות את הצד השני – גם כן 20 דקות בדיוק. טיגון: מי שלא מפחד מטיגון,יהנה מקציצות משגעות בטעם של עוד. מחממים היטב במחבת גדולה שמן קנולה ומכניסים את הקציצות במרווחים. מדי פעם מנערים את המחבת שהקציצות לא יידבקו. תהנו