לטקעס בשר ובטטה - מטוגן ואפשר גם אפוי

pirge

New member
לטקעס בשר ובטטה - מטוגן ואפשר גם אפוי

קציצות בשר עם בטטה וכרישהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 11:47 | 02/11/07 קציצות בשר עם בטטה וכרישה מקור:פירגה 16 קציצות נימוחות ורכות אפוי או מטוגן לשים בקערה: 2\\1 קילו בשר בקר או מעורב 2 ביצים מספר 2 2\\1 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה 2\\1 כפית סודה לשתיה כף קטשופ בטטה מבושלת ומעוכה "פירה" כוס כרישה (החלק הלבן מבושל ומעוך היטב) (את הבטטה והכרישה אני מבשלת במיקרו בכלי עם כוס מים ומכסה בניילונית- 6-7 דקות) בצל מגורר שן שום מגורר 2\\1 כוס פירורי לחם 4\\1 כפית אבקת מרק עוף מעורבבת עם 4\\1 כוס מי סודה/מים מהברז פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מעט מאד מלח (המרק מלוח) לערבב היטב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה. להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש בשמן קנולה לסדר את הקציצות אחת ליד השנייה במרווחים (לא גדולים) לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות לשטח את הקציצות עם מזלג.בעדינות . הקציצות נשארות שמנות וגדולות. לחמם את התנור היטב לחום 175 ואז להכניס את התבנית --------- בדיוק ל-20 דקות להכין צלוחית קטנה עם כפית שמן זית+כפית שמן קנולה ולהבריש את פני הקציצות (את הצד שלא אפוי) לפזר שוב טיפונת פירורי לחם ולצלות את הצד השני – גם כן 20 דקות בדיוק. טיגון: מי שלא מפחד מטיגון,יהנה מקציצות משגעות בטעם של עוד. מחממים היטב במחבת גדולה שמן קנולה ומכניסים את הקציצות במרווחים. מדי פעם מנערים את המחבת שהקציצות לא יידבקו. תהנו
 

pirge

New member
קציצות כבדי עוף ואטריות

קציצות אטריות בכבדי עוף מאת:פירגה שמים בקערה: 250 גרם אטריות רחבות מבושלות ומסוננות -4-ביצים מוקצפות במזלג . כף או שתיים קמח מזהיבים במחבת: 3 בצלים קצוצים מטוגנים ב-5 כפות שמן מלח ופלפל שחור לטעם מוסיפים 4-5 כבדי עוף חתוכים לחתיכות קטנות –מטגנים ביחד. מערבבים הכל ומטגנים קציצות תהנו אפשר לאפות על ניר אפיה מ ש ו מ ן כדאי לנקד במרגרינה את הקציצות (לפני האפיה)
 

pirge

New member
שטרודל תמרים בציפוי שטרוייזל טחינה

שטרודל ממרח תמרים בנגיעות טחינה בציפוי שטרוייזל טחינה מקור:פירגה בצק: חומרים לבצק: חבילה מרגרינה לאפיה 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 כוס מים מהברז 3 כפות סוכר 4 כוסות קמח שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל או מי וניל ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-4 כדורים שווים. לרדד על משטח מרודד קלות למרוח ממרח תמרים –בנדיבות באמצע העלה לכל האורך לצקת כף טחינה נוזלית גולמית לפזר קוקוס וקינמון לגלגל לכרוכיות ולהניח בתבנית מצופה ניר אפיה 27X33 הכרוכיות כמעט נוגעות זו בזו.בתום האפיה הם ימלאו את התבנית ציפוי שטרוייזל טחינה: לשים בקערית: 2 כפות טחינה גולמית 3 כפות סוכר 4\1 כוס קמח רגיל ללוש באצבעות ולהוסיף קמח לאט לאט עד שיהיו פירורים בכל מיני גדלים להבריש את הכרוכיות בביצה טרופה ולפזר בנדיבות מהשטרוייזל להדק טיפה לאפות בחום 175 כ-30 דקות תהנו
 

bigjack

New member
אכן מראות קשים פירגה ../images/Emo9.gif

הקציצות האלו מביאות תיאבון וחשק
 

bigjack

New member
../images/Emo127.gifמאמרים>בשר טחון וקציצות>קציצות אפויות

 
למעלה