לטרינג

mulon1984

New member
תהיה יותר ספציפי

אתה רוצה לדעת באילו תוכנות משתמשים? איך יוצרים פונט? איך בוחרים פונט? מה?

mulon1984

New member
בדיוק זה

איזה תוכנות יש לך על זה? במה אתה משתמש בד"כ כשאתה רוצה לצייר\לעבד תמונה והפטיש והיתד מקולקלים?

עכשיו ברצינות

יש כאן מישהו שיכול לתת לי כיוון בנושא לטרינג. איך העניין עובד? אלו תוכנות צריך? מדריך לשימוש?

amitais

New member
עכשיו ברצינות

מכיר גוגל? חפש comics lettering tutorial ותמצא את מבוקשך.

צר לי

אבל אתה מחובר לקרקע? ברור שאני יכול לעשות את זה אבל בשביל זה יש פורום בו אני יכול להתייעץ עם אנשים ולקבל טיפים מבעלי ניסיון.
כל קוף יכול היה לתת לי את תשובתך.

ואני לא טוען

שאתה קוף. אבל בחיאת רבאק, למה כזה קשה לסחוט כאן עזרה רציני? אני לא מחפש שרק יפנו אותי לגוגל.
מצטער על העצבים וההשתלחות אבל אני קצת אובד עצות.

mulon1984

New member
שאלתי אותך באילו תוכנות אתה משתמש

למה אתה לא יכול לענות על זה? רצית טיפול אישי, תמסור קצת מידע.

אני לא

זה העניין. שאני צריך יעוץ מאפס. לאן לגשת? אילו תוכנות אני צריך ללמוד? אילו מדריכים כדאיים? האם בכלל יש צורך בבניית פונט או שזה דבר שחלף זמנו ויש פונט גלובלי?

mulon1984

New member
עקשן...

לא "באילו תוכנות אתה משתמש לצורך לטרינג",
אלא "באילו תוכנות אתה משתמש במחשב באופן כללי כשאתה מצייר קומיקס או עושה עריכה?".

אין פונט אחיד. אתה צריך להתאים את הפונט לאופי הסיפור ולאומנות.
אם תמצא אחד כזה מוכן - עלאכיפאק.
אם לא - תצטרך להכין :/

אני לא מצייר

אני מתסרט מולי. בגלל זה אין לי נגיעה בעבודה גרפית במחשב. אני יודע שזה ממש מאפס אבל אני לומד די מהר.
האם רוב העבודה ליצירת פונט היא בפוטושופ או שמא יש תוכנות ספציפיות? האם יש חוקים מכווינים למה לא לעשות כשכבר משבצים את הבועות?

mulon1984

New member
הממ...

קודם כל,
אני ממליץ לעבוד עם וכנה וקטורית כגון illustrator, אבל בפועל, כל תוכנה תעשה את העבודה, כולל גימפ ופוטושופ שהומלצו קודם.
אני כן חושב שכדאי לתת את התפקיד הזה למישהו עם נגיעות אומנותיות או גרפיות, כי זאת לא עבודה טכנית, אלא עבודה יצירתית, ואתה רוצה שמי שיהיה אחראי עליה יהיה מישהו כזה (או לכל הפחות שהוא יהיה זה שמחליט באיזה פונט תבחרו ואיך ייראו הבלונים).

ברגע שיש לך תוכנה וחזון לגבי הקונספט, מכאן ההחלטות די פשוטות: גודל פונט שיהיה קל לקרא אך לא גדול מידי, מרווח טוב בין הטקסט לגבול הבועה...

amitais

New member
יש פונטים קיימים

חלקם חינמיים וחלקם צריך לקנות. אתה רוצה עברית או אנגלית? אתה רוצה פונט כתב יד או סגנון אחר?

תוכנות: פוטושופ או גימפ, ומומלץ גם אילוסטרייטור אבל לא חובה.

למעלה