ליאור ביקור בביה"ס נגרות

מיכל153

New member
ליאור ביקור בביה"ס נגרות

היי ביקרנו בביה"ס שיש בו נגרות. איזה עבודות יפות הם עושים שם. אפילו ארונות ומטבחים שלמים לבית. גם זו אפשרות לליאור - עבודת ידיים שהוא אוהב. שוב - הבעיה הגדולה היא לשכנע את ליאור שאי אפשר לנצח להשאר בבית בלי ללכת לביה"ס. חשבתי אפילו להגיד לו שאם לא ילך ללמוד הוא ילך לעבוד ואז העבודות אפילו יהיו יותר גרועות כי בלי תעודה של 12 שנות לימוד זה פחות שווה. לא שאני מזלזלת באיזושהיא עבודה, כל העבודות מכבדות את מי שעובד בהן, אבל יש גבול למה שאפשר לאפשר לליאור. השבוע הוא הלך רק יום שני וחמישי שבהם ביקרנו בבתי ספר. אפילו היום כמעט והלכתי לבד, רק ברגע האחרון הוא עלה על אוטובוס לכיוון ביה"ס.

אמא מ

New member
הי מיכל

כל כך קשה לך, וגם לליאור... גיל ההתבגרות בעייתי אצל רבים ,על אחת כמה וכמה אצל נער כמו ליאור עבורו הכול יותר קשה. אני באמת חושבת שאת עושה את המקסימום עבורו ולמרות שהאחים הצעירים שלו כל כך זקוקים לך את לא "מרימה ידים" ולא מזניחה את הגדול. הורים רבים למתבגרים פשוט מוותרים ,ומקווים שהילדים יתבגרו ויחזרו לתלם , לפעמים (אני חושבת שבדרך כלל)הילדים אכן חוזרים לתלם ואז בגיל מאוחר מנסים להשלים את שפיספסו בתחום הלימודים. האם את חוששת שאם ליאור לא ילמד במסגרת הוא יתדרדר לחברה לא טובה או ישקע במצבי רוח או שאת דואגת בעיקר ללימודים ? ובנוגע לעבודה בגיל צעיר,אם לא ימצא בית ספר שיראה לליאור מתאים, אני לא רואה פסול בכך שליאור ימצא עבודה בתור שוליה לאיש מקצוע בתחום בו הוא מוכשר וילמד מספר שעות בשבוע בלבד. אני יודעת שבעבר פעל במתנ"ס בעירי פרויקט "הילה" במסגרתו בני נוער שהיו מחוץ למסגרת קבלו מספר שעות לימוד פרטיות ובנוסף פעילות חברתית שארגנו רכז וחיילות ,יתכן שפרוייקט כזה מתאים לליאור בשלב זה. יש גם בתי ספר בהם בחלק מימות השבוע עובדים ובחלק מהימים לומדים. מקווה שתמצאו את המסגרת המתאימה ושליאור יהיה מאושר.

מיכל153

New member
הבעיה העיקרית היא מצב הרוח שגם

ככה הוא ממש לא בשמיים. הוא משתגע ומשגע את כולנו. הוא מתוסכל ומוציא את התסכול עלינו. חבל לי עליו ועלינו !! כמובן שעדיף לימודים, אבל אם לא, אז לפחות עבודה, כדי לא להשאר באפס מעשה כפי שהוא עושה כיום !

למעלה