ליאיר בן עמי...

esc969

New member
ליאיר בן עמי...

אבקשך, להסביר לי מעט על שלדת טיטניום, לרכיבת כביש, נגד שעון ובבקשה , כנקודת התיחסות מול קרבון אלמוניום, האם זה טוב או רע ליהודים אודה לך מאוד שאול

אין הבדל בין החומרים מבחינת השפעה

על אופי הרכיבה נגד השעון. ההבדל המשמעותי הוא באווירודינאמיות של השלדה ובהתאמה שלה לרוכב בצורה כזו שתציב אותו בתנוחה האווירודינמית והמתאימה (אופטימאלית) ביותר מבחינת ייצור כוח לדוושות. יש שילדות אירודינאמיות מעולות משלושת החומרים שהזכרת דוגמאות: אלומיניום: קרבלו טיטניום: לייטספיד קרבון: טרק אלו הם רק דוגמאות, יש כמובן עוד חברות שמייצרות אופני נג"ש שעון מעולים. לשלושת החברות הנ"ל (שוב, הן רק לדוגמה) יש קבלות של ניצחונות בנג"ש וכמובן, חשוב לזכור, ההבדל העיקרי הוא הרוכב. סנטיאגו בוטרו ניצח מירוצים נג"ש על אופני LOOK עליהם הוא התחרה גם במירוצי כביש רגילים, כי לקבוצה שלו בזמנו לא היה כסף לאופני נג"ש מיוחדים. איזה שילדה לקנות? זה תלוי רק בך, שילדות הקרבון והטיטניום עולות יותר (מן הסתם) יש אופניים שהם "הייבריד" כלומר, מתאימים גם לרכיבת כביש אבל גם לרכיבת נג"ש בגלל שהשלדה אווירודינאמית יחסית. לדוגמה: קסטרל טאלון (קרבון), או קרבלו -אלומיניום,(לא זוכר את שם הדגם) ויש של חברות נוספות. אני אומנם לא יאיר בן עמי, אבל אם אתה רוצה לשאול מישהו אישית- הטלפונים והאי-מייל שלו מפורסמים בכל הודעה (למטה) ויש לו כנראה בעיה במסרים של מערכת תפוז. בהצלחה

והתשובה שלי

מכיוון שפניות אישיות אינן עושות טוב (ראה המשפט האחרון בתשובה של מיקי בר אור) אתה יכול לפנות אליי במייל (המופיע למטה) ואוסיף לך כמה פרטים מדעתי האישית שבתשובה של מיקי בר אור לא מסתדרים אם מה שאני יודע. בברכה

למעלה