ליאיר ידידי ולכל יתר המתמצאים

mirit

New member
ליאיר ידידי ולכל יתר המתמצאים

ראשית מה שלומך ידידי? איך עברו עליך חגי ישראל העמוסים בניפנופים, מנגלים, עשן והרבה הרבה רוח (תרתי משמע!). לי היה כיף. בהחלט! ראה ידידי, מאז שאני כותבת וקוראת את דברי חבריי לפורום ואת תגובותיך, אני יותר ויותר מבינה (ותקן אותי אם אני מבינה לא נכונה), שמזל השמש שלנו הוא הבסיס אומנם, אבל ישנם עוד כ``כ גורמים נוספים (אופק במזל X, ירח במזל Y, נגה במזל Z, מאדים במזל K וכו`)אשר מעצבים את אישיותנו, ועל כן לא הייתי מעיזה היום לשאול שאלה סתמית כמו: האם מאזנים מתאים לגדי וכו`. היום ``גדלתי`` קצת (ועודני קטנה בתחום!) ואני מבינה את משמעות תאריך הלידה המדוייק, השעה ומקום הלידה. כעת, לעניות דעתי, הבנתי מדוע דרוש ניתוח מעמיק ולמה אין לשלול קשר על פניו, מבלי שנכנסים לעומקן של המפות ולאחר שבעצם אנו חווים בעצמנו את הקשר ובודקים ללא מפות מיהו הברנש. למיטב הבנתי, מזל האופק מייצג את הפרזנטציה (איך אנו מציגים עצמנו) כלפי חוץ,כלפי העולם, ומזל הירח מייצג את הפרזנטציה שלנו ביחסים אישיים(?). האם נגה מייצג את יחסנו ב\לקשר הזוגי? אצלי השמש בדגים, האופק במאזניים, הירח בסרטן, ונוגה בטלה. לפיכך יאיר, האם נכון יהיה לומר, שיהיה לי קל יותר להסתדר עם מי שאצלו נוגה תמצא אצל אחד ממזלות האש או האוויר ופחות נוח להסתדר עם מי שאצלו נוגה תמצא אצל אחד ממזלות המים או האדמה? כך בודקים זאת?? יאיר ידידי, אני מאוד מעריכה את עזרתך, שכן מכל מלמדיי השכלתי, ואני זוכרת היטב מיהם... ת ו ד ו ת !!! והיי, היי יאיר - מיהו-מהו יליד ירושלים 4.10.1974,שעה 11:00? מירית

באופן כללי - את צודקת

רק שכחת אלמנט חשוב אחד - את מרס.. מרס חשוב למפת הלידה שלך, כי הוא מייצג את הצד הגברי שאליו את נמשכת. ונוס מייצגת ביחד עם הירח את הצד הנשי שלך, ומרס ביחד עם השמש את הגברי. על כן טבעי יהיה לומר שתמשכי למישהו עם מרס ושמש במזלות האש או האויר, אם לדייק את המגמה שלך, והשמש יכולה להיות במאזניים (שם גם האופק שלך). ולגבי השאר - לא הבנתי את המיהו-מהו שרצית. מכיון שאת יודעת שלא מנתחים מפות בפורום הזה - מה השאלה ? בכל מקרה, הנה דוגמא לשמש במאזניים שליד האופק שלך, כמשלימה דיאלוג של פנים-חוץ.

Lee D

New member
ביאור

יאיר הי, אשמח אם תוכל להסביר בקצרה מדוע נראה לך כי ``טבעי יהיה לומר שתמשכי למישהו עם מרס ושמש במזלות אש או אויר`` כשהיא בעצם לא ציינה היכן ממוקם המרס שלה ע``ג המפה והשמש שלה בדגים. לגבי האופק, אעיר כי התייחסותי אליו מעט שונה ואסביר את כוונתי;בזמן בחינת מפה ובדיקת השפעת האופק על הנועץ אני מדמה את האופק למעין מסננת דרכה עוברת מרכבת האישיות. לפיכך אני חושבת שיש מקום להוסיף ולהבהיר על חשיבותו ותפקידו של האופק ולא להתעלם מהערתה של מירית. מירית, אשמח להוסיף ולומר כי האופק אכן מוסיף למראה החיצוני שלנו אולם זהו לא תפקידו היחידי ובנוסףאין הוא משמש כאינדיקטור יחידי. אני מאמינה שדגומא לאופק קיצוני יכולה להיטיב מכל מלל, אופק במזל גדי - בדרך כלל אנשים בעלי חזות קשוחה ורצינית, בד בבד יש לבדוק אם נמצאת בבית ראשון פלנטה נוספת שקונטרסטית לאופי האופק. יאיר, אופי הערתי נכון גם לגבי התייחסותה של מירית לירח. אני בטוחה שתוכל לספק לה מידע מדוייק יותר, גם אם היא לא שאלה ישירות על האינפורמציה הזו, שכן המנעות ממתן תשובה כמוה כקבלתה. תגובתך, Lee רועי, אשמח לשמוע את התייחסותך לנושאים האמורים

מערכת מרס-ונוס שמש-ירח : תשובות

יפה דיברת, לי חביבתי, ואשמח מאוד אם תשתתפי באופן פעיל יותר. את מאלה שבאמת יכולות לגרום לי לתת קצת יותר מעצמי,והנה התשובות. ובכן.. לגבי הערתך : מכיון שאני חסיד אותה האסכולה הגורסת כי ונוס ומרס פועלים כמערכת משלימה, הרי סביר להניח שמרס באחד מיסודות האויר או האש, אכן יתרום לונוס שנמצאת באותו יסוד. קצת קשה ליצור קשר זוגי הרמוני כשונוס נמצאת ביסוד אקטיבי ומרס בפסיבי, למרות שהסביבה מלאה דוגמאות דכאוניות וקורבניות כאלה (ראה `הסינדרום הפולני` הידוע). לגבי האופק - נכון, פה לא העמקתי מדי, ויפה אמרת : הצורה החיצונית אינה התפקיד היחידי שלו, אם בכלל. האופק מייצג בכל מקרה את התחלת ספירת הבתים, והנקודה שהוא יוצר היא משמעותית מאוד. ראשית, גם היא נמצאת בשליטת מעלה מסויימת שעליה שולטת פלנטה, ונותנת עוד קו אופי. שנית, היא מאפשרת לנו לזהות את מיקום שליט האופק, שהוא בעצם החשוב : מיקומו והזויות שהוא יוצר, מאפשרות לנו לראות היכן חווה בעל המפה את ה `אני האמיתי` שלו, באיזה בית, ואיך הוא מתקשר - וזה אולי הכי חשוב - עם השמש, שמייצגת את ה`אני האמיתי` שלו בצורה משמעותית יותר. השילוב בין השנים יוצר הבנה אמיתית לגבי דיאלוג של פנים\חוץ, ומראה על הקשר בין שני חלקי האישיות של האדם. לגבי הירח.. ובכן, הירח מייצג פן מאוד מסויים באישיות, כשאצל אשה הקשר יהיה ישיר יותר. מצד אחד, הגישה לכל מה שקשור לאמהות ולנשים בכלל, כשמכאן נובע כל הבסיס הרגשי הקשור לנתינה, בניית בית, הגנה וגידול רגשי אותם מייצג הירח. קשרים איתו יראו על העולם הרגשי הפנימי, והדיאלוג שלו עם העולם החיצוני. הירח ביחד עם השמש יוצר מערכת נוספת של חלק נשי וחלק גברי, כמו מרס וונוס. השילוב בין השנים מראה על מהות האישית כפועל יוצא של מהות חווה\יוצרת, מרגישה\עושה, או יותר נכון - כמהות המתרגמת מהלכים רגשיים לפעולות אקטיביות ועשייה בעולם. וזו כמובן עדיין רק ראשית הדרך..

גב

New member
שלום יאיר

שלום יאיר, זוהי הפעם הראשונה שאני מציצה בפורום,ויש לי מספר שאלות שאני מקווה שמתאימות למסגרת הזאת. ראשית,נולדתי ב24.6.1973 בשעה 7:50 בבוקר בירושלים. האם הונהג שעון קיץ בתאריך הזה? שנית, כתגובה לכתוב למעלה,בדבר בדיקת היחסים בין השמש לשליט האופק: מה קורה כאשר האופק באריה ושליטתו היא השמש? אודה לך מאוד אם תכבדני בתשובות, ג.ב.

תשובות לגב - כשהשמש שליטת האופק

ובכן - בנוגע לשעון השמש, אני חושב שלא היה, אבל לא בטוח, האמת : התכנה שלי מחשבת את שעון השמש כבר בין שאר החישובים, ולדעתי כל תכנה רצינית גם מחשיבה אותו כבר בחישוב עצמו. ובנוגע לאופק האריה ששליטתו היא השמש - ובכן, מה שחשוב במקרה הזה הוא כך: 1. באיזה בית נמצאת השמש - הבית בו היא נמצאת, יהיה המקום בו היא תבטא את עצמה בצורה החזקה ביותר, מה גם שהשמש במפה מייצגת את ה`אני` האמתי, כך שהמיקום הזה חשוב מאוד. 2. באיזה מזל היא - צורת ואופן התבטאות השמש בבית, תהיה קשורה ישירות למזל. לדוג` : אם האופק באריה אבל השמש בדגים, כי אז כלפי חוץ את נראית אנרגטית וסוערת, אבל בפנים את אמוציונלית אינטואיטיבית והרבה פחות פיזית ונועזת מכפי שאת נראית.. 3. איזה זוית עושה השמש - הזוית יראו לנו איך את חווה את האני שלך בדיאלוג עם חלקים אחרים באישיות, הרמוניים או דיסהרמוניים. בהצלחה..

גב

New member
יאיר, תודה. והנה עוד משהו...

תודה על התשובות מאירות העיניים. ההבנה שלי באסטרולוגיה היא שטחית מאוד והושגה ע``י קריאת ספרים ושאלות לאנשים שמבינים קצת יותר (כמוך, למשל).לכן, לפניך הבעיות בהן נתקלתי לאור התשובות שנתת: אם שעון קיץ הונהג ב-1973 השמש שלי צריכה להיות בבית 12. מכל הדברים שקראתי לא ממש הבנתי מה בית 12 אומר בפועל מעבר למופנמות. (מוסדות סגורים, תת-מודע, אויבים נסתרים ???). תוכל להוסיף לי על כך? אם לא הונהג שעון קיץ, השמש בבית 11. אודה לך מאוד מאוד אם תהיה באפשרותך לבדוק בתוכנת הפלאים שלך איפה השמש שלי (ולפי זה נדע אם היה או לא היה שעון קיץ, זאת השאלה) ואז אודה לך אף יותר אם תוכל להסביר על איך השמש מתבטאת בבית בו היא נמצאת.(24.6.1973 07:50 בבוקר בירושלים). תודה לך, ג.ב.

על האופק שלך, גב

האופק שלך ב 13 מעלות במזל אריה, מה שאומר שהשמש שלך בבית ה 11. הבית הזה מראה על צורך לחוות את ה`אני` שלך שהשמש מסמלת דרך חוויה קולקטיבית של מוסד גדול, יותר ידידותית ופחות אישית. הצורך הזה יכול להביא אותך למקום בו תעבדי במוסדות גדולים, ותרגישי צורך חזק להיות חלק מחוויה קולקטיבית גדולה, שאת - איך לא, עם האופק באריה - במרכזה. התכנה מחשבת הכל באופן אוטומטי, כך שזה האופק שלך, אם היה שעון קיץ או לא.

גב

New member
תבורך

תבורך יאיר על שכיוונת אותי לדרך הישר, בה לא אצטרך להגות יומם ולילה במפה אסטרולוגית לא שלי!!! אמשיך אם כך בשאלותי הפורמליסטיות הבלתי נלאות (למגינת ליבו של שבתאי): הזוויות שעושה השמש- מלבד צמידות לשבתאי (שהבנתי שהרבה הרמוניה אין גם שם) יש לשמש שלי רק היבטים דיסהרמוניים! (מרובעים - למאדים בבית 8, לירח בבית 9, ולפלוטו בבית 3. מאדים וירח גם יוצרים מולות (180) לפלוטו- איזה מבנה משהו שאני לא זוכרת את שמו).זה אומר שאני בדיסהרמוניה עם כל חלקי האישיות שלי???? איכשהו קשה לי להאמין. האם תאיר את עיניי בשלישית, יאיר?

Tal_Ya_Tal

New member
הללויה B-) מירת, יאיר B-)

נראה שהפורום באמת עוזר לאנשים לשנות את הגישה לזכותך, יאיר. כן ירבו !!! L&L TALYA

למעלה