ליאם שלי חסר כל כך

פוריה3

New member
ליאם שלי חסר כל כך

כל פעם שאני נכנסת לפורום הזה אני מרגישה את הכאב של כולם, כולנו חולקים כאב עצום..... מתגעגעת לבן שלי מאוד מאוד כל הזמן חושבת עליו שום דבר לא מנחם ואף אחד לא מבין ולא ינסה להבין אומרים שעכשיו צריך לחיות לצד הכאב ,איך אפשר? איך אפשר לנסות בכלל להבין -לליאם כבר שמונה חודשים והזמן ממשיך לרוץ... פתאום החיים שיגרתיים ומוזר כל כך לא ללכת לביה"ח למחלקת אונקולוגיה שניידר קומה 7 -לצערי התרגלתי למקום הזה , חשבתי שבתור ילד בריא נבוא לבקר אחרים ועכשיו אני אמא שכולה לבד שלא מעיזה להיתקרב לשניידר ,בשבילי שם נמצא הגהינום ,שם נפטר בני שם היתה הנשימה האחרונה שלו,שם הכריחו אותי לעזוב אותו כדי להכין אותו להלוויה,בערב יום כיפור ... כשקברתי את ליאם קברתי את אלוהים איתו .... אלוהים שנותן לילדים למות בדרך כואבת ובכלל למות ,לא קיים בשבילי,תמיד חשבתי שאלוהים רחמן וטוב ,ואז האמת התפוצצה לי מקרוב בפנים,יש כאלה שהמוות של הילדים שלהם חיזק אותם (ביזבוז זמן לדעתי) אין שומע ואין אף אחד ששמע את זעקותינו בנשימות האחרונות של הילדים שלנו, מנסה לעבור כל יום מחדש.....

koval10

New member
פוריה, אני חותמת על מה שאמרת

כששמעתי את "אל מלא רחמים" הכל קפא לי בפנים. לא יודעת איך אפשר לחזור בתשובה לאחר מות הילד. לא חושבת שהשתנתי הרבה, לא זזתי לא ימינה ולא שמאלה, הייתי חילונית ונראה לי שכך גם אמות. כשראיתי את בני ללא רוח חיים, עדיין עם צינור הנשמה, מלא דם מסביב, כמו שדה הקרב שהבסדנו... הרופאים נתנו לי להכנס , אולי פחדו שאני אשתולל כי הייתי מאד נחושה, שם הבנתי שהרופאים ניסו לעשות הכל, ואיפה היה אלוהים?! כשהייתי מאושפזת תקופות ארוכות עם גיל כשהוא היה תינוק, חשבתי שאין יותר קשה מזה, והנה אני מבינה שיש. שוב לומדת בדרך הקשה. אני מזדהה עם הכאב שלך, פוריה, מבינה אותך מאד, כולם פה עוברים את אותם דברים. דווקא קרה כך שהייתי לבד כשהודיעו לי שהמצב של בני החמיר, ישבתי בחוץ ורק ניסיתי להתפלל שהרופאים יצליחו. ואז יצא הרופא והבנתי שהכל אבוד, שבני איננו. איך תוך יום אחד מאבדים את היקר לנו מכל? אין לי הבר ואים ליתשובה. ממשיכים, עודד יום, ועוד שבוע ועוד חודש.... תחזיקי מאמד, אני מנסה למען המשפחה התומכת והאוהבת שיש לי.

חיה אש

New member
פוריה ../images/Emo201.gif

אכן כולנו חווים את הגעגועים את הכאב את החוסר אונים אבל לגבי הדת כל אחד בדרכו מי שעוזרת לו דרך האמונה מה טוב .

יפית מן

New member
בקשר לאמונה שלכם אני מבינה אותכם מאוד../images/Emo24.gif

גם לי יש המון שאלות שאחת מהם היא:אם לקחת?למה נתת?אבל בן זוגי אומר לי שלא לשאול כי אם שואלים מגיעים לאפיקורסיות! למעלה משבועיים לא יכולתי לכתוב מילה,נכנסצי וראיתי את כולכם ובכיתי יחד אתכם אבל מאז שהייתי בנופש ושמעתי את כל המקרים שכל אחת סיפרה נכנסתי לעצבות שאין למעלה ממנה והדיכאון השתלט עלי ולא יכולתי לכתוב מילה . פגשתי את פוריה ובן זוגה וראיתי את ליאם המקסים שלהם והלב התרסק אצלי לרסיסים איזה ילד מתוק ויפהיפה אם חיוך עם תקוה שנגוזה ,ופוריה ובן זוגה אנשים נפלאים עדינים ושמחתי להכיר אותם . אני יום יום בפורם,משתתפת באבלם של החדשים ובוכה יחד איתם עם כולנו ושואבת עידוד רב מאילנה ודליה הנפלאות שאינני יודעת מה הייתי עושה בלעדי כולכם,איש את אחיו יעזורו,ולאחיו יאמר חזק שבוע טוב ומבורך,ממני יפית סבתא של מאור-ילד של אור

eaz1514

New member
יפית יקרה אמן על כולנו שבוע שלו ורגוע

עם קצת שקט בלב ויכולת לראות משהו טוב מסתתר מבעד לדמעות. אם אני מצליחה לנחם לרגע את מצותי לאנושות עשיתי. יום טוב לכולם, המון כח אילנה אמא של רונן

דליה ח

New member
בקשר לאלוהים....

חודשיים אחרי שאיבדתי את אודליה, כתבתי משהו שמבטא את רחשי הלב של פוריה, של אנה, ושל עוד רבים אחרים, כאן ובכלל. גם קודם לכן לא היתה לי אמונה, אבל באותם הימים הרגשתי שאני מקנאה במי שיש לו. אם הוא לא עזר לאודליה להשאר בחיים, לפחת שיעזור לי להתמודד עכשיו עם זה שהוא לקח לי אותה. הספק בקיומו רק התחזק אצלי. עכשיו אני צריכה אלוהים יותר מכל רגע בעבר אלוהים כזה שיודע הכל, שיחזיק אותי מעל פני המים ולא ייתן לי ליפול. עכשיו אני צריכה אלוהים שיש לו את כל התשובות שיגיד לי למה פתאום מישהו מחליט ללא כל הכנה מוקדמת לשנות סדרי בראשית. אלוהים חזק, אלוהים צודק, שלא יושב כל היום ובודק, מי עשה מה, כמה ואיך שלא מחלק עונשים בלי הגיון, שיחשוף את עצמו וסוף סוף ייצא מהארון. עכשיו אני צריכה אלוהים יותר מכל דבר אחר , אני זועקת ובוכה מבפנים אלוהים ! כמה שאתה חסר...

eaz1514

New member
היה לי אלוהים כל חיי

גדלתי כחילונית, הורי אבי היו חרדים שומרי מצוות מהם למדתי ברכות שונות מינקות, נשלחתי לבית ספר יהודי עד גיל 12. אימי הדליקה ועדיין מדליקה נרות שבת כל שבוע. מאז שהתחתנתי ביתנו חילוני לחלוטין אבל המשכתי את מסורות המשפחה בפסח וצום ביום כיפור. ביום שרונן חלה בקשתי שיביאו לי ספר תהילים, במשך 4.5 שנים לא עבר יום ללא תפילות למרות שרונן היה מתעצבן עלי ולועג לי. חשבתי שאני צריכה "הפעם" עזרה מלמעלה. 3 פעמים היינו מאושפזים כל חגי תשרי, 3 פעמים ביום כיפור התפללתי מבוקר עד ערב. במקום עזרה רחמים וחמלה קבלנו מכות, סבל יאוש והגרוע מכל, אובדן חלק מבשרי. את אלוהים שלי קברתי עם רונן, הוא השומר עלינו מצרה. אילנה אמא של רונן

שרון123

New member
אני לגמרי מזדהה איתך

לא שקודם הייתי מי-יודע-מה מאמינה, אבל היום כבר ברור לי לגמרי שאין בי שום אמונה, וכך אני גם מחנכת את הילדים שלי.

eaz1514

New member
../images/Emo140.gif ילדים גמרתי לחנך מזמן

אבל גידלתי אותם כפי שגידלו אותי כחילונים אבל עם ערכים של יהדות ומסורת, חגים ומשמעותם, כיבוד אב ואם, ואהבת לרעך כמוך, לא תגנוב וכ' וכו. ערכים בסיסים אלה נשתמרו וטוב שכך. ללא קשר עם אמונה. שרוני , שבוע רגוע עוד מעט חופש גדול ואין שיעורים
אוהבת אותך
אילנה אמא של רונן

חיה אש

New member
דליה כמה קולע מה שכתבת -כמו תמיד

אני נולדתי והתחנכתי כחילונית ולא רק זה שבבית הוריי לא קיימו את המצוות , ליל הסדר היה מן ערב משפחתי בו בחרנו קטעים נבחרים למען הילדים וגם אני המשכתי בדרך זו ...האסון רק חיזק את דרכי ..... חינכתי את ילדיי עם ערכים של אהבת הארץ והזולת ללא קשר ליהדות ללא קשר לדת אבל כמו שהוריי חינכו אותי ואני את ילדיי כל אחד בדרכו ובאמונתו מעולם לא הפרענו לשכננו הדתיים שגרו מעלינו בירושלים להיפך אבי אסר עלינו לעשות "על האש" בשבת וביום כיפור החלונות והתריסים היו סגורים על מנת לא להפריע והם ידעו את דרכנו ואנחנו את דרכם ואחד כיבד את השני וחיינו בשכנות נפלאה. וכמו שדליה כתבה אני מוצאת את עצמי לפעמים מקנאה באלו המאמינים.

למעלה