ליבוביץ נושאים עיקריים

tomerc7

New member
ליבוביץ נושאים עיקריים

אני כמעט ולא יודע כלום עליו חוץ מזה שהוא היה רדיקלי, אבל רציתי לדעת מה הייתה עמדתו בנושא של האמונה והדת? שכל דת מתבססת בעצם על זה שהם יותר טובים מאחרים? שהם אומרים שהם נבחרו על ידי האל אז זה מוציא אותם מתנשאים? או שהם מאמינים שיבוא בנאדם על חמור ויציל את כולם?
גם רציתי לדעת מה הייתה העמדהשלו עם הפלסטינים. הוא חשב שרק אנחנו לא בסדר או שגם הם לא?
ועוד אחד - באיזה מפלגה הוא היה בעד?

מנווה

New member
יש סרטון נהדר מהסרט

"ישעיהו ליבוביץ' במעלות" שמתאר את ההשקפה שלו במדוייק,אני לא מוצא אותו כרגע.

עכ"פ בבסיסו של עניין ליבוביץ' טוען שלשאלה "מי לא בסדר" אין שום משמעות אלא רק לעובדות,והן:

א. יש פה שני עמים עם תודעה של שייכות על הארץ (כלומר שמושרשת בתוכם,בלי קשר כרגע לעובדות היסטוריות-שהארץ הזאת שלהם. בין אם זה "עץ הזית של סבא" בצד הפלשתיני או "היינו כחולמים" אצלנו) והם לא הולכים להיעלם לשום מקום.

ב. ביהודה ושומרון ובעזה ביחד גרים כיום בסביבות ה4 מיליון פלשתינאים (1.5 בעזה ו2.5 ביו"ש בקירוב) כשמצד אחד הם אינם אזרחינו ומצד שני אין להם מדינה משלהם. שים לב שאני מכליל את עזה למרות שיצאנו ממנה וזאת משום שמדובר באותו העם,ולכן מה שתעשה עם יו"ש אתה תצטרך גם לעשות עם עזה בסופו של דבר.

ב. מכיוון שכך,ישנן שתי אופציות ריאליות בלבד- לספח את השטחים (ואז לקלוט,כאמור,ארבעה מיליון פלשתינים לשטחנו כולל זכויות מלאות ותמיכה מלאה מה שאומר בעצם סופה של מדינת ישראל כמדינה ציונית),או לצאת מהם כשהעדיפות היא בהסכם שלום אבל אם הדבר אינו אפשרי (ולדעתי האישית הדבר אינו אפשרי) יש לצאת באופן חד צדדי למרות הסיכונים הבטחוניים. כי מול איום צבאי אפשר להתמודד בצורה צבאית,אלא שהחרב הדמוגרפית המונחת על צווארה של מדינת ישראל כיום לא ניתנת להכלה או להתמודדות צבאית ועלולה לגרום לכך שמדינת ישראל תיפול מבלי שנורה אף כדור.

לדעתו של ליבוביץ',במצב הנוכחי של שליטה בפלשתינאים יש פוטנציאל להשחתה מוסרית של העם ולכן זה עוד נימוק מבחינתו ליציאה מהשטחים.

למעלה