ליבוד- לעשירים בלבד....

יעלהלי

New member
ליבוד- לעשירים בלבד....

אני מסתכלת פה לא מעט, רוצה גם להשתתף, אבל מסתבר שעלות החומרים היא מטורפת, לא מעט עולה האומנות הזו, שלכאורה באה ממקום של פשטות, אך במציאות לא כך הדברים אם תתקשרו לעומר או לבית של ביתיק תגלו שהחומרים רחוקים מלהיות בהישג יד שווה לכל נפש גם אם חשקה נפשי ליצור משהו קטן, אזי העלות יקרה שלא לדבר על ליבוד במים איך זה בחו"ל אינני יודעת כך שזו אומנות לעשירים בלבד ואם כך, מה זה אומר על האומנות הזו, ועל האנשים שעוסקים בה...

איזו כניסה מרשימה לפורום.

קודם כל ברוכה הבאה. ייתכן שיש משהו בדברייך ואני אומרת את זה מפני שאין לי מושג מהן העלויות של חומרי יצירה אחרים. כמה עולה פימו, למשל? כמה עולים משחות עיצוב, שבלונות, צבעים, מכחולים, חרוזים? בואי תני לנו עובדות בהשוואה לחומרי יצירה אחרים ואז נוכל להתייחס ברצינות רבה יותר אלייך ולטענותיך.

יעלהלי

New member
אני לא מדברת על פימו שהוא רעיל

ועל כל מיני מישחות עיצוב שבלונות ועו, למרות שאם אני עושה חישוב מהיר הם עדיין יותר זולים (חוץ מפימו) כי הרב איננו מתכלה אני גם רואה בליבוד סוג של מלאכה שיכולה להיות כלי לאמנות ולא רק לאמנות דבר שלא קורה עם חומרים אחרים כמעט של CRAFTS אם אני מסתכלת על תחומי אמנות כמו פיסול וציור, אז נכון שהחומרים הטובים גם עולים ככה, אבל זה לא מגיע לכאלה מחירים של ליבוד לא כשמסתכלים פר עבודה דבר שני לא הייתי מעלה את זה אם לא היה יותר ממשהו בדברי

יעלהלי

New member
ממנהלת הפורום שמתיימרת גם להיות אמנ

אמנית הייתי מצפה לתגובה קצת יותר הולמת.... את ממש לא צריכה להציע לי במה להתעסק סתם חבל לי שזה ככה, והרגע הוכחת גם את המשפט האחרון, על האנשים שעוסקים במלאכה יקרה זו ומה זה אומר עליהם.... שתהיה לך יצירה פורה דרך אגב, רוני אורן אומן הפלסטלינה יצא די גדול מהעיסוק עם הפלסטלינה, כך שלא הייתי מזלזלת בה כל כך מהר...

למה בדיוק את מצפה כאשר

את לא מציגה את טענותייך באופן הולם. את נכנסת לך ומשמיצה תחום שלם (התחום שלנו) ומנסה להשמיץ גם את העוסקים בו - כלומר אותנו. בואי תגידי לי את, מה זה אומר לדעתך עלינו - העוסקים בתחום הליבוד.

טלושקלה

New member
../images/Emo66.gifראשית ברוכה הבאה לפורום

המקסים שלנו רק הרשי לי לתקן אותך מנהלת הפורום המקצועית שלנו אינה מתיימרת להיות אומנית היא אומנית ולא רק אומנית אלא אומנית ענקית וכבודה במקומה מונח

טלוש... עזבי את השטויות שנאמרות

כאן. יש פה מלכתחילה נימה תוקפנית ולא עיניינית, אחרת לא הייתי מתייחסת כך.

פיקפאו

New member
../images/Emo140.gifאני הייתי מציעה שכל אחד יעסוק

באמנות שמתאימה לכיסו, ולא יתקיף את מי שעוסק באומנות זו או אחרת. חוץ מזה אני לא חושבת שהצמר כל כך יקר. אולי לליבוד בסבון ומים , את זה עוד לא עשיתי, אבל לפיות ולליבוד במחט לא צריך כל הרבה צמר. ושוב אני חוזרת ואומרת כל אחד יעסוק במה שמתאים לו, ולא יתקיף את מי שעוסק בליבוד. ושהיה לכולם יום טוב, ומלא יצירה.

גאיליי

New member
כל חומרי היצירה בארץ יקרים

ודווקא היתרון בצמר שהוא לא נהרס אם לא משתמשים בו. ככל שתהיינה יותר חנויות שתבאנה צמר הוא יהיה יותר קרוב למחיר בחו"ל. אני קונה בעיקר חרוזים ולמדתי עם הזמן איפה לקבל את ההנחות הכי גדולות, לקנות כמויות לעיתים רחוקות מאשר קניות קטנות שמזכות בהנחה קטנה יותר. אם קונים הרבה זה אומר שגם מוכרים את זה בד"כ ואז צריך לדעת כמה לגבות עבור הפריטים.

איולי

New member
זה אכן לא זול, ונכון זה לא שווה, ול

ולא "פייר" גמאני הייתי רוצה שיותר אנשים יוכלו ליצור בחומר הנפלא הזה אולי את יכולה לנסות להגיע לחוות כבשים בארץ ולנסות ליצור צמר טוב לליבוד, סתם מחשבה שחשבתי גם עבורי גמאני לא יוצרת הרבה בצמר בגלל העלויות הגבוהות אולי זה פחות מפריע לי כי הציור הוא העיקר אצלי, וזה גם פחות יקר, בעיקר אם מציירים בצבעי מים, או עט מה זה אומר על האנשים? שהם יכולים להרשות לעצמם, ואני מקווה שפעם גם אני אוכל להרשות לעצמי יותר

איולי... אני לא בטוחה שזה אומר

שמי שעוסק בצמר "יכול להרשות לעצמו". אני למשל מוותרת על ביקורים קבועים במספרות, קוסמטיקאיות, מניקורסטיות, הוצאות מנופחות על בגדים וכד'כדי לרכוש צמר. לכל דבר יש מחיר ולכל אחד סדר עדיפויות משלו. וייתכן שגם יש כאלה ש"יכולים להרשות לעצמם" אבל ממש לא באופן גורף.

איולי

New member
זה ברור לי, גם עבורי העניין ככה

סדר עדיפויות זה שם המשחק אין ולא היו לי אי פעם הוצאות על דברים כאלה כמו שהזכרת ובכל זאת לצערי בסדר העדיפויות שלי קודם יש אוכל (ולא פינוקים) תרופות, כי מה לעשות.... והרבה פעמים אני גם לא רוכשת את הדברים הבסיסיים הללו ועדיין אני לא אוותר על מעט מעט צמר ועל דפים ועט אבל יש אנשים שבהחלט יכולים להרשות לעצמם יותר ואשריהם שככה זה אין פסול בזה חבל לי שחינוך טוב עולה הון ולא בהישג יד לכל ילד חבל לי שבריאות עולה הון (ותכירי לי מישהו שיאמר אחרת בעניין מאוד אשמח לשמוע אותו) אבל ככה זה היה בכל תחום מאז ומעולם לצערי

me31

New member
הטענה שלך לא בדיוק צודקת

אם תסתכלי גם מחיר של קנווסים וצבעים מאוד יקר צמר, מה לעשות שהוא מיובא, יקר בכלל ענף הטסקטיל בארץ יקר וגם כאן בגרמניה הצמר הזה לא מי יודע מה זול אבל, אנו מעדיפות לרכוש צמר ולא צבע גואש שעולה שקל וחצי איכות הצמר שהיא גבוהה גם עולה בהתאם מה לעשות שאין כבשים כאלו בארץ ואני יודעת שיש פה כאלו שאפילו מעדיפות פקעת צמר אחת מאשר ללכת לסרט אחד אז תבדקי טוב טוב בציציותיך לפני שאת באה ומתקיפה חבל על כניסה כזו למקום שלו ונינוח

jul jul

New member
על מה כל ההתנצלויות האלה?

יקר לא יקר. אם לשפוט לפי כמות המשתתפים בכל פורומי אמנות שמושית לסוגיה, אז כנראה יש המון "מליונרים" בארצנו הקטנטונת - איזה כיף! כל אחד עושה את השיקולים שלו ומי שלא טוף לו ש... ישחק דוקים זה בזול.

אור224

New member
בנותתתתתתתת---נראה לי שכדאי

שנסיים את הדיון הזה כאן. כל אחד ,שיעשה לפי בחירתו והעדפותיו. בואו נתחיל את השבוע ברגל ימין ללא וויכוחים ושיהייה לכולנו שבוע רגוע(חם הוא בטוח יהיה) ומהנההההההההההההההההההה.

אני דווקא לא מסכימה איתך

בתור מישהי שעוסקת בהמון תחומים (ויטראז', פימו, עיסת נייר ועוד..) אני יכולה להגיד לך שדווקא מחיר הצמר לא כ"כ יקר אם תחלקי אותו לעבודות. קחי לדוגמה פייה- שיקלי אותה במשקל מטבח אלקטרוני. בפיה גדולה כמו שאני עושה יהיו לא יותר מ-20 גרם. את יודעת כמה עולים 20 גרם צמר מרינו? 6 ש"ח....... זה הכל... בנוגע לליבוד רטוב - למרות שמעולם לא התנסיתי בו אני יכולה להגיד לך שתיק מלובד כמו של אירית, שבחנות יעלה לך מינימום 200 ש"ח, החומרים שלו לא עולים על 70 ש"ח (אירית, תקני אותי עם אני טועה). אני יכולה להבטיח לך שאם היה מדובר באומנות לעשירים בלבד לא היית רואה אותי פה......... (ויש אומנויות שאני בהחלט הייתי רוצה להתנסות בהן אבל לא מעיזה אפילו לחלום עליהן בגלל עלות החומרים....) ברוכה הבאה

מבקשת להוסיף משהו משלי-ראשית

נראה לי שמחיר תיקים כמו שאירית והדס הכינו-לדוגמא התיק הורוד או הצהוב עם הסוגר בצורת פרח-עלותו בחנות צריכה להיות הרבה יותר גבוהה מ-200 ש"ח מחירם של תיקים טובים מעור עומד על 500-1000 ש"ח ואני לא רואה שום סיבה שבעולם שתיקים ששני בני אדם חרוצים עובדים עליו במשך יום עבודה שלם-דהיינו שני ימי עבודה-ימכר בפחות ממחירם של תיקי עור ובפרט שהתוצאה כל כך איכותית ואומנותית לצערי אין מעריכים בארץ עבודה אומנותית ולא מוכנים או לא יכולים לשלם את ערכה האמיתי באשר למחירי הצמר-יש בארץ צמר שנתן לעבוד איתו ומחירו ממש סביר-אבל-יש המון -אבל המון עבודה שחורה להכינו לעבודה והצמר עצמו אינו רך ונעים כמו הצמרים המיובאים כשאני עובדת במקומות שאינם יכולים להרשות לעצמם הוצאות גדולות-כמו בית ספר או סמינר מורים אני קונה צמר מהבדואים -מנקה אותו-מסרקת אותו-כולם יחד עמלים וטורחים והתוצאות הרבה פחות יפות ונעימות מהתוצאות המתקבלות בעבודה עם הצמרים האיכותיים מניסיון בקבוצות פרטיות-בשל העובדה שאני מודעת לבעיות הכלכליות אני מאפשרת עבודה עם כל סוגי הצמרים -אף אחד עד היום לא רצה לעבוד ולנקות את הצמר גם כשיכול היה לקבל אותו בחינם והעדיף לשלם את המחיר שנדרש לשלם בעבור צמר איכותי אז יש דרך לעבוד ובזול-צמר אצל הבדואים-סבון -מסרק והרבה עבודה

למעלה