ליברליזם וליברטריאניזם

לא יודע אם זו שאלה מתאימה לפורום.
אבל מה ההבדל בין השניים?
יש להם כינוי בלשון העברית המחליף את המושגים הללו?
(לא הבנתי דבר מויקיפדיה או מאתרים ברשת) [האמת שאפילו דף באנגלית פשוטה המסביר את ההבדלים יספיק לי].

שנה טובה.
חג סוכות שמח.

100W

Member
אבל מה ההבדל בין השניים?
(לא הבנתי דבר מויקיפדיה או מאתרים ברשת) [האמת שאפילו דף באנגלית פשוטה המסביר את ההבדלים יספיק לי].

שנה טובה.
חג סוכות שמח.
ליברליזים - בעברית חרותיות. ליברטריאניזם - בעברית חרותנות.
מובן שהמונחים העבריים אינם מבהירים את הנושאים עצמם ואת ההבדלים (הדקים, ויש הגורסים - המהותיים והגדולים) שביניהם .
אם אינך מסתדר עם התיאורים בוויקיפדיה העברית, אינני בטוח שהאנגלית תסייע לך יותר

אבל מה ההבדל בין השניים?

שנה טובה.
חג סוכות שמח.
הרעיון הוא בערך כזה.
ליברליזם: תמיכה בחופש, בדמוקרטיה, בשוויון זכויות, לעומת טוטליטריזם, כפיות שונות. המערב אוהב להתהדר במילה זו, לעיתים קרובות בצביעות.
"ליברטריאניזם" זה מה שמוכר בכינויים "תאצ'ריזם" או "קפיטליזם חזירי", אבל יותר קיצוני: מינימום מחויבות של המדינה! אין ביטוח רפואי חובה, אין לימוד חובה חינם, אין סיעוד, אין חובת פיצויים למפוטרים, אין קצבאות לנכים, אין שום הגבלות על שום דבר, איש הישר בעיניו יעשה, חוקי הג'ונגל, למעט עבירות פליליות.

trilliane

Well-known member
מנהל
הרעיון הוא בערך כזה.
ליברליזם: תמיכה בחופש, בדמוקרטיה, בשוויון זכויות, לעומת טוטליטריזם, כפיות שונות. המערב אוהב להתהדר במילה זו, לעיתים קרובות בצביעות.
"ליברטריאניזם" זה מה שמוכר בכינויים "תאצ'ריזם" או "קפיטליזם חזירי", אבל יותר קיצוני: מינימום מחויבות של המדינה! אין ביטוח רפואי חובה, אין לימוד חובה חינם, אין סיעוד, אין חובת פיצויים למפוטרים, אין קצבאות לנכים, אין שום הגבלות על שום דבר, איש הישר בעיניו יעשה, חוקי הג'ונגל, למעט עבירות פליליות.
חברים, בבקשה לעצור כאן, יש סיבה שהפניתי אותו הלאה. הפורום הזה א-פוליטי, בבקשה בואו נשמור עליו כזה, תודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן לא רלוונטי לפורום הזה. 🙃
למיטב ידיעתי אין חלופות עבריות.
אם אין לך בעיה עם אנגלית, בוויקיפדיה פשוט תעבור מהערכים בעברית למקבילהם באנגלית.
אפשר לחפש (באנגלית) גם ביוטיוב.
בתפוז הייתי מנסה את פורום אקטואליה.

למעלה