ליגה ישראלית.....

omzanaitor

New member
ליגה ישראלית.....

מה הסיכוי לראות פה בארץ ליגת נוער או בוגרים של פוטבול אמיתי

Yo-man

New member
יש כזה דבר

וזה נמצא 5 תשובות מתחת לשאלה שלך, אבל הינה קישור, בכל מקרה. יש את ליגת הפוטבול הישראלית (לינק לאתר בתוך ההודעה המקורית) שפועלת בירושלים. בינתיים אין לה מימון חיצוני, אין מדים ואין מגינים. משחקים בה בעיקר פוטבול ללא תיקולים, וזה אירגון חברי למדי ולא באמת ספורטיבי. בארץ אף אחד לא יממן את הספורט הזה כי חוץ ממכבי ת"א בכדורסל וקצת כדורגל - ספורט בארץ הוא לא עסק ריווחי, ועד שלא יכנס איזה משרד ממשלתי ויחליט על מימון לא תהיה בישראל ליגה. אלא אם - מישהו בארה"ב יחליט ששווה לו להשקיע בזה, וזה מה שעושה רוברט קראפט, הבעלים של ניו-אינגלנד פטריוטס, אלופי העולם. התהליך הוא ארוך ומתחיל ממגרש. בעתיד נצטרך אנשים שמכירים את המשחק באמת כדי שיהיה מי שיאמן מישהו, והמפתח הוא באמת להכניס את הפוטבול לשיעורי ההתעמלות בבתי הספר ולהתחיל מליגת בתי ספר. גם לתפוס את השחקנים כשהם צעירים, גם להכניס עניין בכל ילד בארץ מגיל מסויים וגם מי שיאהב את זה כבר יצור לחץ להמשיך לשחק באיזו מסגרת גם אחרי כיתה י"ב. אבל כמו שאמרתי זה תהליך ארוך, וכולנו ציפיה לראות אותו מתניע.

randi moss

New member
קצת תיקונים....

ליגת הפוטבול בירושלים היא ליגה עם מימון חיצוני, והיא מוכרת כליגת הפוטבול של ישראל על ידי ה NFL. זו ליגה תחרותית וברמה גבוהה והיא מרכיבה את הנבחרת הלאומית של ישראל, בפלאג פוטבול... וזה הקאטצ'- זו ליגת פלאג. לא תאקל. הליגה מורכבת מלמעלה מ- 50 קבוצות (רישום עולה בין 500 ל 700 $). רוב הקבוצות זה אמריקאים שלומידים בירושלים אבל יש גם ישראליים. ישראל דרך אגב, נכון ל-2004 היא מקום 2 בפלאג פוטבול בעולם, אחרי אליפות שנערכה בבהמס. מי שרוצה פרטים שיחפש את הכתבה שפירסמתי בוואלה- ראיון עם רוברט קראפט- שם יש פרטים.

Yo-man

New member
נשמח לקבל לינק למאמר

חיטטתי קצת באוולה! ולא מצאתי את הכתבה שלך. אם יש לך כח לזרוק פה לינק, אני מאוד אודה לך.

randi moss

New member
הראיון המלא:

למי שרוצה לראות תמונות מהראיון.... (כולל גביעי וינס לומברדי) שיבוא לפוטבול בשישי.... ((-; -- הראיון התבצע ב תחילת נובמבר ופורסם במקור בוואלה. המראייו- עבדכם הנאמן -- "ברוכים הבאים" כך, בעברית עם מבטא אמריקאי קיבל אותנו רוברט קראפט במשרד המפואר שנמצא בתוך ג'ילט סטדיום. המילה משרד לא בדיוק מתארת את ההיכל העבודה שלו שנמצא ממול לחדר הגביעים של אחת הקבוצות הכי טובות בליגה בחמש השנים האחרונות. קראפט הוא הבעלים של קבוצת הכדורגל "ניו אינגלנד רבולישן" והחל מ-1994 הבעלים של ניו אינגלנד פטריוטס, כאשר הוא רכש את הקבוצה ומנע את העברתה לעיר אחרת, ובכך זכה לאהדה עצומה של תושבי בוסטון והסביבה. מלבד לקנות את הקבוצה הוא גם בנה את ג'ילט סטדיום המפואר ללא כספי משלם כשהוא מוציא מכיסו 325 מיליון דולר - ההשקעה הפרטית הגדולה ביותר בספורט האמריקני, נתון שרק מגביר את האהדה שלה הוא זוכה. מלבד אלה רוברט ק. קראפט הוא המייסד והבעלים של חברת האחזקות "קבוצת קראפט" , חברה שמתמחה בשלוש קגוריות עיקריות- נייר ואריזות, ספורט ובידור והשקעות. אנחנו הגענו לג'ילט סטדיום ביום קר בחודש נובמבר בדיוק לפני שהקבוצה עלתה על המטוס לסנט לואיס לקראת המשחק מול הראמס, וקיבלנו סיור באחד מתקני הספורט הכי יפים בארצות הברית. אחרי הסיור נפגשו עם קראפט במשרד שלו. ש. איך מחזיקים קבוצה מנצחת לאורך זמן? ת. קראפט "למרות שהרבה אנשים חושבים שיש קסמים וכל מיני טריקים, הרי בסך הכל התשובה פשוטה. אתה מביא את המאמן הכי טוב בעסק ונותן לו לעבוד ולא מפריע לו. יש כל מיני בעלים שאוהבים להתערב בקבוצה, לי אין זמן לזה ואין לי כוונה להתערב למאמן שלי בקבוצה. ש. הרבה אנשים אומרים של ביל בליצ'ק שהוא איש לא נחמד וקשה, איך אתה מסתדר איתו? ת. מאמן טוב מחייך רק בסוף הפלייאוף, ובליצ'ק מחייך בדיוק בזמן, כך שלי אין בעיות איתו. חוץ מזה הוא מביא ניצחונות ועל זה הוא מקבל כסף. ש. אחרי שלוש שנים של הצלחות, מה לדעתך הנוסחא להצלחה? ת. הבסיס הוא קבוצה מלוכדת. זה לא סוד שאין לנו הכי הרבה כישרון בליגה אבל יש לנו שחקנים שרוצים להצליח כי הם חלק מהמשפחה שנקראת "ניו אינגלנד פטריוטס". אין יותר מידי קיצורי דרך, צריך להביא את האנשים הנכונים וצריך לדאוג שהם מבינים מה רוצים מהם, כמו למשל קורי (קורי דילן שהובא בפגרה), למרות שאמרו עליו שהוא לא שחקן קבוצתי מבין בדיוק בשביל מה הביאו אותו ומבין מה צריך לעשות כדי לנצח. ש. היו דיבורים על הבאת הפטריוטס לארץ, זה עדיין על הפרק? ת. הדיבורים היו לפני הרבה זמן, אני לא חושב שכרגע זה אקטואלי. מצד שני אני שומע מסטיב (סטיב ליבוביץ, הקומישינר של הליגה בירושלים) שבירושלים ליגת הפלאג פוטבול מתפתחת יפה. בשלב הזה הוא פונה אל הקבוצה ושואל אם "מר כהן נמצא?" מר כהן הוא לא אחר מאשר אליק כהן, התופס המצטיין של נבחרת הפלג פוטבול של ישראל והתופס המצטיין של אליפות העולם לפני שנתיים. בשלב הזה קראפט עבר לשאלות: קראפט: שמעתי שהמצב במגרש בירושלים לא טוב, אתה חושב שצריך שם משטח מלאכותי? אליק כהן : כן המשטח לא במצב טוב, משחקים עליו יותר מידי... אני חושב שזה יהיה רעיון טוב לשים דשא סינטטי. קראפט: ומה מצב הפוטבול מחוץ לירושלים? אליק : בליגה יש קבוצות מכל הארץ כולל הקבוצה מתל אביב. קראפט חשב לרגע ואמר אולי צריך לבות מגרש גם בתל אביב... לפני שהספקנו לשאול אותו שאלות בנושא הוא עבר לשחזר את ההרגשה שלו ערב הזכייה הראשונה בסופרבול: "אני בחיים לא אשכח את ההרגשה של הניצחון ושל ההתעלות הזו. מישהו כבר שאל אותי כמה עולה אחד הגביעים והתשובה שלי היא אין לגביע מחיר. אין שום סכום כסף בעולם שאי פעם יזיז את הגביע הזה מפה, כי הגביעים האלה מייצגים את הקבוצה בשיא תהילתה. אחר כך הוא הפנה אותנו לתמונה של בייב רות במדי הרד סוקס עם הקדשה שכתב בליצ'ק. על ההקדשה כתוב "אני מקווה שיהיה לנו מזל כמו שהיה לו מחוץ לניו אינגלנד" רוברט קראפט נולד בברוקליין, מסוצ'וסטס, הוא למד תואר ראשון בקולומביה (עם מלגה אקדמאית) הוא למד תואר שני בהרוורד במנהל עסקים. הוא חלק מחבר הנאמנים של אוניברסיטת קולומביה היקרתית ובוסטון קולג'. הוא היה חלק מהמנהלים של הבנק הפדראלי של בוסטון. הוא חלק מההנהלה של מכון מחקר הסרטן דנה פארבר. קראפט הוא תומך נלהב של ישראל ופעיל בטיפוח הקשר בינה לבין יהדות ארצות הברית. הוא משקיע רבות בתוכניות צדקה שונות ובפרויקטים מרשימים בישראל כמו עידוד הזיקה הציונית של הצעירים האמריקנים, ועליית יהודי אתיופיה לארץ. כמו כן הקים מתקנים שונים כמו איצטדיון פוטבול יחודי בירושלים, הנמצא ליד בניני האומה. "קראפט ואשתו מחויבים לכל תושבי בוסטון והעולם, אך יש להם קשר חזק ומחוייבות לישראל והעם היהודי", אמר ברי שראג, נשיא איגוד הנדבנים היהודים בבוסטון. יש לציין כי מלבד הפעילות הפילנטרופית של קראפט, הוא גם עומד בראש מפעלי האריזה 'כרמל' בחיפה. ובכל זאת, הגאווה הגדולה ביותר של משפחת קראפט היא בוודאי קבוצת הפוטבול שלהם - הניו אינגלנד פטריוטס, אלופת ה-NFL בשנה האחרונה. בעשר השנים בהן הוא שולט לבדו בקבוצה סיכן קראפט הרבה מהונו האישי והביא ל'פאטס' שני תארים. בנוסף לכך יזם הקמת האצטדיון הביתי החדיש כשהוא מוציא מכיסו 325 מיליון דולר - ההשקעה הפרטית הגדולה ביותר בספורט האמריקני. למרות הסיכון, מדובר בהברקה שהפכה את הקבוצה לרביעית בשווי השוק שלה ב-NFL (כ-756 מיליון דולר).

למעלה