בדרך להיות אמא10
New member
לידה אצילית
הי, נראה לי שאני בפורום הזה עוד לפני שנקלטתי.. ותמיד ידעתי שאקצה ללדת כמה שיותר טבעי, אם כי גם ידעתי שיתכן ולא יתאפשר לי בגלל סיבות רפואיות.. ואכן, המלצת הרופאים היא לידה קיסרית, לאחר תהליך עם עצמי קיבלתי את ההמלצה הזו, כי מה שהכי חשוב לי כמובן זה שאני והעוברית שלי נהיה בריאות ושלמות בסיום הלידה
אבל - מה שאני רוצה לספר לכן זה שיחד עם ההבנה ללידה מסוג אחר, לא כמו שחלמתי, אני ממשיכה להתכונן ללידה פעילה ושאהיה בה מעורבת. קראתי המון סיפורי לידה קיסרית מעצימים ומרגשים, וגם כתבתי תכנית לידה. לא סתם פתחתי בהודעה במילים ׳לידה אצילית׳, כי זה מה שאני מתכננת שיהיה וככה מתכוננת ללידה. זו לידה (ולא ניתוח), ואצילית ולא קיסרית
. ואני מכינה את עצמי פיזית נפשית ורוחנית כדי שכמה שיותר ואם זה תלוי בי - זה גם יקרה..אז גם רציתי לשתף בתכנית הלידה שלי, למי שזה רלוונטי עבורה בהווה או בעתיד, וגם לשתף שלדעתי ולתפישתי, עדיין אפשר (וכדאי!) להכין את הגוף ואת הנפש ללידה מוצלחת וטבעית, גם אם מעורב בה הליך רפואי. מקווה שבאמת אצליח בתכניות שלי ושחווית הלידה שלי תהיה מעצימה ומשמחת
כמובן שאעדכן בהמשך..תכנית הלידה האצילית שלי:http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4592196
הי, נראה לי שאני בפורום הזה עוד לפני שנקלטתי.. ותמיד ידעתי שאקצה ללדת כמה שיותר טבעי, אם כי גם ידעתי שיתכן ולא יתאפשר לי בגלל סיבות רפואיות.. ואכן, המלצת הרופאים היא לידה קיסרית, לאחר תהליך עם עצמי קיבלתי את ההמלצה הזו, כי מה שהכי חשוב לי כמובן זה שאני והעוברית שלי נהיה בריאות ושלמות בסיום הלידה