לידה אצילית

לידה אצילית

הי, נראה לי שאני בפורום הזה עוד לפני שנקלטתי.. ותמיד ידעתי שאקצה ללדת כמה שיותר טבעי, אם כי גם ידעתי שיתכן ולא יתאפשר לי בגלל סיבות רפואיות.. ואכן, המלצת הרופאים היא לידה קיסרית, לאחר תהליך עם עצמי קיבלתי את ההמלצה הזו, כי מה שהכי חשוב לי כמובן זה שאני והעוברית שלי נהיה בריאות ושלמות בסיום הלידה
אבל - מה שאני רוצה לספר לכן זה שיחד עם ההבנה ללידה מסוג אחר, לא כמו שחלמתי, אני ממשיכה להתכונן ללידה פעילה ושאהיה בה מעורבת. קראתי המון סיפורי לידה קיסרית מעצימים ומרגשים, וגם כתבתי תכנית לידה. לא סתם פתחתי בהודעה במילים ׳לידה אצילית׳, כי זה מה שאני מתכננת שיהיה וככה מתכוננת ללידה. זו לידה (ולא ניתוח), ואצילית ולא קיסרית
. ואני מכינה את עצמי פיזית נפשית ורוחנית כדי שכמה שיותר ואם זה תלוי בי - זה גם יקרה..אז גם רציתי לשתף בתכנית הלידה שלי, למי שזה רלוונטי עבורה בהווה או בעתיד, וגם לשתף שלדעתי ולתפישתי, עדיין אפשר (וכדאי!) להכין את הגוף ואת הנפש ללידה מוצלחת וטבעית, גם אם מעורב בה הליך רפואי. מקווה שבאמת אצליח בתכניות שלי ושחווית הלידה שלי תהיה מעצימה ומשמחת
כמובן שאעדכן בהמשך..תכנית הלידה האצילית שלי:http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4592196

הסהר

New member
תכנית מיוחדת ומקסימה

איזה תכנית מקסימה. אני מאוד אוהבת את הגישה שלך, האופטימיות, ההכנות שאת עושה והיכולת הנפלאה שלך לשתף ולתרום גם לאחרות.

כמה דברים למיטב הבנתי שאולי יוכלו לעזור לך ---
* טרום לידה: אפשר לפנות להומיאופטית, וליטול כדורי ארניקה לקראת הניתוח ואחריו. מאוד עוזר להחלמה מהירה ולחיזוק הגוף. ויש עוד תרופה מומלצת שאני לא זוכרת את שמה.
* מומלץ מאוד לפנות לייעוץ טרום לידה אצל יועצת הנקה, ובעת הצורך להזמין אותה לבית החולים לייעוץ במקום, או אחכ בבית. הנקה היא טבעית ומקסימה אבל לא נטולת בעיות...
לידה -
* קשירת הידיים הכרחית... אין סיכוי לוותר עלייה. אפשר לבקש לגעת בתינוקת עור לעור, אולי בפנים שלך שנשארות חשופות.
* הדם הטבורי הוא דם חשוב ומיוחד מאוד. אם אפשר, עדיף לתת אותו למי שהוא נועד לו - התינוק ברגע לידתו. ערכו לא יסולא בפז! עדיף לחתוך את חבל הטבור אחרי שהחבל הפסיק לפעום. כמובן שאם אין אפשרות ויש הכרח לחתוך את החבל מייד, תרומה שלו היא מעשה נעלה ונאצל ביותר.
* אני לא יודעת לגבי ניגוב תינוק במגבון לח, את הבייבי שלי רחצו עם מים מהדם שהיה עלייה. היא נשארה עם החומר הלבן (שכחתי את שמו) עלייה גם אחרי השטיפה.

ושוב תודה על השיתוף !!

תודה על העצות

כבר הכנתי לי סטוק של עזרים הומואופטים ללפני ואחרי הלידה, ארניקה ועוד איזה טיפות כבר בסל
גם סטיטול לטיפול בתפרים ועוד כל מיני משחות ומרקחות

&nbsp
יועצת הנקה טרום לידה - גם את זה כבר עשיתי

&nbsp
הדם הטבורי - להבנתי בניתוח (בניגוד ללידה רגילה) לא מחכים עד שהדם יפסיק לפעום אלא חותכים ישר.. אולי אני אוסיף את זה לתכנית, אולי יענו לבקשתי.. ולכן אם כבר חותכים ישר אז שיעבירו לתרומה לבנק הציבורי.
&nbsp
באופן עקרוני אני יודעת שבאיכילוב לא רוחצים תינוקות, אבל הוספתי את זה ליתר ביטחון, למקרה שפתאום יהיה איזה שינוי או לאיזה אחות יבוא לרחוץ אותה..
&nbsp
תודה על העצות והטיפים

&nbsp
&nbsp
&nbsp

הסהר

New member
יש לנו את אותו הראש

תמשיכי לעדכן איך מתקדם - ואשמח לשמוע את סיפור הלידה האצילית שלך בעוד כמה חודשים

רוצה להוסיף עוד כמה טיפים

- לפני הניתוח להסביר לתינוקת מה הולך לקרות
- ברגעים קשים (שמחטאים, מתעסקים וכ"ו) לדמיין תמונה חיובית- נגיד את התינוקת עלייך סקין טו סקין.
- לבקש מאנשי הצוות לספר משהו טוב שקרה להם היום.
ולא לשכוח לבוא חגיגית. זה יומולדת

לידה טובה

לגבי הניסוח

ממליצה לך לתמצת.
לדוגמא, הטיפול בתינוקת לאחר הניתוח:
1. לא לתת ויטמין K
2. לא לרחוץ
וכו.
זה יקל על מי שקורא.

אני מבינה את הצורך שלך לרכך ולהיות מנומסת ונעימה, עם זאת חשוב לזכור שמי שיקרא את זה הוא סביר להניח עסוק וקורא הרבה תכניות לידה, אז חשוב להיות קצרה ומובנת.
כדאי גם להפריד את התכניות לתכנית לחדר הניתוח ותכנית לתינוקיה.
מציעה לך גם בזמן אמיתי לבקש בעל פה ובחביבות מהצוות להציג את עצמם ולספר לך כל מה שהם עושים, לא לקחת כמובן מאליו שכל מי שנמצא בחדר קרא את התכנית וזוכר אותה בע"פ.

וואו, בהצלחה!!!

למעלה