לידה באמריקה

לידה באמריקה

ברצוני לדעת איזה תנאים סוציאליים מקבלת יולדת ישראלית שהיא בעצם על ויזת תייר בניו-יורק(דמי לידה,ביטוח רפואי לתינוק,תרופות, טיפת חלב וכו')|

Boston Guy

New member
את רצינית או צוחקת?

ארה"ב, בניגוד לישראל, היא ממש לא מדינת סעד. אין בארה"ב דמי לידה - אין להם שום אינטרס לעודד את הילודה. אין בארה"ב טיפת חלב. הולכים לרופא ילדים, וכל ביקור עולה יותר מ 100$. אף אחד לא יתן לך ביטוח רפואי לתינוק שנולד לאדם לא חוקי בארה"ב. (ותייר זה לא חוקי). בית החולים יתקע לך חשבון של הרבה אלפי דולארים (אנחנו ילדנו כאן פעמיים. לידה אחת עלתה 38,000 דולר, והשניה הייתה בזיל הזול - רק 22,000 דולר). הם ירדפו אחרייך כל חייך שתשלמי את זה - עם חברות גבייה ומשפטים. התרופות יעלו לך כסף. והרבה. אה, כן - וצפי לביקור ממשטרת ההגירה עוד בבית החולים.

ronnieyuval

New member
בוסטוןגיא - אתם שילמתם את זה???

או שקיבלתם את החשבון שנשלח לביטוח ולכן אתה מציין את המחירים? סתם מסקרנות, כי גם אני קיבלתי את החשבון שנשלח לחברת הביטוח אבל לא שילמתי אגורה (כמובן, חוץ מהפרמיה החודשית לביטוח שגם היא הון קטן). שכחת לציין - חיסונים עולים המון כסף - כל חיסון זה כמה עשרות עד כמה מאות דולרים. תרופות כנ"ל - רק אנטיביוטיקה יכולה לעלות $100 אם אין לך שום כיסוי. ואת זה אני יודעת כי יש לנו רופא פרטי בשביל יובל. ביקור "רגיל" זה בערך שמונים דולר. ביקור עם חיסונים יכול להגיע למעל מאתיים דולר.

Boston Guy

New member
חסה וחליל. הראשון כוסה ב 100%

על ידי הביטוח המצויין שהיה לי אז. השני כבר עלה לי איזה 1500$ - כי תנאי הביטוח הרפואי התדרדרו במשך השנים, ויש לי עכשיו השתתפות עצמית בהוצאות (שהגיעה כמובן ל MAXIMUM OUT OF POCKET LIMIT ולכן היתר כוסה ע"י הביטוח). מצד שני - בשני המקרים זה היה 5 כוכבים: VALET PARKING כשאתה מגיע עם האישה לבית חולים, חדר לידה פרטי, חדר POST PARTUM פרטי עם פינת ישיבה שהופכת למיטה נוספת לבן הזוג, התינוק איתך כמה שאת רוצה - וכשאת לא רוצה הוא הולך לתינוקיה. והכי קשה - להחליט בתפריט היומי מה את רוצה לאכול, כי מקבלים מאה אופציות לכל ארוחה, וצריך לסמן יום מראש בטופס שנראה כמו מבחן אמריקאי מה בא לך לאכול למחרת. אה, כן - יש גם מטבחון במחלקה עם עוגיות ו5 סוגי מיץ טבעי חופשי... והכי חשוב לבעל - ה AU BON PAIN של בית החולים פועל 24 שעות ביממה, עם בייגלים חמים מהתנור כל הזמן ומכונת אספרסו אמיתית. מכיוון שלנו היה ניתוח קיסרי בשתי הלידות, בילינו 5 ימים בבית חולים כל פעם - ויצא לי להשתמש בשרותים האלו בצורה אינטנסיבית מאוד.

ronnieyuval

New member
וואי וואי, אני נפעמת!

בעיקר מה-AU BON PAIN בביה"ח. אני מתה על הסנדויצ'ים שלהם! את כל השאר חוויתי בלידה של יובל, כנראה שבתיה"ח דומים כאן. אה, חוץ מהקיסרי... לא זכיתי. אבל שמחתי מאוד ללכת הביתה תוך יומיים! יש לך מלה עם בעל המאפיה? אולי הוא רוצה לפתוח אחד במאונט-סיני בניו יורק?....

AU BON PAIN זה לא זה

בפעם הבאה ללדת בוושינגטון, ליד ג'ורג'טאון יוניברסיטי הוספיטל (שיש להם את אחת ממחלקות היולדות הטובות בארה"ב) יש PATISSERIE אמיתי. AU BON PAIN לידם זה WONDERBREAD.

אני לא בטוחה למה הכוונה

האם השאלה היא אילו תנאים מקבלת היולדת בארה"ב, או האם היא עדיין זכאית לזכויות סוציאליות בישראל, על אף שהיא יולדת בארה"ב? במידה ואת שואלת לגבי ארה"ב, אם את יולדת כאן על ויזת תייר, את לא זכאית לשום דבר, לא ביטוח רפואי ולא כלום. אם ביטוח הנוסעים שלך מכסה לידה (אני עוד לא שמעתי על דבר כזה), אולי תקבלי איזשהו החזר. במידה ולא, שזה כנראה המצב, צפי לשלם סכומי עתק על הלידה וטיפול מסביב. מדובר בכמה עשרות אלפי דולרים. לידיעתך, כאם לאזרח אמריקאי (אם הוא נולד כאן הוא יהיה אזרח) את לא זכאית לשום אישור שהייה משום סוג עד שהילד מגיע לגיל 21. זכויות סוציאליות אין כאן בכלל, ודאי לא לתיירים. אם את שואלת לגבי זכויותייך בישראל במידה ואת יולדת כאן, אזי שהזכויות שלך לא נפגמות. אם עבדת בישראל לפני הלידה תהיי זכאית לדמי לידה כמקובל, לשירותי קופת חולים כולל טיפת חלב וכו' ברגע שתשובי ארצה. כמובן כל זה נכון אם מדובר בתקופה קצרה של כמה חודשים ואם את משלמת בישראל ביטוח לאומי כנדרש.

פשוט לא יאמן!!!../images/Emo10.gif

בנורבגיה מספיק שעבדת 10 חודשים ושילמת מס הכנסה לנורבגיה את רשאית לקבל כ-10 חודשים או שנה חופשת לידה במשכורת. את לא צריכה להיות אזרחית כי גם אדם בעל אזרחות זרה יכול לקבל את התנאים מספיק שישלם מס הכנסה. האב גם הוא מקבל חודש בתשלום

ronnieyuval

New member
ארה"ב אינה מדינת רווחה

בניגוד לישראל ונורבגיה (שתי המדינות האחרות שהוזכרו בשרשור הזה) ועוד מדינות רבות נוספות. כאן עלייך לדאוג לכסות את הישבן של עצמך. במדינת ניו יורק ישנה האפשרות לרשום את עצמך ל-MEDICARE או MEDICAID (לא זוכרת איזה אבל אחד מהם) גם אם אינך חוקית, וכך לקבל את שירותי ההריון והלידה בחינם (כאילו את מתחת לקו העוני ומקבלת את השרות הזה בתור "ענייה"). גם אם אינך חוקית כאן (כולל ויזת תייר) את יכולה להירשם, אבל קחי בחשבון שאת תהיי מטופלת ע"י כל רופא שנמצא, מתמחים, סטודנטים, ולעתים שמונים איש בחדר רק כדי "ללמוד" עלייך. לא מומלץ לדעתי. אם אין לך תנאים כאן, כדאי שתחזרי לישראל. זה לא שווה את זה. ביטוח רפואי יקר מאוד, וכמו כן אין כאן טיפת חלב או תרופות חינם - הכל נעשה אצל הרופא של התינוק. דמי לידה? אין חיה כזאת.

זה Medicaid

ונקרא Medicaid MOMs. אבל על ויזת תייר אי אפשר להכנס לתכנית, וזה בדוק. חייבים Social Security Number.

iditbs

New member
לא בטוח שזה נכון לכל מדינה.

הכרתי ישראלית בקולורדו ששהתה שם באופן לא חוקי (כמו המון מקסיקנים שהיו שם) היא באמת ילדה בבי"ח ציבורי וגם קיבלה כמה ביקורי רופא לפני ואחרי (כל זה ללא תשלום או בתשלום סימלי מאוד, אני לא ממש זוכרת). אני לא בקיאה בפרטים אבל אלה העובדות.

ronnieyuval

New member
אני מכירה די הרבה בנות

ללא SSN וללא שום ניירות (ויזת תייר שתוקפה פג, וכו') שעשו זאת. כולן, אגב, בניו יורק. יכול להיות שניו ג'רזי מחמירה יותר - אני לא ניסיתי כי אני לא אוהבת להיות עלוקה. אבל אני יודעת שבניו ג'רזי, ללא אישור שאת חוקית, אי אפשר אפילו לעשות רשיון נהיגה. יכול להיות שיותר מחמירים כאן.

אני הייתי על מדיקייד בניו יורק

בתחילת ההריון כשלא עבדתי ולא היה לי ביטוח רפואי. בפירוש ביקשו ממני SSN והעתק של הויזה שלי.

ronnieyuval

New member
רוצה שמות ומס' טלפון? ../images/Emo8.gif

וברצינות, יכול להיות שיש הבדל ביו NEW YORK CITY לשאר המדינה. גיסתי כרגע בהריון והיא ללא נייר קטן שבקטנים. זה ההריון השני שלה על מדיקייד. שתי חברות נוספות שלי עברו שתיהן שני הריונות על מדיקייד ללא ניירות או SSN. אני מאמינה שהם מבקשים את הנ"ל, אבל אם אין לך הם לא ישליכו אותך לרחוב ( יכול להיות שזה מה שהם צריכים לעשות, אבל שלוש הבנות האלה קיבלו את הכיסוי בסופו של דבר). אני גם חושבת שזה כיסוי מאוד מוגבל בכמות ביקורי הרופא והטיפולים, וגם הלידה היא לא משהו כי כל דיכפין בא ובודק אותך, דוחף ידיים, ומלמד את חבריו הסטודנטים לפי השלייה שלך... לא נעים.

זה ממש מעניין

בבוקר אני אתקשר אליהם לשאול. אצלי זה היה כיסוי מצויין, עם הרופא הכי טוב בעיר, קיבלתי את כל הבדיקות שרק רציתי, כל מה שהייתי צריכה זה לקבל הפניה מהרופא שנתן לי אישור להכל. מספר הבדיקות אכן מוגבל אבל הרופא יכול להמליץ להגדיל אותו וזה מה שעשו אצלי. לא עברתי איתם לידה אבל בהחלט הייתי מרוצה, הם התייחסו ממש יפה ואפילו קיבלתי ייעוץ אצל מטפלת ישראלית נהדרת במסגרת המדיקייד!!

אולי במנהטן זה שונה

קרובת משפחה שלי ילדה בבית חולים יהודי "הר-סיני" במנהטן כבר שני ילדים, במשך כל ההריון ביקרה אצל רופא נשים, קיבלה את כל הבדיקות שצריך, ילדה בבית החולים, קיבלה תלושי מזון עד גיל שנה לכל אחד מהן(פורמולות), ביקורי רופא וכל זאת בתשלום סימלי מאוד כמעט כמו אצלנו. האם זה השתנה מלפני שנתיים?? האם יש כאן מישהי ממנהטן או ברוקלין שילדה בסביבה?

MASHY BOSTON

New member
אני כרגע בהריון ועל ויזת תייר

אנחנו יצרנו קשר עם חברת ביטוח "בלו קרוס בלו שילד" ואנחנו בתקופת המתנה עד תחילת מאי שרק אז הביטוח יכסה את העלויות. בינתיים העלויות לא היו נוראיות : תשלום חודשי לביטוח 450$. 450$ לביקור הראשון+ הבדיקות הראשוניות. 350$ האולטרסאונד ובערך 100$ לכל ביקור. מאשי

למעלה