לידה בארה"ב

applebee

New member
לידה בארה"ב

שלום לכולם,
עומדים לפני רילוקיישן לדאלאס. יש בבית ילד בן 3 ועכשיו בהריון מתקדם וצפויה ללדת שם. ההתלבטות המרכזית היא באיזה בית חולים ללדת... מהיכרותכן את אמריקה (מי שנמצאת שם) האם ללכת על בית חולים גדול ומרכזי או על בית חולים קטן יותר ומקומי יותר? שניהם אמורים להיות מאוד מצויידים ומתקדמים. הענין הוא שבארץ הלידה הראשונה שלי היתה עם סיבוך שילייה בסוף, דימום מסיבי וניתוח חירום עם 2 מנות דם. אני קצת מפחדת שזה יקרה שוב או שחלילה משהו יסתבך. בדקתי עם בנות בפורום אמריקאי מקומי והן טוענות שכל בית חולים מסוגל לטפל בסיבוכים אחרי לידה. אני באמת מתלבטת אם לסמוך או לא. נגיד פה העדפתי ללדת ברמב"ם כי אני סומכת על הניסיון של הרופאים והגודל והמקצועיות. לא הייתי סומכת באותה צורה על כרמל או רוטשילד למשל...
מה אתן חושבות?

משל333

New member
ממה שאני זוכרת

לכל בית חולים יש דירוג אחר ל NICU (טיפול נמרץ לילודים). תבדקי בבתי החולים למי יש יחידת NICU בדירוג 4 זוהי הדרגה הכי גבוהה. שיהיה בהצלחה

washi tashi

New member
גם NICU ברמה 3 זה בסדר גמור

ההבדלים לא עד כדי כך משמעותיים (בדרגה 3 אין ECMO).

washi tashi

New member
ממש לא מהאזור

אבל אם כבר, מה שיותר היה מפריע לי הוא אחוז הלידות ההתערבותיות ולא רמת הפגיה. אני בטוחה שאפשר למצוא נתונים מדויקים פר בית יולדות (לא אוהבת את המונח "בית חולים" בהקשר של לידה). בבית היולדות שבו ילדתי בקליפורניה לא מבצעים לידות ויב"ק, וכך נגזר עליי ניתוח קיסרי נוסף. לא יודעת אם ילדת בלידה רגילה או בקיסרי אבל אם לא מתחשק לך קיסרי נוסף (במידה והיה) שווה לברר קודם אם דוחפים לזה או לא.

מהנסיון שלי עם פגיה, אין ממש צורך בדרגה 4 אלא אם מדובר בפגות קיצונית מאד או בסיבוכים נדירים ביותר (חמסה שומבצל וכו'). לא הייתי חוששת ללדת בבית יולדות קטן בגלל הסיבה הזאת. ציינת שנזקקת לריוויזיו - זה משהו שמאד מקובל בכל סוגי בתי היולדות. אנחנו במאה ה-21, אחרי הכל

שתהיה לידה טובה.

alphadelta

New member
ראיון

ראיינו עד שמצאנו רופאה מיילדת שמתאימה לנו וילדתי בבית החולים שהיא עובדת בו. זה לא היה בטקסס, כך שאני לא יודעת איך זה עובד שם. אבל ממה ששמעתי הרפואה בטקסס מאד מתקדמת.

זה גם תלוי בביטוח הבריאות שיש לכם. יש ביטוחים כמו קייזר שאת יולדת בבית החולים שלהם ויש ביטוחים שאת יכולה לבחור. לאחרונה השתנו פה הכללים אז אולי זה אחרת.

בכל מקרה, בהצלחה.

למעלה