לידה בבית

לידה בבית

אני בהריון שני בשבוע 20 בגישושים ראשוניים על לידה בבית, למרות שדי החלטתי אני לא יודעת איך אעמוד בזה מבחינה כספית, עלות של לידה בבית לפי מה שהבנתי זה משכורת של חודש בשבלנו!! יש למישהו הצעות?? אני חייבת לומר שאני מרגישה די תקועה... מיכל

אשכר ש

New member
הי מיכל

אני מציעה לך להפגש עם מיילדות ולדסקס את הבעיה הכלכלית. כמעט תמיד מוצאים פתרון שמרצה את שני הצדדים. כמו כן, קחי בחשבון שיש המון דברים לחסוך בהם לקראת הלידה. אפשר לקנות עגלה פחות יקרה (או לא לקנות בכלל אם משתמשים במנשא), לוותר כרגע על קניית מיטה, כי גם ככה הם ישנים בעריסה (או איתך במיטה), לקנות בגדים זולים, או למצוא יד שניה במצב טוב ועוד.

תודה

אני מקווה שאפשר באמת לדבר עם המיילדת ולהגיע לאיזה שהוא מצב שאני לא אאלץ לוותר על זה בגלל בעיה תקציבית (לא פיי'ר!!) בגלל שזו לידה שניה אז אין לי בכלל הוצאות שקשורות לקניות, ברור שאחרי הלידה ההוצאות יגדלו (רק המחשבה על שוב חיתולים גורמת לי לצמרמורת...) וגם זה כשלעצמו מטריד אותי... כרגע ממש אין לי ממה לחסוך... אני מנסה... (ובגלל שצריך להחליט בקרוב אז זה לא שאני יכולה לומר "אני אחסוך ארבעה חודשים ואז נראה אם יהיה לי מספיק כסף...) מותר לשאול עם מי את ילדת? מיכל

אשכר ש

New member
אני בטוחה שזה פתיר

אם באמת באמת יש בעיה תקציבית, אני בטוחה שמיילדת תבוא לקראתך (מכירה משהי שהמיילדת פשוט שאלה אותה באיזה סכום חודשי הם יעמדו ואותו הם שילמו עד שכיסו את החוב). אני ילדתי עם מיכל בונשטיין, את מוזמנת לקרוא את סיפור הלידה שלי (ושל חברות פורום נוספות) במאמרי הפורום.

אם פי 3

New member
אפשר גם

לבקש שמתנות הלידה יהיו כסף ו/או השתתפות בלידה (לפי מה שמתאים לך יותר) ולנצל אותן לנושא. יודעת אפילו על מישהי שממש עשתה מגבית בין חבריה לצורך הלידה (אם כי מודה שזה גרם לי חוסר נוחות מסוימת, כי לא אוהבת שנור למטרות שבחרתי לעצמי). אפשר לדבר עם המיילדת ולהגיע להסדר כספי מתאים. אפשר ללדת בלי מיילדת, או עם מיילדת ללא-רשיון, שעולה לרוב פחות. (אם כי לא הייתי עושה את זה משיקול כלכלי בלבד, אלא רק אם זה מתאים לך). אגב - אפשר לחסוך הרבה על חיתולים, עם מגדלים תינוקות בלי חיתולים, אפילו באופן חלקי, או עם חיתולי בד (אם כי אם רוצים חיתולי בד מעוצבים כמו חיתול ח"פ, אז החסכון משמעותי בעיקר אם משתמשים בהם לכמה ילדים), בלי תמ"ל וכד'.

אום נטע

New member
../images/Emo45.gif לגבי החיתולים ../images/Emo13.gif

אני סידרתי תשלומים עם המיילדת שלי פה בקליפורניה. יכל להיות שגם המיילדת שלך תהיה מוכנה להסדר כזה. בהצלחה!

pink one

New member
אני גם כל הזמן חושבת על זה..

אמנם האיש שלי עוד לא הסכים שנלד בבית (תחזיקו לי אצבעות נפגשים עם המיילדת ביום שישי) אבל על הקטע הכלכלי עוד בכלל לא דיברנו. זה כזה מתסכל כיוון שזה לא רק הכסף שזה עולה אלא גם הכסף שלא מקבלים אח"כ מעצבן שזה בכלל צריך להוות שיקול כלשהוא. אני איך שהוא מקווה שאם האיש שלי יסכים אז כבר נמצא פתרון לשאר.. אבל זה בהחלט מאוד מבאס

אמאדמא

New member
פיתרון ביניים,ממשהי עם התלבטות דומה

אנחנו עדיין שוקלים אם נוכל להרשות לעצמינו להוציא משכורת שלימה בחודש כל כך קריטי,אני מאוד מזדהה. אחד מהאופציות שחשבנו עליהם הוא לאחר הלידה הביייתית וכמה שעות טובות של מנוחה משותפת בבית, ללכת לכמה שעות לבית חולים ,בשביל לקבל את המענק. זה בטח יהיה מעבר קצת מבאס ,אבל זה יתרום סכום כסף משמעותי (נראה לי שאלף וקצת,בלידה ראשונה) שנוכל לתת אותו למיילדת, וזה עדיף מכלום...

החלטתי!

בעזרת בעלי המדהים החלטתי שאני הולכת על זה בכל מקרה ועושה מאמצים בינתיים לגיוס הכסף... הבעיה היחידה בלשנורר כסף היא שאני לא רוצה לספר לאף אחד ולכן אין לי על מה לבקש): אבל יהיה בסדר! אני אדאג שיהיה בסדר..... תודה לכולם. מיכל

mise

New member
את לא חייבת לספר לאיזו מטרה הכסף.

פשוט להגיד שלקראת הלידה אתם זקוקים לכסף יותר ממתנות, במיוחד שזו לידה שניה ויש לכם את כל מה שצריך לתינוק.

o f r i k

New member
את יכולה...

לומר שאת מעונינת בלידה פרטית בבי"ח (לניאדו/תל השומר) את לא חייבת לומר שאת מעוניינת בלידת בית. לידה בלינאדו עולה בסביבות 3000+.

גם אצלנו היתה התלבטות

גם אצלנו הייתה התלבטות קשה בגלל הכסף ועוד בארה"ב זה עלה פי חמש בלי להגזים. לא היה לנו בכלל כסף ובאמת שנוררנו מכולם ההורים ידעו וביקשתי מהם שיגידו לכל החברים שלהם שאנחנו אוספים בשביל איזה עגלה יקרה. גם הוצאנו מכל מיני מקומות, למשל אנחנו היתחתנו על חוף הים, בלי אוכל די ג'י וכו אז לא עלה, וככה חסכנו גם שם. אצלי היה נגמר בקיסרי (חוסר התקדמות,שלושה ימי לידה פעילה) אז אני בהחלט יכולה להגיד שהלידה היתה הדבר הכי הכי שווה והכי חשוב שהוצאתי עליו אי פעם כסף, ואני לא מדברת על איזה 3,000 כמו שזה עולה בארץ אלא כאמור פי 5. אז תלוי איך מסתכלים על זה. בהצלחה

למעלה