לידה בבלינסון או בתה"ש.

• פותח הנושא Qaz99
  • פורסם בתאריך

Qaz99

New member
לידה בבלינסון או בתה"ש.

שלום רב
אני בהיריון שני שבוע 30.
בהיריון הקודם ילדתי בתל השומר והייתי די מרוצה.

אני גרה במרחק של 5 דקות הליכה מבית חולים בלינסון
וחשבתי אולי זה יהיה נוח יותר בגלל שהבן שלי בן 1.6 (לא במסגרת וגם לא יהיה)
וגם בגלל ששמעתי שהם פתחו מחלקת ביות מלא.

מצד שני אני יודעת שבלינסון זה בית חולים מאד התערבותי, ולי אין ממש חשק לרופאים שמורידים את האוויר ומדכאים את היולדת.
למרות שאין לי בעיה להלחם על דברים שאני רוצה.

בגלל בעיות גב לא קלות ובעיות בכלל הייתי מעדיפה ללדת ללא אפידורל.
הייתי רוצה דולה אבל אני מפחדת מאד לדבר עם איתן ולחפש.. מרגישה די אבודה..

וגם בפעם הקודמת שהינו במלונית בתל השומר והיה ממש ממש ממש טוב. ואני רוצה להיות גם הפעם..
סך הכל אני מעוניינת בביות מלא עם 0 הפרדה.

קצת מבולבלת כפי שאתם רואים, אשמח להכוונה...

תודה

nutshell67

New member
היי לך

אני לא מדברת מניסיוני האישי אלא רק מתוך חקירה ממושכת באינטרנט ומחברות - גם אני בדיוק מתלבטת איפה ללדת, וגם אני סובלת מבעיות גב ולכן (לא רק בגלל זה, אבל זו סיבה מאוד טובה) מאוד לא מעוניינת באפידורל.

על בילינסון שמעתי רק דברים רעים עד מזעזעים, ואפילו לא משהו טוב אחד.
בתל השומר אני יודעת שיש הפרדה מנדטורית של 6 שעות אחרי הלידה והם די עקשנים לגבי זה, אבל מבחינת לידה טבעית הבנתי שדווקא המיילדות שם די זורמות.
שקלת את מעייני הישועה?

מנסה לעזור:

בלינסון הוא בית חולים מאד מאד התערבותי. ברמה שכשאת מגיעה ללדת שם הם מחתימים אותך על טופס שמרשה להם לעשות לך כל מה שהם רוצים (ואקום, חתך וכ"ו) הטופס ד"א אינו חוקי. אומנם יש מחלקת ביות מלא חדשה אבל היא קטנה, בדר"כ מלאה ואם את לא עובדת שם או מכירה מישהו מבפנים ממש לא בטוח שתגיעי לשם. בשביל ללדת שם טבעי ובלי התערבויות עדיף להגיע בפתיחה מלאה .
תה"ש זאת רולטה, הם יותר גמישים מבחינת מיילדות והתערבותיות אבל באמת יש את ההפרדה של 6 שעות. עדיין לא יצא לי להכיר מישהי שהתחמקה מההפרדה. לעומת זאת יש שם הרבה מיילדות שתומכות בלידה טבעית ואם ההפרדה מקובלת עלייך זה יכול להתאים לך.
במעייני הישועה יש תמיכה בלידות טבעיות. קיימת הפרדה של התינוק מהאמא אחרי הלידה אבל אם תהיי אסרטיבית לא יקחו אותו ממך בכח (בתה"ש כן)
דווקא ליס ומאיר יכולים להתאים מאד מבחינת גישה. גם תמיכה בלידות טבעיות וגם ביות מלא (לפעמים יש הפרדה קצרה אבל רק אחרי שעתיים ולא אחרי שעה) ואם תתעקשי לא יפרידו ממך את התינוק.
אם את רוצה ליווי של דולה כדאי ליצור כבר קשר כדי למצוא את זאת שאת מתחברת אליה, אל תהססי אנחנו דיי נחמדות
ובדר"כ כבר בשיחת טלפון תוכלי להרגיש עם נעים לך עם הדולה ואם שווה לעשות פגישת הכירות.
חשוב לבדוק עם הדולה האם היא מתחילה את הליווי מהבית או רק בחדר לידה.
לבדוק כמה פגישות היא עושה לפניי הלידה, אחרי .
ולשמוע אם היא ניראית לך. ישנן דולות שהן גם מדריכות הנקה, רפלקסולוגיות וכ"ו.
אם את יודעת לדמיין איזו דולה את מחפשת אשמח להמליץ על מישהי מהקולגות שלי.
בקשר למלונית יש רק בליס ובתה"ש.
בהצלחה

גם אני באותה התלבטות...

את יכולה לפרט קצת על ההפרדה בתל השומר? התינוק השאר איתך לשעה אחרי הלידה? מה ככ מיוחד התל השומר עם עניין ההפרדה? אפשר ללכת לתינוק אם רוצים? בכל בתי החולים שהייתי בסיור אמרו שיש הפרדה אחרי הלידה.

מפרטת

כן, התינוק נשאר איתך לשעה שבמהלכה צריך להוציא שליה ולתפור (אם יש צורך) ולכן בדרכ שעה לא מספיקה לא להניק, ולא לשכב עם התינוק סקין טו סקין ולהרגע. מבחינת הפרדה. הפרדה של 6 שעות שבהן התינוק בחימום זה משהו שהיה מקובל לפני 20 שנה. בבתי חולים אחרים התינוק עובר בתינוקיה ל"שרשרת חיול" ואז הוא מצטרף אל אמא. זה לא לוקח 6 שעות. לפעמים חצי שעה, לפעמים שעה. ממליצה על איכילוב או מאיר שני בתי חולים שבהם יש שעתיים עם התינוק לאחר לידה, ההפרדה מינימלית (יולדות שמתעקשות לא נפרדות מהתינוק בכלל אלה הוא עובר איתן ביחד) ויש ביות מלא אמיתי אם האמא מעוניינת.

למעלה